Stiti ca eu nu prea ma dau in vant dupa asteptatul cartilor in limba romana, asa ca m-am apucat de volumul 3 din seria Maximum Ride si l-am terminat destul de repede. Oricum ar fi, volumul este foarte unic.

   Max are probleme destul de mari. Acum treaba cu salvatul lumii este luata din ce in ce mai in serios, si mi-a placut mult de tot cum in acest roman au fost multe revelatii. Am aflat cine este Vocea ! Iar voi, cei care ati citit celelalte volume veti fi foarte surprinsi.
   Max isi afla adevaratii parinti. Si de aceasta data, am fost uimita, intr-adevar. Actiunea consta in incercarea personajelor de a ajunge la fabricile Itex si sa le distruga pentru ca fabricile astea ciudate vor sa elimine jumatate din populatia Terrei. Wow.

   Acum, ca veni vorba, ghici cine se alatura gastii de copii cu superputeri ? Ari ! Da, Ari ! Max il iar sub aripa sa, la figurat, pentru ca, atunci cand sunt capturati, el ii ajuta sa evadeze. Dar sa o luam mai intai cronologic: Max si Fang vor sa gaseasca un adapost pentru copii, asa ca pornesc in cautarea lui. Intre timp, trec pe la Dr Martinez, si cipul lui Max este scos din brat. In acest timp, cand era sub anestezie, Max ii spune lui Fang ca il iubeste. Roooomantic :)

  Pe de alta parte, Eliminatorii nu mai exista. Au fost exterminati, si acum sunt niste roboti super evoluati. Cealalta parte a stolului este capturata de noii Eliminatori. Si am ajung la Itex, unde se dovedeste ca Angel a fost marea tradatoare. Dar sa fie oare adevarat ?

   Firma asta enorma are un plan diabolic. Distrugerea planetei. Hmmm.... ce obiective inalte !
Revenind la momentul in care Ari li se alatura: Fang ii da ultimatum lui Max: ori el, ori Ari. Nu ca intre Max si Ari ar fi ceva, dar el nu poate sa-l sufere.
  Max il alege pe Ari si stolul se imparte in doua, si fiecare parte porneste pe drumul ei.

  Fang, Iggy si Gazzy pornesc spre California, iar Angel, Total, Max, Ari si Nudge prin Europa: Paris, Italia, etc.
   Din punct de vedere al actiunii, a fost buna. Acum, ca este foarte fictiune si ca nu prea este credibil, asta este un alt aspect. Nu inteleg de ce relatia dintre Fang si Max trebuie sa fie atat de spionoasa: de ce nu admit ca sunt indragostiti unul de celalalt ?
  
   Mai departe, gasca lui Max incearca sa distruga Itex si planul esueaza, ei fiind captivi, iar de aceasta data incepe o lupta pe viata  sipe moarte intre savantii criminali si copiii-pasari.

   A fost un roman bun. Mi-a placut. LIke, like, like !!!

Nota: 4/5

Am primit o leapsa de la Bia (multumesc mult) si am decis sa ma apuc de ea ...

Reguli:

1. Trebuie să pui poza de mai sus pe blogul tău.
2. Trebuie să răspunzi sincer la întrebările puse de mine.
3. După ce ai completat această leapșă, trebuie să faci și tu una nouă pentru cei la care vrei – blogurile nominalizate de tine la Blog of the year 2012 -; leapșa trebuie să conțină 7 întrebări.
4. Leapșa trebuie să o dai mai departe la minim 5 bloggeri.

1.Ce carte a avut cel mai neaşteptat final?
Elixirul vietii de Kenneth Oppel. Nu spun ca a fost un final placut, insa total neasteptat.

2.Care este locaţia visurilor tale (Paris,Londra etc.. ) ?
Londra victoriana din Dispozitive infernale de Cassandra Clare. Ala da univers magic :)

3.Care este filmul/serialul tău preferat?
Jurnalele vampirilor, Pretty little liars, The lying game. SI Marele si putenicul Oz a fost genial - film-.

4.Ce apreciezi cel mai mult la o persoană?
Atitudinea lui, comportamentul.

