Inca o carte din seria Vampirii din Morganville. Un titlu expresiv, o actiune complexa, pur si simplu minunata. Desi la inceput (cand am citit sinopsis-ul, adica mica prezentare ) am zis ca va fi complet banala, plictisitoare.

  Atunci, m-am gandit ca autoarea este Rachel Caine, iar eu sunt o mare fana a cartilor sale, asa ca am zis : de ce nu ? Ce am de pierdut ?
   In acest moment ma bucur ca nu am renuntat sa o citesc.

    Viata lui Claire Denvers s-a maturizat. A evoluat. Acest lucru ma face sa realizez cat de mult s-a schimbat protagonista de la primul roman, Casa de sticla, carte mea de suflet. Sunt foarte incantata de "Sarutul mortii".
     Michael, rocker-ul "clanului" Glass, are ocazia unica de a inregistra un demo in Dallas. Avand in vedere ca sa iesi din Morganville este imposibil de greu, surpriza consta in aprobarea venita din  partea Ameliei, conducatoarea orasului.
     Totusi, aceasta calatorie are cateva conditii: nu va merge doar Michael, ci si Shane, Claire si Eve, cu totii avandu-l ca escorta pe OLIVER, morocanosul, vesnic prost-dispusul vampir.

    Ok, si de aici se complica mult treaba. Toate bune si frumoase, au plecat, dar Oliver are de facut o oprire intr-un satuc la distanta de nu stiu cati mii de km de Dallas.
 Acum, pe langa oamenii ciudati, va spun un singur lucru: Oliver nu este atat de egoist pe cat credeti, deoarece are ca obiectiv salvarea vampirilor bolnavi, transformati acum cateva luni si infectati de Bishop.
   Va spun ca din punct de vedere al actiunii, cartea nu se da in laturi. A fost pur si simplu palpitanta, nu m-am plictisit nici macar o clipa. Iar ca romance este unul foarte emotionant, scotand in evidenta frumusetea relatiei dintre Shane si Claire, care la randul ei a evoluat. A fost atat de dragutttaaaa !

    In incheierea micii mele recenzii, va recomand Sarutul mortii mult mai mult decat Circul noptii. Sarutul mortii porneste de la ceva banal - un demo - si ajunge intr-o batalie incredibila, cu personaje cu care m-am obisnuit intr-atat incat parca sunt reale.


NOTA: 5+/5