FANTOMELE NE ŞTIU TOATE SECRETELE de Megan Crewe, din 29 mai numai împreună cu revista BRAVO GIRL. Preţ excepţional: 10,99 lei!
Singurii prieteni ai lui Cass McKenna, o fată de şaisprezece ani, sunt câteva fantome: a surorii ei şi a câtorva foşti colegi de şcoală. Fantomele nu sunt deloc complicate şi poţi avea încredere în ele. Mai mult decât atât, ele pot afla secretele compromiţătoare ale celor din jur… iar lui Cass îi place să ştie totul despre colegii ei îngâmfaţi.
Însă când Tim, vicepreşedintele consiliului de elevi, descoperă secretul lui Cass – acela că poate să comunice cu fantomele –, situaţia tinde să se schimbe. El îi cere să-l ajute pentru a putea intra în legătură cu mama lui, moartă de curând, iar ea, după îndelungi ezitări, sfârşeşte prin a fi de acord. Pe măsură ce-l cunoaşte mai bine pe Tim, Cass are surpriza să constate că acesta nu este un băiat atât de rău precum crezuse ea până atunci şi că, într-adevăr, avea mare nevoie de sprijinul ei.
Să fie aceasta cea mai bună ocazie să se împrietenească din nou cu cei vii… ?
„E minunat scrisă, are personaje cu care cititorii se pot identifica, iar dialogul este impecabil.” – Teens Read Too
„O poveste supranaturală, cu o intrigă amintind de Mean Girls (Fete rele), cu o acţiune alertă… Întâmplările misterioase şi prietenia dintre Cass şi vicepreşedintele consiliului de elevi îi vor fascina de la primele pagini chiar şi pe cititorii cei mai exigenţi.”— School Library Journal
Cartea va avea formatul 10,5 x 17,5 cm, 256 pagini, coperta broşată şi se va putea achiziţiona începând din 29 mai împreună cu revista BRAVO GIRL.
Începutul lunii iunie aduce o nouă serie (de 4 volume) împreună cu revista BRAVO GIRL: THE ASHLEYS de Melissa de la Cruz.
Din 12 iunie primul volum: O nouă senzaţie în şcoală.
Gaşca Ashleys este cea mai tare şi trage toate sforile la Şcoala particulară pentru fete a domnişoarei Gamble, din San Francisco. Cele trei tinere sunt superbe, bogate, cu un gust impecabil pentru ce e mai nou în modă – şi da, aşa e, pe toate le cheamă Ashley!
Lauren Page a fost colegă cu ele de când se ştie, iar cele trei „vedete” ar putea să aibă totuşi o amintire vagă despre ce feste i-au jucat acesteia la grădiniţă… dar asta numai dacă sunt puse să facă un efort de memorie.
Însă Lauren Page nu mai este fetiţa timidă de odinioară. Şi deşi şi-a schimbat cu totul lookul – de la hainele de mâna a doua la garderoba de mare clasă de pe podiumurile de modă (având acum chiar şi o asistentă personală pentru shopping!), pe dinăuntru a rămas aceeaşi persoană. Iar acea persoană s-a cam săturat de toate fiţele celor din jur.
PĂZIŢI-VĂ, ASHLEYS!
O NOUĂ SENZAŢIE FACE FURORI ÎN ŞCOALĂ!
Melissa de la Cruz este autoarea unor foarte îndrăgite serii pentru tineri, precum Blue Bloods, The Ashleys, Au Pairs etc., foarte lăudate de critică şi devenite bestselleruri New York Times şi USA Today, prima dintre ele, apărută şi la Editura LEDA sub titlul Sânge Albastru, fiind deja un succes confirmat şi printre cititorii din Romania.
Pe lângă cărţile publicate, Melissa lucrat ca editor pe probleme de modă şi frumuseţe  şi a publicat numeroase articole în reviste prestigioase precum The New York Times, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Cosmopolitan, Allure, The San Francisco Chronicle, McSweeney’s, Teen Vogue, CosmoGirl! şi Seventeen. A avut de asemenea apariţii în calitate de expert de modă, tendinţe şi viaţa celebrităţilor la  posturile de televiyiune CNN, E! şi FoxNews.

