E NAŞPA SĂ MORI…

NĂLUCA ŞI NĂUCUL, vol. 1 din seria  Năluca şi năucul de Stacey Kade
După o întâlnire mult prea „intimă” cu un autobuz, Alona Dare îşi schimbă statutul de Regină a Balului în… Regină a Morţilor.
Prinsă sub formă de fantomă în lumea viilor, aşteaptă cu nerăbdare, dar în zadar, lumina aceea orbitoare care să vină să o ia şi să o ducă în paradis – o plajă cu nisip alb, unde totul e gratis, de la un mojito fără alcool  până la o diversitate nesfârşită de pantofi.
Din păcate, la scurt timp după moartea ei, descoperă că de fapt lumea nu o plăcea chiar atât de mult pe cât crezuse, iar prietena sa cea mai bună se grăbise să îl consoleze pe iubitul ei într-un fel cât mai… palpabil şi mai public posibil! Şi ăsta e momentul în care Will Killian, un ratat ciudat care se poartă ca un fraier, o vede şi râde de ea.
Will pare într-adevăr ciudat, dar cine n-ar fi la fel dacă ar putea să audă şi să vadă morţii tot timpul? Will a încercat mereu să-şi ascundă abilităţile, dar de data asta are de-a face cu o fantomă grozav de încăpăţânată şi obişnuită să obţină întotdeauna tot ce vrea. Şi, pentru că se pare că el e singurul care o poate ajuta pe Alona să ajungă în paradis, cei doi încheie un pact: în schimbul ajutorului lui, ea să-i fie călăuza-spirit în relaţiile lui cu fantomele şi să-l ajute să  reziste în confruntările cu directorul liceului, pentru ca în final să poată absolvi cu bine şi să plece departe, într-un loc unde nu există fantome şi psihiatri.
Şi astfel începe povestea lor, spusă într-un ritm alert şi amuzant, şi plină de situaţii neprevăzute, cu o poveste de dragoste „interzisă” şi chiar cu o doză mister. Will are umor, Alona o minte ascuţită şi o limbă încă şi mai ascuţită, ceea ce face un deliciu din dialogurile lor. Spusă din ambele perspective, cartea e minunat scrisă, într-un fel inteligent şi totodată emoţionant.
Pentru mai multe informaţii despre autoare şi cărţile ei, puteţi accesa site-ul www.staceykade.com.

AVENTURĂ ŞI SUSPANS, ALCHIMIE ŞI UN TRIUNGHI AMOROS ÎNTR-UN THRILLER GOTIC TULBURĂTOR

ELIXIRUL VIEŢII, Cartea întâi din seria UCENICIA LUI VICTOR FRANKENSTEIN
de Kenneth Oppel
Viktor şi fratele său geamăn Konrad duc o viaţă foarte plăcută la château Frankenstein, din apropierea Genevei. Crescuţi de nişte părinţi iubitori într-un spirit foarte liberal, avându-i alături pe frumoasa lor verişoară Elisabeth şi pe bunul lor prieten Henry, celor doi gemeni nu le lipseşte nimic. Fac scrimă şi călărie, navighează pe lacul Geneva, iau lecţii particulare. Dar, deşi identici ca înfăţişare, gemenii sunt total diferiţi. În vreme ce Konrad este iubit de toată lumea datorită firii sale plăcute şi a farmecului său, minţii agere şi talentului la orice activitate fizică, Viktor este mai distant şi trebuie să muncească mai mult pentru a se apropia măcar de succesele intelectuale şi atletice ale lui Konrad. În plus, în Viktor ard o pasiune şi o curiozitate înspăimântător de intense.
Când Konrad se îmbolnăveşte grav din cauza unei ciudate maladii a sângelui, o mulţime de doctori încearcă diferite tratamente, dar fără succes. Frustrat de eşecul ştiinţei, Viktor îşi îndreaptă atenţia către Biblioteca Întunecată, ascunsă în coridoarele secrete ale castelului Frankenstein şi adăpostind tomuri străvechi, scrise în limbi ciudate. Deşi tatăl lor le interzice să mai intre acolo, Viktor speră că pe rafturile ei va găsi un remediu care ar putea să-i salveze viaţa fratelui său. Cu ajutorul lui Elisabeth şi Henry, şi sub îndrumarea alchimistului Polidori, Victor încearcă imposibilul – obţinerea Elixirului Vieţii, a cărui reţetă conţine doar trei ingrediente.
Primejdii inimaginabile, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit le ameninţă la fiecare pas căutările. Dar Victor ştie că nu poate să dea greş, iar sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice.
Iar în final elixirul este obţinut – dar cu ce preţ?
O aventură palpitantă, plină de primejdii – excursii la miezul nopţii în căutarea unei plante rare, coborâri în peşteri subterane, poţiuni alchimice, temniţe şi laboratoare secrete –, cu personaje cuceritoare, într-o atmosferă tenebroasă şi misterioasă, dominată de impunătorul Château Frankenstein din apropierea Genevei. Oppel reinventează aici thrillerul gotic pentru cititorii moderni, preluând istoria eroului tragic şi ambiţios al lui Mary Shelley şi spunând povestea copilăriei lui Viktor Frankenstein – tânărul însetat de cunoaştere care porneşte într-o călătorie întunecată ce urmează să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.
Romanul Elixirul Vieţii a fost ales de ziarul britanic The Times şi de revista canadiană Quill & Quire drept cea mai bună carte pentru tineri a anului 2011. Drepturile pentru ecranizarea cinematografică au fost achiziţionate încă înainte de publicare de Summit Entertainment, producător fiind Karen Rosenfeld (Amurg).
Mai multe informaţii despre autor şi carte puteţi afla accesând site-ul
www.kennethoppel.com

