"The first lie" este o nuvela scrisa de Sara Shepard, plasata inainte de toate aventurile generate de moartea lui Sutton. Nu. Aici este o poveste scrisa din perspectiva lui Sutton si numai din perspectiva ei. Si ideea este ca mi-a placut !

  Este foarte scurta, usor de citit, o lectura rapida, si de asemenea romantica. In perioada verii, exact inainte de crima teribila, avem ocazia de a descoperi putin, pe scurt, cam cum este gandirea lui Sutton Mercer.
    In oras apare o noua persoana: "O combinatie de Ian Somerhalder cu un bronz superb. Nimeni nu si-ar fi dat seama ca este chiar Thayer, fratele mai mic al lui Madeleine.

    Nuvela are un conflict interior puternic, din punct de vedere al confuziei emotionale: Sutton se indragosteste pe zi ce trece din ce in ce mai mult de Thayer. Problema este ca Madeleine si Charlotte, membre ale grupului "Jocul minciunii" doresc sa-i faca o farsa lui Thayer, care consta in prefacerea lui Sutton ca il iubeste, iar apoi darea cartilor pe fata: faptul ca a fost inselat tot timpul.

  Conflictul exterior are loc cu Laurel, sora mai mica a lui Sutton, care este indragostita si ea de Thayer. Pe parcursul nuvelei, fie ea scurta, au loc momente romantice, iar finalul mi s-a parut superb. Desi punctul culminant nu este cine stie ce, mi s-a parut in regula.
    Personajele evolueaza. Ma rog, este surprinsa evolutia lui Sutton, dar si adevaratul ei chip, in spatele unei regine de gheata. SI chestia asta mi-a placut rau de tot.
    Eu v-as spune sa cititi carticica, nu aveti ce pierde. Abia astept continuarea !

Nota: 4/5