Creatura suna in descriere ca fiind o carte super despre mitologie, zei si zeite, dar si actiune si personaje carismatice. Ei bine, nu e chiar asa.
   In primul rand, este imposibil sa nu vezi asemanarea dintre Creatura si Twillight. Se bazeaza pe acelasi set de personaje. Daca e sa faci inventarul, dai de ele adica Edward respectiv David si familia lor( mama, fratii, si ghici ce, poate ca in Twillight familia era mai mare, dar daca e sa faci inventarul, vezi ca e aproape acelasi ).
   

Creatura este intr-adevar mai buna decat Twillight in ceea ce prinveste naratiunea, dar tot nu e suficient. Inceputul mi-a placut si m-a prins, dar dupa nu a facut decat sa ma plictiseasca.
  Stiam ce o sa se intample. Nu a fost atat de surpinzator totul sau chestii. Plus ca nu prea avea ce sa te surprinda. daca stai sa te gandesti.

  Isis Martin, in varsta de 17 ani, cu o mama mult prea libertina( in Twillight Bella locuieste cu tatal ei, in Creatura Isis cu mama ei ), asa Isis are probleme cu somnul. In visele ei apare mereu o creatura infricosatoare, pe care urmeaza sa o cunoasca in viata reala si nu, nu mai e la fel de infricosatoare, e chiar sexy.
    David Chios este baiatul viselor ei, literalmente. Si ce poate face orice zeu ( da, e zeu ) care a trait sute de ani ? Cum isi poate folosi el timpul oare ? Pai cum altfel, decat sa se duca intr-un liceu ca elev doar ca sa ii castige inima lui Isis.

   Si eu inteleg ca trebuie sa fie intimidant, pentru ca e un zeu si bla bla, dar serios au fost cateva evenimente care te faceau sa iti scoti ochii :

1) Isis ii da o palma si, in loc ca el sa isi ceara scuze pentru ce facuse si ce se intamplase, bratul fetei incepe sa se dezintegreze din cauza blestemului( sau ceva ) si in final, ea isi cere scuze

2) sau de fiecare data cand se cearta, din cauza lui David, persoana care vine si isi cere scuze ghici cine e ? Isis , bingo !

 Deci nu, nu mi-a placut de protagonista.

   Totusi, hai sa vedem, ce se intampla propriu-zis in cartea asta. Care e actiunea ?

   Inafara unei relatii siropoase intre David si Isis, problema pe care o pune intreaga naratiune din cartea asta este Gabriel, fostul iubit al fetei care acum e dependent de droguri si o hartuieste. SI O SUNA IN PROSTIE, DECI 90 % DIN DISCUTIILE CU/DESPE EL SUNT DESPRE APELURILE PIERDUTE SI CAT DE FRUSTRANT E CA O TOT SUNA .  AI AUZIT VREODATA DE BLOCAREA APELANTULUI SAU UN NUMAR NOU DE MOBIL, MISS PERSPICACITATE ???
 
      Nu, nu a auzit.
    Cam asta e cartea laudata pe toate blogurile din Romania. Doar pentru ca Bianca2b a facut o capanie de publicare si a reusit sa publice cartea, nu inseamna ca si e buna si ca merita asta. Ma intreb la ce s-au gandit editorii cand au citit manuscrisul, pentru ca eu una nu as fi fost de acord cu el niciodata .

NOTA: 2/5