Mi-a placut foarte mult volumul precedent, l-am citit foarte repede, asa ca am zis de ce sa nu ma apuc si de al doilea. Oricum ar fi, mai am vreo 10 de carti noi in biblioteca si pe Kindle inca pe atat, asa ca e o senzatie placuta sa stii ca nu trebuie sa cauti asa in continuu carti noi; le ai deja.

  Din punct de vedere al actiunii, volumul acesta este mai bun decat primul. Intriga e mult mai bine dezvoltata; la fel si personajele. Suspansul este rezent in continuu si a fost destul de captivanta - suprinzator - pentru o carte cu aspect cliseeic. Recunosc, finalul mi s-a parut cam tras de par. Nu stiu de ce. Pur si simplu nu a fost genul meu, insa pana la final mi-a placut foarte mult.

Avem de-a face cu profetia bunicii lui Tamsin, cum ca ea ar fi trebuit sa fie "un far calauzitor" si de altfel lupta dintre familiile Greene si Knight. Ideea e ca in viitor, familia Greene are sa fie ucisa / infranta de Knight, asa ca Tamsin este nevoita sa se intoarca in anul o mie opt sute si ceva sa ii infranga pe Knight, sa le opreasca ascensiunea.

  Si de aici urmeaza incercarile protagonistei, perseverenta ei in dorinta de a reusi, sacrificiile pe care le face fata de familie. Desi toate astea sunt intr-o succesiune admirabila, personajul este unul destul de plat. Plat, in sensul ca "traumele" sau lipsa familiei, sau nesiguranta, sau in general starile de spirit sunt descrise doar printr-o propozitie, uneori doua. Ma astept sa aflu psihologia personajului, ma astept sa aflu mai mult din ceea ce simte, uneori decat ceea ce face si ceea ce vede.

  Plus ca mi-as fi dorit sa se puna mai mult accent pe povestea de dragoste dintre Tamsin si Gabriel. Mi s-a parut stearsa si usor data la o parte.
  Daca vrei actiune, intrigi, lupte, imbinate cu fictiune atunci cartea asta e perfecta pentru tine.
NOTA: 3.6 / 5