"Despartirea" este volumul patru din seria "Cercul secret". Primele trei volume au fost scrise de L.J.Smith, pentru ca apoi seria sa fie continuata de Aubrey Clark. Ei bine, cu toate ca primele doua carti - pe a treia nu am citit-o inca- m-au surprins placut, "Despatirea" m-a lasat cu cateva semne de intrebare in ceea ce o priveste pe Aubrey.

   Consider ca stilul nu se compara cu al lui L.J.Smith. Nu m-a prins deloc povestea, si suspansul, cel putin in cazul meu a fost practic inexistent. "Despartirea" a aparut in aceeasi perioada cu "Fantoma", volumul 8 din "Jurnalele vampirilor" si initial am oscilat intre ele, dar ma bucur ca am ales "Fantoma", care este superiara acestui roman.

   Cassie si prietenii ei din Cerc se confrunta cu o noua - aparent mare - problema. Intriga este constituita de moartea matusii unei fete din Cerc, si de incercarile vrajitoarilor de a o readuce la viata, care esueaza. Ei bine, personajele afla ca matusa  fost insemnata de vanatorii de vrajitori si ca o data ce esti insemnat, este greu sa scapi de ei. Faye a fost un personaj mult mai in regula decat Diana, care mi s-a parut geloasa pe Cassie si care facea tot timpul pe sefa. A ajuns sa ma exaspereze.

     Inca nu mi-am dat seama pe deplin de ce cartea se numeste "Despartirea". Pentru ca se tot cearta Cassie cu membrii grupului? Sa fie oare asta? Probabil. In oras apar trei persoane noi: Scarlett, Max ( fiul noului director) si tatal sau (directorul).
      Cassie se intelege foarte bine cu Scarlett, insa cei din Grup vor ca sa se fereasca de straini, caci probabil ar fi fost vanatori, asta insemnand ca atat Faye , care era aprinsa dupa Max, cat si Cassie trebuie sa rupa legaturile cu noii-veniti.

Oricum, socanta este partea in care protagonista afla ca Scarlett este sora ei vitrega. Atat. Restul mi s-au parut evidente: Scarlett este rapita de vanatori, cei din Grup nu vor sa-si riste vietile pentru ea, si asa mai departe..
  Am vazut un inceput de idila intre Nick si Cassie, dar am ramas confuza. Per total, nu pot spune ca  mi-a placut "Despartirea". Ba din contra, m-a dezamagit total. Ma asteptam la mai mult suspans, la personaje mai credibile si la actiune pe bune, nu doar chestii pe care le intalnesc in aproape orice film.

  Acum, poate am judecat-o eu prea aspru, insa nota mea pentru carte este : 2/5 Ce m-a mai scos din plictiseala a fost relatia lui Cassie cu Adam. Inainte imi placea de el, insa acum mi s-a parut prea sufocant, prea...Adam. Asa ca scuze, dar nu va recomand acest roman.