Cum incepi recenzia unei carti care ti s-a parut pur si simplu aiuristica, lipsita de sens/logica, plictisitoare si care te duce de colo pana colo fara niciun sens ?
   Cu o propozitie demoralizatoare,asa incepi !



   Atunci, sa-i dam drumul... Nora Grey este acum impreuna cu Patch, aparent fericiti, isi jura iubirea, iar inceputul pare foarte promitator. Toate bune si frumoase pana cand Nora este suspecta ca Patch ar insela-o cu Marcie, persoana pe care Nora nu o poate suporta absolut deloc.

    Asa ca, desi putin cam grabita, impulsiva, fara sa gandeasca deciziile, nechibzuita, actionand doar ghidata de impulsuri, Nora se desparte de Patch. Care sunt consecintele ? 300 de pagini pline de sentimente contradictorii, maniacalo-depresive urmate de incercari trase de par de spionaj.

    Deoarece de obicei cand fac o recenzie negativa nu ma credeti pe cuvant, va voi da exemple, da? O luam pas cu pas.

        Nora incepe sa il spioneze din ce in ce mai persistent pe Patch,este ajutata de Vee,iar Patch bineinteles ca isi da seama de toate incercarile sale. Uneori mi s-a parut o carte sensibila, care chiar transmite, toate astea inainte de a exagera. De aceea i-am acordat, mai intai nota 1(primul punct obtinut).
        Mai departe. Arhanghelii nu voiau ca Nora si Patch sa fie impreuna. Serios. Nu pe bune. Chestia asta e ilogica. Ce ii freaca pe ei la cap ?
   
        Nora se "combina" cu Scott, un tip foarte foarte foarte ciudat si periculos pentru a-l face pe Patch gelos. Aham. Si Patch se "distreaza", adica se culca, cu Marcie, inamica numarul unu a Norei. Si ce fata intrega la cap ar mai tanji sa se impace cu Patch ? Daca iubitul meu s-ar culca cu persoana pe care o urasc cel mai mult pe intreaga planeta numai de dragoste nu mi-ar mai arde.

              Next. Descrierea este la ordinea zilei. Foarte multa. Si desi te cam freaca la cap, este bine scrisa. De aceea i-am dat al doilea punct.

     Scott este un vechi prieten din copilarie, care se intampla sa fie si nefilim, foarte periculos. Nora e avertizata de Patch sa nu mai umble cu el, pentru ca o pune in pericol(lucru care se intampla de nenumarate ori), si totusi, ea nu renunta. Cu toate ca nu il iubeste absolut deloc pe Scott.

      Vee are un apetit foarte mare pentru mancare. Lucru amintit. De fiecare data cand se intalneste cu Nora. Serios, daca mai mananca mult nu mai incape pe usa ! Urmeaza o serie de petreceri si de mers in baruri unde de fiecare data a mers prost. Partea asta mi-a placut. Putina, un strop de actiune care te face sa iesi din depresia profunda in care a cazut Nora.

       Nu cred ca am fost atat plictisita cat uluita de cate lucruri nu se potrivesc. In final se raspund la anumite intrebari, dar nu la toate, de parca autoarea nu a mai avut chef sa scrie si a "incropit" acolo un capitol de final.
        Pe parcurs apare o chestie foarte cliseica numita "Mana neagra", iar un indiciu o face pe Nora sa banuiasca ca "Mana neagra" l-a ucis pe tatal ei. Adevarat. Cine e Mana Neagra ? Multe banuieli, foarte multe, care te baga rau de tot in ceata si care m-au facut sa-i dau al treilea punct din nota.

      Restul ? Aberatii. Nu mi-a placut asa de mult. O carte slaba, ce pot sa spun. Ingerul noptii a fost si ea cam neplacuta, dar Crescendo o intrece . Pe bune, am pierdut 6 ore degeaba.
       Daca voua v-a placut, ma bucur. Insa e clar ca nu e genul meu.

Nota: 3/5