Yees! Am reusit! In curand interviu si concurs cu pliante si alte lucruri de la doamna Angela Corbett care a fost ataaaaat de draguta! Fiti pe faza pentru primul concurs al blogului!!!!

In curand... astept comnentarii!!! Doamne ce ma bucur ca mi a raspuns!

Inca o recenzie-azi am chef de recenzii! Pot spune ca am citit aceasta carte acum cateva luni, si m-am indragostit pe loc de personaje. Au tot ce le trebuie: carisma, eleganta, sunt unci si loiali, sunt niste personaje foarte credibile.Trebuie sa spun ca titlul m-a dus cu gandul la "Orasul de sticla" de Cassandra Clare, insa intre aceste carti este o diferenta enorma.

Rachel Caine creaza un univers unic, si pe parcursul cartii m-am minunat de inaginatia autoarei-mereu se intampla ceva care sa te tina pe jar, nici nu terminai punctul culminant ca incepea un altul, si asta ii da un avantaj enorm.Am ales sa citesc aceasta carte dupa coperta, trebuie sa recunosc, mi-a placut foarte mult, adica uitati-va si voi, nu e frumoasa?



Acum, sa va povestesc actiunea. Claire Denvers este o fata obisnuita, o fata foarte desteapta, genul tocilarei insa este speciala,carismatica,si deloc rautacioasa. Claire visa sa ajunga la o scoala de prestigiu, insa parintii sai nu au suficienta incredere in ea, asa ca o trimit sa invete in Morganville.Viata ei in acest orasel sinistru este un calvar: nu are prea multi prieteni, si eare mari probleme cu Monica,o fata rea,rasfata,care uneori o si bate pe Claire,alaturi de gasca ei. Monica o impinge pe scari, si o ameninta cu moartea, deoarece Claire isi pierde cumpatul si o plesnete peste fata pe ingamfata Monica.

Atunci,Claire isi da seama in ce belele s-a bagat si se hotaraste sa se mute din camin, bineinteles fara stirea parintilor sai care cu siguranta nu ar fi fost de acord.Protagonista noastra cauta prin anunturi si gaseste Casa de sticla, unde i se permite sa locuiasca cu greu, deoarece trebuia sa ai peste 18 ani, iar fata avea doar 16.Pana la urma, ajunge sa imparta aceasta casa cu Eve-o fata goth, insa teribil de carismatica si loiala-, Shane-dragut, sagalnic- si seriosul Michael.

Acum va veti intreba: de ce se numeste Casa de sticla? Simplu, numele de familie al lui Michael este Glass.

Eve ii povesteste multe lucruri lui Claire: o avertizerza sa nu umble niciodata singura prin Morganville, sau sa-i treaca prin cap sa iasa dupa lasatul serii.Claire afla diverse amanunte despre protectii-si cum in casa lui Michael nu poate intra niciun vampir. Protagonista nu crede initial in vampiri-asta pana il intalneste pe Brandon, un inamic veritabil.

Pentru a se apara de Monica,Claire  si noii sai prieteni pornesc in cautarea unei carti antice a vampirilor, si Claire vine cu ideea de a o falsifica, insa nu mai e nevoie pentru ca intr-un fel pun mana pe ea, dar mai intai se intampla ceva: parintii lui Claire isi fac aparitia in Morganville...tocmai cand incepea sa se infiripe ceva intre Shane si Claire.....

Nota: 5/5








Precomanda romanul MOARTA SI INVIATA, pe situl editurii LEDA.
Uitati si o poza(apropo, informatia nu imi apartine, ci editurii)