Trezirea de L.J.Smith

Doamne,cand aud de acesta carte deja reinvie amintirile placute ale verii, cu acest roman stand langa piscina, inainte de balaceala, dimineata, in mireasma unei dimineti la mare,captivata de aceasta carte...Printre primele mele carti citite de minese numara atat seria twillight, cat si cea a Jurnalelor lui Stefan si a Jurnalelor Vampirilor, ale caror carti continui sa le citesc si acum.Stilul autoarei m-a surprins si mi-a placut la nebunie. L.J.Smith se descurca perfect in imbinarea a ceea ce numim teme populare, si trebuie sa luam in considerare ca romanele sale au aparut prin 1991, ceea ce a fost un debut, oarecum spus al acestei teme numita fantasy.

 Tema pe care o abordeaza autoarea este in mare parte iubirea, dar si aventura, prietenia, solidaritatea, fictiunea, si daca veti avea rabdarea sa cititi intreaga serie, veti ajunge la final si veti spune: "Wow, Elena, fata aia nesuferita, ingamfata,regina scolii, s-a schimbat enorm", si este total adevarat: Elena a evoluat extrem de mult.

Cartea o creioneaza pe Elena Gilbert, tanara, inalta,blonda si supla,care tocmai revine la liceu dupa o vacanta de vara pe Riviera Franceza.Elena este tipul de fata "regina scolii". Cum soseste, este inconjurata de prietenele sale cele mai une: Bonnie si Meredith, si intra intr-un puternic conflict cu Caroline, fosta ei prietena.Atentia Elenei este atrasa de noul elev, misteriosul si deosebitul Stefan Salvatore. Acesta o ignora in mod special, deoarece asemanarea dintre ea si Katherine, fosta sa iubire este izbitoare.Asadar,Elena nu reuseste sa-i atraga atentia lui Stefan, cu toate ca primste ajutorul fostului ei iubit, si actualul foarte bun prieten, Matt, al inocentei Bonnie, care este un medium iscusit, si a calmei, stapanei de sine, Meredith, pana in ziua unui bal, cand ea se infurie si pleaca cu Tyler Smallwood, despre care aflam mai tarziu ca e varcolac, iar in anumite circumstante Stefan o salveaza

    Elena se infurie, se simte jignita, pentru ca ea era fata care avea toti baietii la picioarele ei, si Stefan o ignora complet, pana cand cei doi clarifica situatia si ajung sa se sarute. In Fell`s Church insa au loc tot mai multe crime si lumea da vine pe Stefan, in frunte cu Tyler.

   Cand Elena se duce sa il avertizeze pe Stefan, il gaseste hranindu-se dintr-un porumbel, iar Stefan ii marturiseste secretul sau:este un vampir,Ei bine, situatia se complica mai mult,cand Elena afla ca cel care cmite crimele este criar Damon, fratele mai mare al lui Stefan,care o vrea pe Elena.

    Damon este crud, la mijloc fiind trecutul: acum multi ani, Stefan si Damo se indragostisera de frumoasa Katherine, care i-a si transformat in vampiri. Katherine era rea, nu se putea gandi decat la sine,si nu se putea decide cu cine sa fie dintre cei doi frati. Vazad ca acestia nu se inteles, s-a sinucis.Atunci,cei doi baieti s-a luat la bataie cu sabiile si s-au ucid, realizand o parte din procesul de transformare, appoi, cand s-au trezist, Stefan l-a obligat pe Damon sa bea sange, finalizand transformarea lui in vampir.

     Damon incearca sa o cucereasca pe Elena, doarece ea este sosia lui Katherine si pentru ca vrea sa il raneasca pe Stefan...insa Elena rezista farmecelor intunecatului si misteriosului Damon, pentru Stefan al sau,insa realizeaza ca Stefan a disparut, si pleaca in cautarea lui, stiind cu siguranta ca Damon are ceva de-a face cu acesta,

       Sfarsitul este unul tensionant. Pot spune  ca ceea ce m-a impresionat cel mai mult este atitudinea Elenei care s-a schimbat atat de mult pana veti ajunge la ciclul Intoarcerea!
NOTA: 4.2/5