Habar nu aveti cat de mult am amanat aceasta carte pentru a o citi! Am inceput cu "noutati" de la LEDA, nemaiavand timp si de ea. Ce pacat! Am uitat cat de buna poate fi o carte, chiar daca aceasta a aparut cu o gramada de timp in urma.

   Din primul meu schimb de carti, "Aleea Intunericului" este volumul trei din seria "Vampirii din Morganville" de Rachel Caine, serie pe care nu inteleg cum de oamenii nu au apreciat-o indeajuns la valoarea ei, preferand "Chimie perfecta"sau alte carti proaspat aparute, care contrar asteptarilor se dovedesc a fi foarte slabe.

   Povestea tinerei Claire Denvers continua, acum fiind din ce in ce mai complexa. Transformarea lui Michael in vampir aduce dupa sine consecinte, de la comportamentul de copil rasfatat al lui Shane, pana la urmari grave.
   Amelie, regina vampir a orasului ii cere lui Claire un mare favor, pe care il indeplineste obligat-fortat: sa ia cursuri serale cu cineva pe nume Myrnin. Acesta se dovedeste a fi un vampir foarte batran, care oscileaza intre momente de luciditate si nebunie pura. Detinator al multor secrete, precum si cele ale existentei vampirilor si istoria nasterii lor, Myrnin trebuie sa o invete pe Claire toate aceste lucruri, fata asumandu-si riscul ca in orice clipa batranul sa o ia razna si sa o ucida.

   Pe de alta parte, tot mai multe persoane mor, printre care si bunicul lui Michael este la un pas de a trece spre nefiinta cand e injunghiat. Salvat in ultima clipa, Sam este ranit si nu o mai poate insoti pe Claire la cursurile lui Myrnin, asa ca locul lui este luat de insusi Michael, care ii afla secretul. Tot mai multe informatii o socheaza pe Claire, precum boala cu care se confrunta toti vampirii, acestia fiind pe cale de disparitie. Monica se poarta bizar cu Claire, fiind foarte draguta si aparent binevoitoare,dar aparitia fratelui sarit al lui Eve, care o si santajeaza pe protagonista dau un plus de suspans si unicitate.

"-Aaa...cine e regina?
Buni facu un gest nerabdator, ca si cum ar fi alungat o musca. 
-Ea, fireste. Regina Alba. Iar tu esti exact ca Alice, sa stii. Jos, in vizuina iepurelui, cu Palarierul Nebun. 
Claire nu indraznea sa se gandeasca prea mult la spusele ei, fiindca replica "Taiati-i capul" parea sa fie prea aproape"

"Nu avea cum sa-i povesteasca lui Eve despre Myrnin. 
-Lectiile, si alte alea. 
Mda, numai ca niciodata pana acum nu se mai aflase intr-o astfel de situatie de stare apasatoare, de genul "teci sau pici" "


Orele petrecute de Claire cu Myrnin devin pe cat de periculoase, pe atat de interesante. Afla informatii periculoas: toti vampirii sufereau de o maladie care ii facea senili si ajungea intr-o inchisoare ingrozitoare.
  Shane, Eve, Claire si Michael merg la petrecerea Monicai, care iese urat la final, fiind o mare debandada in urma careia Shane este injunghiat. Claire lucreaza in continuare la antidot cu Myrnin, luand niste droguri care ii permiteau sa aiba reflexele mult mai dezvoltate. Timpul lui Myrnin se incheie, acesta ducandu-se in inchisoarea nebunilor, iar Claire trebuie sa lucreze de acum singura.

   Monica o prinde cand ia droguri si Claire este nevoita sa-i dea si ei,dar are o puternica reactie adversa si aproape moare. La spital este, totusi, salvata, asta numai cu ajutorul lui Claire.
    Rapita de ofiterul de politie,pe care il demascheaza in lagatura cu crima infaptuita, Claire realizeaza ca amenintarea este mai aproape decat isi inchipuia.
    Misterul crimelor nu este inca elucidat. Salvata de cineva pe care nu l-ati fi putut crede in veci salvatorul ei, Claire supravietuieste(din nou).

 Carte de incheie cu mai multe intrebari decat raspunsuri, finalul ei fiind marcat prin sosirea parintilor lui Claire, care se muta(da,ati citit bine) in Morganville, o data cu sosirea unei persoonalitati importante.
 Cine sa fie? Cine, cine? Bishop O.C., tatal Ameliei.
 Chiar asa, un final neasteptat.

Ce mi-a placut:
-limbaj coerent,cursiv
-dialoguri plauzibile, reale
-situatii plauzibile
-personaje bine construite
-punct culminant bunicel
-unicitate
-mister
-suspans
Ce nu mi-a placut:
-cam multe pasaje de descriere a unor peisaje anoste
-iarasi situatii in care personajele dau nas in nas cu moartea
-mi s-a parut prea lunga

Nora: 4.5/5
Nr. pag: 382

  Personajul pe care nu l-am putut suferi a fost Amelie. Mi s-a parut rece, distanta, plina de cruzime, umbland numai pe interes.
   Personajul meu preferat a fost Myrnin, care, in ciuda momentelor de sminteala, in putinele clipe de luciditate, este o persoana buna, miloasa, inteligenta si sclipitoare.