"Stingerea" este cartea a saptea din seria "Vampirii din Morganville" si este ultima cartea aparuta momentan in Romania, deoarece urmatoarea (dupa cum am auzit) apare pe la inceputul lui 2013. Oricum, abia o astept!!!  In "Stingerea" apare un nou personaj, si anume Kim. Vesnic goth-ica Eve primeste un rol pe care si l-a dorit extrem de mult intr-o piesa de teatru, iar colega ei, si noua cea mai buna prietena este Kim.

     Aparent, este iubita de toti, chiar si de Michael, insa lui Claire ( protagonista - in caz ca ati uitat) nu-i place deloc si are motive intemeiate.
      In primul rand, Kim este fosta iubita a lui Shane, asa ca exista ceva gelozie intre ele, mai ales ca Kim este inca aprinsa dupa el. In plus, mai este o problemuta: Amelia incepe sa piarda controlul asupra orasului, dupa moartea lui Sam (bunicul lui Michael).  Mai mult, apar si niste vampiri ( il veti cunoaste pe oribilul Morley ) care se revolta pentru a avea dreptul de a vana oamenii in pace. Stiti ca acum in Morganville e democratie, nu? Regulile s-au schimbat, iat vampirii nu au voie sa vaneze oamenii, iar oamenii au dreptul sa poate tepuse pentru aparare.

      Ideea e ca aceasta Kim, atat de draguta si inocenta, facea un film despre Morganville. De fapt, un reality show. Intervieva fiecare vampir, si mai si filma anumite chestii destul de ... secrete. Nu ca oamenii ar fi crezut toate astea, insa ar fi adus o multime de vizitatori in Morganville si l-ar fi facut atractie mondiala!

     O stiti pe Ada? Myrnin a avut o asistenta, pe care, intr-o criza, a ucis-o si a transformat-o in robotul lui personal, cu super puteri, ea fiind ceva extraordiinar din punct de vedere tehnlologic, stapanind portalurile si toate celelalte chichite din Morganville. Ei bine, Ada incearca pe parcursul cartii de o gramada de ori sa o omoare pe Claire.
 Planul lui Kim nu tine prea mult deoarece este prinsa si asta duce la din ce in ce in ce mai multe intrigi, probleme, din ce in ce mai mult suspans!
    Dupa parerea mea, "Stingerea" este mult mai buna decat romanele precedente. Mi se pare plina de suspans, Claire evolueaza intr-un mod splendid, devenind un personaj extraordinar, plin de parti bune si de nu caracter demn de mandrie :) Rachel Caine a facut o treaba buna! Shane este adorabil, l-am indragit toata cartea.

NOTA: 5/5