Cartea asta a fost foarte captivanta. M-a tinut in priza inca de la inceput, este foarte bine construita si este genul ala de roman istoric care iti arata frumusetea istoriei.
     Spre deosebire de multe alte carti, m-am atasat de personaje si mi-au placut.


     Un avion britanic se prabuseste pe teritoriul Frantei, in el aflandu-se protagonista si prietena ei cea mai buna. Franta, in acel moment era ocupata de nazisti. Ulterior, protagonista este arestata de Gestapo si interogata, fiind obligata sa isi spuna povestea, care ce-i drept este foarte interesanta. Ea scrie, de fapt, zeci si zeci de pagini in care nazistii spera sa gaseasca informatiile(un anumit cod).
       Aflam povestea lui Verity, imprietenirea ei cu Maddie, aflam povestea vietii ei.
      Este surprinzator cum Elizabeth Wein a reusit sa prezinte totul foarte credibil si sa creeze o poveste induiosatoare. Mi-a placut foarte mult, iar finalul m-a surprins, dar doar partial, pentru ca anticipasem de la bunul inceput felul in care se va incheia viata lui Verity. Astfel, autoarea reuseste sa ofere cruzimii si racelii cu care razboiul este privit, emotie, prietenie.

   Va recomand cartea. E plina de situatii neasteptate si mister si te face sa o citesti cu placere, si sa te atasezi de personaje. *thumbs up*, editura Epica a inceput sa scoata carti foarte bune.
Nota: 4/5