 Aceasta carte am castigat-o pe un blog. Pot sa spun ca m-am bucurat foarte mult dar cand am vazut-o am simtit ca nu e prea mare lucru de ea, plus ca nu ma atragea deloc coperta-de, gusturile nu se discuta-, insa ca de obicei m-am gandit sa-i dau o sansa.

   Alona Dare(ce coincidenta,cuvantul "dare" in engleza inseamna indrazneala) este,ma rog, a fost o fata fitoasa, regina scolii. Intamplarea face ca fata sa moara calcata de autobuzul scolii plin de tocilari. Toata lumea este devastata,chiar si Alona , doar ca ea nu se duce inca in rai, ci ramane ca stafie pe Pamant. Ciudat, nu? Dezamagita de nepasarea colegilor ei, si de cat de repede si-au continuat ei viata fara ea, Alona se confrunta cu tradarea celei mai bune prietene, care se cupleaza cu iubitul ei. Totusi...ceva se intampla: Will o poate vedea si ea isi da seama intr-un fel sau altul.

Autoarea scrie cand din perspectiva fetei, cand din cea a baiatului, permitand cititorilor sa afle ce se petrece in mintea fiecaruia, si naratorul relateaza la persoana 1.
  Will este un baiat care vede fantome, merge la psihiatru si care abia asteapta sa treaca ultima luna de scoala pentru ca sa plece intr-un loc mult mai linistit, fara spirite. Cu ocazia asta, a viitorului, scapa de nesuferitul de director, insa planurile ii sunt date peste cap de Alona.

  Romanul nu te captiveaza totusi de la prima pagina...are mai multi timpi morti, primele capitole le consider cam vagi. Alona il scapa pe Will de atacul unor fantome pisaloage si agresive. Baiatului i se face rau si pleaca acasa ajutat de Joonie, prietena lui cea mai buna. Niste lucruri despre psihologul sau, care defapt scria un roman despre ceea ce patea baiatul ies la iveala. Alona si Will incep sa comunice, fata dorind sa treaca in rai.


   In continuare se infatisaza viata fiecarui rpotagonist. Tatal  lui Will a murit, mama sa se intalnea cu psihologul, persoana care a tradat-o, avand intentii ascunse, sa zic asa, insistentele sale de a-l trimite pe Killian la sanatoriu nefiind altceva decat continuarea romanului sau.


"-Asadar, ce caut eu aici? Si fara raspunsuri smecheresti, te rog, am spus imediat. 
  Killian mi-a raspuns imediat, batand la nesfarsit darabanda pe volanul din meral, cu pielea palida dar frumos conturata pe bicepsii care ieseau din manecile tricoului sau. Hopa, deci adeptul goth avusese timp sa mearga la sala. Interesant!  
-Am o propunere pentru tine, a spus el in cele din urma. 
  La care am replicat in singurul mod in care eram in stare:
-Nu ma culc cu tine, chiar daca-ai fi singurul pe care l-as putea atinge. Sunt moarta, nu disperata. 
 Tipul a scos un sunet de dezgust:
-Nu te autoflata.  "

"-Nu eu ma holbez la picioarele mele,am subliniat eu. 
Pe obrajii lui au aparut doua pete rosii. 
-Ce te face sa fi asa draguta?"

"-Doar pentru ca arat cum arat,am zis, uitandu-ma cu oarecare dezgust spre tricoul lui negru si jeansii ponositi, nu inseamna ca sunt si proasta."

  Adevarata Alona iese din spatele mastii: familia ei este despartita,mama sa fiind alcoolica, inca depresiva deoarece tatal lor le-a parasit. Will o ajuta pe fata sa treaca in cealalta lume, iar ea devine un fel de bodyguard, tinand fantomele la departare. Aparitia unui nor negru de enegie, botezat "Persoana nedorita" incearca sa-l ucida pe Will.

  Treptat, relatia dintre protagonisti evolueaza. Pana la sfarsitul cartii, vedem evolutia personajelor. Alona se duce la mama ei, sa-i spuna ca o iarta, cu toate ca nu a fost un parinte perfect, si o lumina mare alba o trimite in rai. Will se duce la spital dupa Lily. Povestea devine din ce in ce mai complexa deoarece se abordeaza tema secretelor din trecut. Joonie devine obsedata de readucerea la viata a lui Lily.

