"Altfel de ingeri" a fost prima carte citita pe noul meu Kindle :) A fost geniala. Dru Anderson este o fata de saisprezece ani, care impreuna cu tatal ei vaneaza creaturi supranaturale. Ei vin in Dakota, un taram al zapezii(cel putin in carte) . Tatal lui Dru nu o ia in ultma lui misiune, si el intarzie destul de mult. Ingrijorarile lui Dru sunt sustinute de prezenta bufnitei cu penaj alb, ochi negrii, mari, sinistrii, poreclita "bufnita bunicii" care mereu ii aducea vesti proaste.Faza e ca tatal sau revine pana la urma...insa este zombi. Rolul lui este unul infiorator, iar protagnista este nevoita sa il ucida.


  A fost un moment destul de dureros, insa in continuare, Dru constata ca a ramas singura. Cand avea cinci ani mama ei a fost ucisa, acum tatal ei nu mai e, si la doisprezece ani i-a decedat bunica. Singura-singurica, ea se imprieteneste cu Graves, un tip goth, de culoare, care poate la inceput pare mai scortos insa are un suflet de aur. Stiind ca nu poate sa se intoarca acasa, de teama de a fi atacata din nou, Dru ajunge sa doarma in casa improvizata a lui Graves, si anume intr-o anexa din mall. O asemanare dintre Dru si Graves este aceea ca niciunul nu mai are familie. Treptat, Dru se indragosteste de baiat, insa asta e partea a doua.

    Lili St. Crow se pricepe foarte bine la suspans. M-a tinut ca pe ace, si cand erau atacuri de ale varcolacilor, sau mai stiu eu de-ale cui eram super-tensionata. Deci la asta, puncte in plus. Altceva, ce nu mi-a placut a fost descrierea cadrului. Nu am reusit sa-mi imaginez pe cat de bine as fi vrut decorul, background-ul. La sentimente a fost bine. S-au repetat uneori aceleasi sentimente, acelasi trairi, insa nu a devenit ridicol de agasant. Doar putin :) Trecem cu vederea, ca nu e un aspect chiar atat de important.

     In mall Dru si Graves sunt atacati de un caine in flacari si de un varcolac. Bine. Aici m-a cam dezamagit. Ce treaba au unul cu celalalt. Si pe bune, caine de marimea unui ponei in flacari? Asta nu e o idee chiar atat de buna. Au fost cateva pasaje mai plictisitoare, dar ce sa zic, nimeni nu-i perfect, nu?
      Introducerea unui nou personaj, Christian, un dhampir ( jumatate vampir, vanator de vampiri, nascut din mama om si tata vampir) a fost destul de in regula. Prevad ca va deveni un triunghi amoros. Nu prea m-am dat in vant dupa partea cu aflarea identitatii adevarate a protagonistei, ce fel de fiinta e ea, cat de unica si bla-bla-bla e. Am intalnit asta atat de des, incat devine un super cliseu. Pe bune, mai schimbati placa cu autocunoasterea, ca m-am saturat sa o tot ascult!

    Dru a fost in regula ca personaj. Nu mi s-a parut ea complexa, insa ironia gandurilor si a replicilor ei, dar si a trairilor mi-au placut. A fost cam nechibzuita in anumite cazuri, parca pre repezita, dar tot fata si adolescenta ramane, asa ca are motive. Nu am spus om pentru ca nu prea e om. Ei, aflati voi. Vremea cu zapada mia transmis o stare cotidiana, avand in vedere ca afara este foarte frig(dar inca nu ninge, si nu cred ca mai e mult, cu toate ca e inceput de noiembrie) .

    Christian mi s-a parut prea misterios. Mi-ar fi placut sa se axeze mai mult pe portretul lui moral, pentru ca nu am avut o imagine clara asupra lui. Graves pare necunoscutul care te ajuta la nevoie, stiti? Persoana aia buna care te ajuta cand tu nu sti ca exista. Eu inca raman putin sceptica in cazul lui, daca imi dati voie...

Per total, "Altfel de ingeri" a fost o lectura buna, si tocmai de aceea primeste de la mine un 4/5 !