Am dat de seria "Starters" initial pe Goodreads. Stiti siteul acela, nu ? Cine nu il stie- e plin de recomandari si raitinguri, recenzii interesante. In fine, mereu am fost uimita cum de cartile Lissei Price - si aici ma refer la Starters si Enders, cum de au niste note atat de mici comparativ cu cat de mult merita. De exemplu, Enders are 3.75 si eu i-as da 4.75. Okay, si sa va spun de ce.

   In primul rand, cartea este foarte dinamica. In adevaratul sens al cuvantului. E plin de rasturnari de situatie. Apoi, personajele: mi-au placut. M-am atasat de ele. Sunt bine construite, pline de carisma, sunt inteligente si se schimba pe parcursul cartilor.


Povestea tinerei Callie Woodland continua, devenind din ce in ce mai interesanta. Stiti ca acum lucrurile par in sfarsit sa se aseze : Callie si fratiorul ei, Tyler, au o casa, au bani, nu se mai afla pe drumuri. Mi-a placut faptul ca protagonista ii ajuta pe Starterii fara case,pe tot parcursul romanului ; arata faptul ca nu si-a uitat originile, ca nu a devenit infumurata.
   Cu toate astea, cipul pe care Callie il are este cu totul special, atat de special incat o pune in mare pericol. De ce ? Pentru ca Metalele(personele care au cipul respectiv) sunt din ce in ce mai putini si "colectati" de Batran. Problema e ca cipul ei ii permita sa ucida si, mai mult de atat, atunci cand cineva intra in corpul ei, preia controlul ( cei care ati citit primul volum sunteti familiarizati cu acest concept ) ei bine, ea poate fi treaza in timp ce cineva preia controlul. Nu adoarme, sau lesina, ca ceilalti, ci poate comunica cu persoana respectiva.

Si aici apare o noua idee : posibilitatea persoanei respective de a-i vorbi, doar pentru mintea ei, prin ganduri, dar si aceea de a-i controla corpul, si, bineinteles, se ia in calcul si reciproca.

  Mi-a placut Enders. Mi-a placut tehnologia, imaginea asupra viitorului pe care autoarea o induce. Mai mult, apar personaje noi, nu se agata pe aceleasi persoane insistente. Plus, accentul nu se pune pe povestea de dragoste, ci pe familie, incredere, tradare, lupta, o distopie electrizanta.

  V-am zis ca lucrurile se pare ca in sfarsit revin la normal. Fals. Batranul continua sa o ameninte , sa o santajeze pe Callie, prin lucrurile pe care i le spune. Cu toate astea, se pare ca Hyden, un tanar necunoscut o ajuta. O salveaza de cateva ori. Si din acest moment incepe povestea carti Enders. In cautarea tatalui sau, in dorinta de a-i salva pe ceilalti Starters.
    Tinerea in captivitatea a personajelor a fost destul de des abordata de-a lungul cartii. Mi s-a parut interesant. Mai ale faptul ca totul are loc prin intermediul trioului Callie, Hyden, Michael. Toti, impotriva aceluias inamic.

    Desi pare a fi un triunghi amoros, adevarul e ca nu e. Sentimentele lui Callie de iubire se indreapta abia spre final catre o persoana, si se lasa la o parte toata chestia aia egoista de genul : pe cine oare voi alege  ? Nu. Enders nu prezinta un asemenea bullshit.
     Asa ca la partea cu drama Lissa Price a fost buna. M-a surprins de cateva ori, in asa fel incat uneori ma intreb cum de nu m-am gandit la asta.
    Thumbs up for Lissa Price. O carte foarte buna. Recomand !
NOTA: 4.7 / 5 -oau