NU RATA EDIŢIA DE CHIOŞC CERCUL SECRET DE L.J. SMITH

Începand din 28 februarie 2012 puteţi achiziţiona volumele 1, 2 şi 3 din acestă serie împreună cu revista BRAVO
Preţ excepţional: 10,99 lei!
O fascinantă poveste despre iubire, mistere întunecate şi puteri supranaturale
Începând din 28 februarie puteţi achiziţiona RITUALUL – cartea întâi din seria CERCUL SECRET de L.J. Smith împreună cu revista BRAVO.
Iar din 13 martie, CAPTIVA – cartea a doua din seria CERCUL SECRET de L.J. Smith împreună cu revista BRAVO.
În data de 27 martie apare PUTEREA – cartea a treia din seria CERCUL SECRET de L.J. Smith împreună cu revista BRAVO.
Serialul Cercul Secret (The Secret Circle) are la baza seria cu acelaşi nume scrisă de L.J. Smith şi este difuzat din toamna lui 2011 la CW TV.

Tocmai am terminat primul volum al seriei "Micutele mincinoase" si pot spune ca sunt placut surprinsa, mai ales datorita personajelor bine conturate si a actiunii care se imparte in 4 fire narative, fiecare prezentand aleatoriu, viata a 4 fete pe nume: Spencer, Emily, Aria si Hanna.

Din momentul in care am inceput sa vad serialul, m-am gandit: trebuie neaparat sa citesc cartile.Eram  foarte curioasa cum a imbinat autoarea naratiunea cu descrierea cu dialogul,la ce persoana a narat, si daca a folosit alternanta.Din fericire, am fost foarte placut susprinsa, cartea este de asemenea si foarte amuzanta sifoloseste termeni destul de simplii,


Povestea debuteaza cu visatoarea Aria, care se intoarce din Reikjavik in Rosewood. Este foarte trista, deoarece problema Ariei este destramarea propriei familii.

Ei bine, povestea adevarata incepe cu 3 ani in urma, cand erau 5 fete foarte bune prietene: Spencer, Aria, Emily, Hanna si, bineinteles Alison.Cele trei fete sunt unite de un secret legat de "Chestia cu Jenna"

Uitati aici descrierea lui Ali, la un concurs la care am si castigat:
 Pot spune ca in seria Mincutele mincinoase apar numeroase personaje interesante, fiecare avand felul lor de a-l face pe cititor sa le iubeasca.Personajul meu preferat este Alison, pentru ca Ali resprezinta idealul unei fete frumoase, insa este si o fata rea. Din descrierile autoarei, Ali este o fata cu par lung, blod, si ochi albastrii, supla, frumoasa, insa care le facea mereu probleme celor 4 prietene ale sale. Eu nu cred ca Ali le era chiar asa o buna prietena;Aria, Spencer, Emily Hanan, au castigat popularitate de pe seama ei,insa au avut si mult de suferit, deoarece Alison mereu le impingea sa faca lucruri pe care fetele la inceput nu voiau sa le faca, insa, personajul fetei cu ochi albastrii este si foarte complex si cel mai interesant lucru este cum cele 4 fete cauta indicii, ca intr-o carte cu Sherlock Holmes, pentru a descoperi moartea lui Ali si ucigasul. In amintirile fiecarei prietene apare adesea Alison,al carei mister il vor rezolva intr-un final.

Spencer i-l fura Melissei pe Wren si la fel si o lucrare de-a ei. Spencer este fata desteapta, dar care are o familie de cosmar, parintii ei fiind mult prea ochupati de Meilissa si dorintele ei pentru a mai fi atenti si la Spencer.

Hanna este fata obsedata de corpul ei, prietena cyu Mona Vanderwall. Hanna locuieste doar cu mama ei, pentru ca tatal sau a parasit-o si si-a refacut familia.Hanna fura din mall

Aria este romantica,visatoare,pasionata de literatura,care are o idila cu profesorul sau de engleza, insa care nu dureaza prea mult din cauza lui -A

Emily este cea mai draguta, mai romantica si sensibila,insa lui Emily ii plac fetele.

Fetele incep sa primeasca mesaje de la cineva care se semneaza cu A, si gandul le duce la fosta lor prietena disparuta cu 3 ani in urma, al carei cadavru il gaseste politia. Si totusi, cine poate si A, sa le stie toate secretele?Si de ce Toby si Jenna s-au reintors in Rosewood?