Mereu mi-a placut seria "Micutele mincinoase". Atat de interesanta si de adancita in mister. Eu una am ajuns la cartea a 10-ea, insa daca voi nu aveti rabdare, si vreti raspunsuri concrete la mister, atunci cititi "Ali's pretty little lies".
   Inainte de -A au fost miezul, originea povestii, si aici o voi spune pe scurt.Daca nu vreti sa stiti povestea, atunci nu cititi(spoiler).

   Au fost odata ca niciodata doua fete cu par blond de aur, ochi albastri mari, frumosi. Ele erau tocmai gemene. Alison si Courtney

au fost la inceput prietene, insa treptat relatia dintre ele s-a racit. Alison a devenit geloasa pe Courtney: ea era cea mai iubita, cea mai sociabila, asa ca s-a decis sa scape de ea.

   Inca de la o varsta frageda, Alison a avut o imaginatie morbida si un caracter periculos. Cu lucruri mici a inscenat-o pe Courtney, pana cand intr-o zi parintii au surprins-o pe C. stranguland-o pe Ali. Asta a fost inscenarea finala. Sah si mat.
   Courtney este schizofrenica si este trimisa la Radley, un azil de nebuni.

    Acum Ali este fericita, nu ? Da, este. Si totul decurge conform planului. Dar, poate -  doar poate - Courtney merita lucrul pe care il cerea atat de mult: o viata fericita.
    Cu toate astea, Ali si Courtney sunt gemene, asa ca nici C. nu se lasa prea usor: urmeaza o vizita a lui C. acasa, cand planul ei de mult da roade: se da drept Alison, imprietenindu-se cu Aria, Spencer, Emily si Hanna. Descopera jurnalul lui Ali si se da drept ea pe cat posibil. Ii fura inelul si colierul, iar la plecare, nu ea se intoarce la azil, ci geamana ei.

    Luni de-a randul, adevarata Alison a tipat si a urlat si a fost sedata cu pastile foarte puternice ca i-a fost inscenat totul, tocmai ajutand-o pe Courtney .
     Noua Alison s-a incadrat foarte bine. Le-a parasit pe vechile prietene ale lui Ali, pentru ca nu le cunostea deloc si si-ar fi dat seama imediat cine e ea de fapt.
Noua ei gasca este acum populara, si toate merg bine. Se indragosteste de un baiat foarte dragut, flirteaza cu Ian Thomas, iubitul Melissei, sora lui Spencer si se bucura de noua ei viata. Este libera.
   Dar adevarata Alison acum accepta falsa identitate, "isi ia pastilele" si face progrese mari la azil si vine inapoi, intr-o vizita permisa de azil, dupa Courtney, si isi vrea viata inapoi.
     Evident ca jigodia aia va face tot posibilul, chiar daca asta inseamna sa o ucida.
    "Ali's pretty little lies" este o carte geniala. Mi-a placut cu adevarat. Mult mister, actiune, glamour si mai multe  secrete ! Love it !

nota: 5/5