5.Care a fost cartea care te-a surprins (în sens bun),impresionat cel mai mult?
Au fost multe. Ce mi-a placut cel mai mult: Spulbera-ma de Tahereh Mafi, Ingerul mecanic de Cassandra Clare, Nascuta la miezul noptii de C.C.Hunter, Altfel de ingeri, Jurnalele vampirilor, Fior...Sa mai continui ?

6.Care sunt dulciurile tale preferate? :)
Imi plac napolitanele si savarinele.

7.Ce părere ai despre legume?
Sunt ok. Nu pot spune ca le urasc, dar nici nu le ador.



Intrebarile mele:

1. Primul lucru pe care il observi la o carte.
2. Animalul de companie preferat.
3.Emisiunea televizata favorita
4. Va place scoala ? De ce da sau nu ?
5.Ultima carte castigata, nu cumparata
6.Kindle sau paper ?
7. Inca 100 de zile pana la vacanta de vara. Vreun sentiment specific-inafara de extaz- ?

Lepsa merge mai departe la: Aripi de hartie
My passion for books 
Praf de vise
Walking on letters
Sayuki's blog


dar si tuturor care si-o doresc. Mersi !


  De curiozitate, m-am apucat de o carte scoasa de editura Epica. De citit, am citit-o in engleza, si pot spune ca romanul este scris intr-un stil simplu,usor, si asta e un punct bun pentru cartile in engleza, dar pentru cele in romana nu dovedeste ca autoarea a avut un limbaj dezvoltat.

Aceasta poveste romantica, juvenila, incepe cu o problema: tatal lui April, o fata in varsta de 16 ani, si protagonista cartii a primit o slujba mai buna intr-un alt oras, asa ca trebuie sa se mute. Fata nu este deloc de aord, ba din contra, reuseste, printr-un talen uimitor sa ii convinga pe parinti sa o lase sa locuiasca impreuna cu Vi, o colega cu 2 ani mai mare.

  Nu este o idee uimitoare ? Sa locuiesti cu o fata si mama ei pentru tot restul semestrului ? Dar ... e o problema. Mama lui Vi pleaca in turneu cu teatrul. Deci au ramas doar April si Vi. De capul lor. Asta e super !

2 fete + 3 băieţi + o casă - părinţi = 10 lucruri pe care April şi prietenii ei le-au făcut dar (cu siguranţă, poate, probabil), nu ar fi trebuit.


 Si sa va povestesc putin despre April. Parintii ei au divortat, din cauza ca mama a inselat tatal. Ok, si acum mama ei locuieste in Paris, iar tatal s-a recasatorit cu Penny. Nu este tocmai usor, avand in vedere faptul ca April locuieste cu tatal si fratele ei cu mama. 
   Cartea a fost o lectura usoara. Romantica. Totusi, a avut si puncte in minus, care trebuie mentionate :


   1. April este absolut obsedata de noaptea ei pentrecuta cu iubitul. Si are 16 ani ! Mi se pare foarte tanara si... proasta. Daca vine vorba asa, la 16 ani sa te preocupe astfel de chestii... 
2. Nu am nicio idee cum de poate sa fie iubita lui Noah. Trebuie sa aleaga intre banalul, stersul, plictisitorul, monotonul si idiotul Noah si frumusetea de Hudson, cu ochi frumosi, bogat, inteligent, care o iubeste si ii da 3 000 de dolari ca sa-si salveze pisica si nu o insala !!! 
Oare pe cine ai alege ? 

    Inca o chestie: daca ar sti ca mama lui Vi nu sta cu ele, atunci tatal lui April nu ar fi lasat-o in veci cu ea. Per total, romanul a fost dulce si simpatic, cu tot cu punctele minus. Fetele fac tot felul de nebunii, si este interesant. Insa la final, punctul culminant a fost destul de slab. Altceva decat sa se certe cu toti nu se putea ?
    Iar Vi, ea este un amestec intre ordine si nebunie totala. O antiteza evidenta. Caracterul lui April nu este bine definit, ea avand un comportament schimbator mai tot timpul. 

   Nu  vreau sa dau spoilere, dar va zic ca merita. Nu se compara cu cartile Cassandrei Clare sau alte capodopere, dar merge pentru cei tineri. 

Nota: 3/5 (Apropo, Hudson face toata cartea)