  Protagonistul dezvaluie secretul sau mamei,urmand un sfat de la Alona, insemnand ca nu mai trebuie sa plece, pentru ca nu se mai ascunde de nimeni.
   Mai mult, povestea cu Lily avea la baza cearta dintre Jonnie si ea. Lui Joonie ii placeau fetele, iar lui Lily nu. Cuprinsa de jena si umilinta, dupa ce Lily are un accident de masina si intra in coma permanenta, Joonie ia vina asupra ei  si incearca in mod constant sa-si readuca prietena la viata.

   Ceea ce se va intampla veti afla...citind cartea :)

Editura: Leda
Nr pag: 286
Anul aparitiei(R): 2012
Capitole: 18+epilog

Nota: 4/5

   A fost o carte buna. Nici prea deosebita, dar nici banala. Mediocra ar fi putin spus, asa ca aleg nivelul mediu. E o lectura usoara, termeni curenti, scris cursiv, dialoguri naturale. Surprinzatoare este evolutia personajelor, inca din primul volum

FIŢI PREGĂTIŢI PENTRU VOLUMUL 8 AL SERIEI, ŞI TOTODATĂ PRIMUL VOLUM DIN NOUL CICLU VÂNĂTORII: FANTOMA
FANTOMA, volumul 1 din ciclul VÂNĂTORII, seria JURNALELE VAMPIRILOR,volumul 8, creată de L.J. SMITH
ELENA ESTE ÎN PRIMEJDIE! AMENINŢATĂ DE O APARIŢIE SUMBRĂ VENITĂ DIN LUMEA DE DINCOLO, EA NU POATE FI PROTEJATĂ DECÂT DE CEI DOI FRAŢI SALVATORE, STEFAN ŞI DAMON…
Elena Gilbert şi prietenii ei au luptat împotriva spiritelor malefice şi au reuşit să salveze orăşelul Fell’s Church, dar cu un preţ foarte mare: viaţa lui Damon Salvatore.
Cândva, Damon se luptase crâncen cu fratele lui, vampirul Stefan, să câştige inima Elenei. Cum Damon a dispărut, Elena şi Stefan pot fi în sfârşit împreună. Şi-atunci, de ce Elena visează în continuare la Damon?
În timp ce sentimentele ei faţă de Damon devin tot mai profunde, Fell’s Church e bântuit de o apariţie sumbră. Elena ştie cum este în iad, dar un asemenea demon nu a mai văzut niciodată. Singurul lui scop este s-o omoare pe Elena şi pe cei dragi ei…
*
Dragă Jurnalule,
SUNT ACASĂ! Nici nu îndrăznesc să cred, dar iată-mă aici!
Întregul Fell’s Church are şansa unui nou început. Dar, cu excepţia mea şi a prietenilor mei apropiaţi – Meredith, Bonnie, Matt, dragul meu Stefan şi doamna Flowers – nimeni altcineva nu ştie că viaţa nu s-a mai scurs ca de obicei de la Ziua Oraşului încoace.
Am reuşit! Am salvat pe toată lumea!
Pe toţi, cu excepţia lui Damon…
Ceea ce e ciudat – de fapt, ridicol – este acest sentiment de speranţă care se naşte în adâncul meu. Şi dacă, îmi tot spun, şi dacă de fapt, cumva, Damon n-a murit?
Şi apoi speranţa se destramă, pentru că el e mort, şi trebuie să accept asta. Dacă vreau să rămân puternică, nu mă pot minţi singură.
Dar speranţa mi se furişează din nou în suflet. Şi dacă…?
Elena
Pentru ultimele informaţii privind seria Jurnalele Vampirilor, vizitaţi www.vampirediaries.com.
Cartea are formatul 13 x 20 cm, cartonată, 448 pagini, preţ: 39,90 lei. La precomandă beneficiaţi de reducerea de 25% şi de transportul gratuit, data de aparitie: 1 iunie 2012.

Voua nu va lipseste vacanta de vara?  OFICIAL MAI E O LUNA DE SCOALA, CU TOT CU WEEKENDURI. YEEEEEE


  Today no posts, except this one. Pt ca am teza, nu prea am timp sa stau pe net...sti cum e  "invata azi dimineata ce n-ai invatat tot anul"...soo see you tommorow