Am facut rost de "Nopti de patima" in urma unui schimb de carti. Ei bine, nu regret absolut deloc ca am facut acest schimb. "Fratia pumnalului negru" este o serie foarte frumoasa. Mi-a placut in mod deosebit.
      Pe alocuri se aseamana cu "Vampirii sudului", insa este o diferenta ca de la cer la pamant.

  Incep prin a remarca stilul autoarei. Scurt, la obiect, cu suficiena descriere cat sa-mi imaginez imprejurimile, dar nu este genul plictisitoare. Absolut deloc. Spre deosebire de "Vampirii sudului", scrierea este mult mai finuta, mai cizelata.
    De narat, se nareaza la persoana a 3a, din mai multe perspective: de celel mai multe ori a lui Beth si Wrath, dar si a lui Butch(politist, prieten al lui Beth), a Domnului X(exterminator de vampiri),etc.

    Tipologia personajului principal feminin este una clasica: Beth este o tipa foarte atragatoare, care inca nu are iubit, insa este cucerita instantaneu de Wrath. Tatal sau, vampir, moare intr-un accident, inainte ca Beth sa aiba ocazia de a-l cunoaste. Acesta ii cere in ultimul moment lui Wrath sa aiba grija de Beth, pentru ca aceasta urmeaza sa se transforme in vampir(la 25 de ani are loc transformarea).

   La inceput Wrath este indignat. Dupa ce D.(Darius) moare, simte nevoia sa ii implineasca ultima dorinta de a avea grija de fiica lui.
   Ce urmeaza ? Amandoi sunt vrajiti... din prima clipa unul de celalalt. Beth isi gaseste iubirea adevarata. Dar este oare atat de simplu ? Nu.

     Urmeaza momente importante si intrebari cruciale:  va supravietui transformarii ? Ii vor invinge pe exterminatori ? Beth va putea fi impreuna cu Wrath ?
      In lumea vampirilor, Wrath este regele, si dupa regulile lor, e
l are o shellan, adica o femeie vampir de la care poate bea sange. Relatia lui cu Marissa nu a fost niciodata bazata pe iubire, iar descoperirea faptului ca Wrath este indragostit de altcineva face ca lucrurile sa ia o turnura interesanta.
      Buth se indragosteste de Marissa de la prima vedere.


       Fratia pumnalului negru (fratia in sine) este compusa din cativa luptatori extraordinari. Fiecare duce in spate poveri, dureri, amintiri si mu
lte probleme, blesteme(in cazul lui Rhage). Fiecare are cate o poveste deosebita. La inceput sunt fiorosi, insa cu timpul te obisnuiesti cu ei... devin placuti si amuzanti si normali. Chiar si Zsadist(veti afla voi despre el).

         Daca e ceva care nu m-a incantat prea mult, acela a fost punctul culminant si putin din final. Parca prea previzibil punctul culminant. Iar finalul foarte,credeti-ma, foarte siropos. Mi-e greu sa cred ca de la ucis exterminatori si alte chestii fratia poate fi asa de sentimentala, nu ?

        Per total, a fost o lectura frumoasa. O carte care merita citita.

NOTA: 4.5 / 5

P.S. Daca nu v-a convins recenzia mea, iata niste citate aici.

  Tocmai am terminat "Nopti de patima"... si trebuie sa o spun: a fost un roman uluitor. In curand vine recenzia. Merita citit. A avut tot ce mi-am dorit: comic, drama, iubire adevarata...

 "-Foarte amabil ca ai binevoit sa apari, Z. Nu-ti dadeau pace doamnele ?
  - Ce-ar fi sa nu ma mai freci la melodie ? "

 "Bine ai venit in minunata lume a geloziei, isi zise el. Cei care achita taxa de intrare, vor fi rasplatiti cu o migrena, un impuls ucigar si cu un complex de inferioritate. 
   Ura ! "

 "Butch se uita la volan si isi plimba degetele pe el.
 -Mare pacat. Fiindca esti o tipa traznet. Serios ti-o spun. 
Isi drese glasul ca si cand s-ar fi simtit stanjenit. 
Era timid. Doamne, Dumnezeule mare. Durul era timid."

   "-O sa doara ?
    -O sa te simti...
    - Nu la mine ma refeream. Pe tine o sa te ranesc ?
     Wrath isi ascunse mirarea. Era pentru prima oara cand cineva se arata preocupat de soarta lui.[...] Nu stia cum sa reactioneze in fata unui asemenea sentiment. "

 "-Asta-seara ma fac manga. Ar fi mai bine sa pleci. 
    Jose baga cateva alune in gura. 
    -Nu te las aici. 
    - O sa chem un taxi. 
    -Nu. Iti tin companie. Cand te linistesti, te duc acasa. O sa te privesc vreo ora cum iti versi matele si pe urma te bag in pat. Inainte sa plec, o sa-ti pregatesc filtrul de cafea pentru dimineata si-o sa-ti las o aspirina langa zaharnita. 
     -Ai fi o sotie minunata, Jose. 
     -Asa-mi zice si nevasta-mea. "


  Beth si Tohr(vampir):
" -Ai televiziune prin cablu ? zise el, facand semn cu capul spre televizor. 
Beth ii arunca telecomanda. 
  -Normal ca am. Daca nu ma-nsala memoria, asta seara e maraton Godzilla pe TBS. 
   - Super !  exclama vampirul si isi intinse picioarele. De cand ma stiu am avut o pasiune pentru monstri. 
   Beth se uita la el si zambi.  "

 “Now tell me something. What’s your word for husband?”
“Hellren, I suppose. The short version is just hell.”
She laughed softly. “Go figure.”

 "Instinctiv, ridica mainile si desfacu degetele ca pe niste gheare. Scoase un suierat. 
Foarte tare. 
Ce misto o sa fie de Halloween de acum incolo."

"Fereasca Dumnezeu, acum stia si cum ii cheama. Rhage. Phury. Si Zsadist, pe care era de-ajuns sa-l vezi, ca ti se si ridica parul in cap. 
Sincer vorbim, si-ar putea imagina cineva un vampir infricosator pe nume Howard ? Eugene ?"

Well, cam asta a fost tot. Sper ca v-am convins ca romanul merita citit. Voi ce parere aveti ?

"
Te implor, Wallie, nu ma musca. "