Am reusit sa obtin un interviu cu autarea seriei Once a witch, Carolyn MacCullough! In curand, pe blog, dupa ce il traduc in romana...

Once a witch by Carolyn McCullough. Coperta este super, imi plac ambele tipuri de coperte, sunt foarte reusite

Am auzit ca va aparea la LEDA,dar nu stiu precis cand. Uitati un sinopsis:

Tamsin Greene comes from a long line of witches, and she was supposed to be one of the most Talented among them. But Tamsin's magic never showed up. Now seventeen, Tamsin attends boarding school in Manhattan, far from her family. But when a handsome young professor mistakes her for her very Talented sister, Tamsin agrees to find a lost family heirloom for him. The search—and the stranger—will prove to be more sinister than they first appeared, ultimately sending Tamsin on a treasure hunt through time that will unlock the secret of her true identity, unearth the sins of her family, and unleash a power so vengeful that it could destroy them all. This is a spellbinding display of storytelling that will exhilarate, enthrall, and thoroughly enchant

Ce ziceti, ati cumpara-o?

Semnul este primul roman al seriei Casa Noptii, carti scrise de o mama si o fiica. Acest prim roman mi-a placut extraordinar de mult(poate pentru ca si l-am citit la munte), dar si pentru ca are actiune,si este deosebit.

Un lucru care mi-a atras atentia din prima a fost limbajul folosit, nemaifiind atat de elevat, cuvintele folosite facand parte din argoul din ziua de azi.Urmatorul lucru deosebit este dimensiunea, sa-i zic asa, in care sunt plasate personajele: intr-o lume in care vampirii sunt insemnati, si se duc la diverse Case ale noptii, unde isi definitiveaza transformarea in vampiri. Autoarele au reusit sa exprime: Da, cunosc locul si timpul in care se desfasoara actiunea, nu inventez pe loc. Aproape totul este diferit la aceasta serie, de la orele de curs le fac noaptea, pana la gasca fitoaselor rautacioase, pe care nu le poate schimba nimeni.

 
Mie mi-a placut coperta :)
Acum, sa trecem la actiune. Se nareaza la persoana intai, din perspectiva lui Zoey, o adolescenta. Inceputul mi s-a parut cam "taiat din topor", deoarece este anormal!Zoey este in vestiarul de la sport, si discuta cu prietena ei, Kayla, cand deodata apare unvampir si o insemneaza pe frunte. Total bizar, si ca toata viata avea sa i se schimbe, trebuia sa mearga la Casa Noptii.

Zoey este tipul de fata care are de-a face cu parinti rai, de cand mama ei s-a recasatorit cu John, un om care se autonumeste "om al lui Dumnezeu" insa este foarte rau.

Zoey nu vrea sa-si paraseasca aceasta viata si incearca sa-si ascunda semnul, insa nu reuseste prea mult. Cand lumina soarelui o deranjeaza foarte rau, se hotaraste sa faca ceva Cand parintii sai ii vad semnul, se sperie, mai ales datorita credintei tatalui sau vitreg, si Zoey fuge la bunica ei. Cand ajunge, si nu o gaseste porneste spre port, dar lumina soarelui o face sa se loveasca si sa-si piarda cunostinta. Fata are un vin in care apare Nyx, o mare zeita, care o binecuvanteaza si o saruta pe frunte, lasandu-i un semn safiriu care are forma unei semiluni.

Bunica sa o gaseste si fara sa ne mai lungim, ajunge la Casa Noptii, unde este primita calduros de Marea Preoteasa pe nume Nefret, si de Damien,Stevie Rae, Shaunee,si inca cativa care vor deveni prietenii ei, mai ales Stevie Rae. Zoey este uimita de tot ceea ce vede in jurul ei, persoane atat de deosebite, care au obiceiuri atat de iesite din comun! De exemplu pisicile umbla libere, si isi aleg stapanii,iar Zoey isi numeste pisica Nala.

Fericirea nu dureaza prea mult, cand Zoey face cunostinta cu rautacioasa Afrodita, care desi frumoasa era "o cotoroanta infernala", dupa cum o numesc prietenii lui Zoey.Afrodita o invita pe Zoey la un ritual al "Fiilor si fiicelor intunericului", unde o pacaleste si ii da sa bea sange. Lucrurile se complica cand Kayla, beata crita, si cu Heath, fostul iubit, vin sa o ajute sa evadeze. Ceva se intampla, nu va spun ce, dar Zoey ajunge pana la urma sa bea din sangele lui Heath, care cu greu pleaca cu Kayla, promitand ca va reveni.
Este o carte buna, o lectura usoara.

Nota: 4.3/5

Pagini: 287
Continuare: Trădarea



Caderea noptii este primul volum al ciclului Intoarcerea, continuarea romanelor: Trezirea, Lupta, Furia, Reuniunea.Un lucru care se aplica in cazul meu este ca atunci cand citesc cartea este extraordinara, si merita toti banii, iar atunci cand o povestesc iese banala si fara sens.Uneori, recenzia este chiar reusita, insa alteori este un dezastru.Coperta mi-a placut foarte mult pentru ca este cu actorii serialului.


 Intre AMURG si TRUEBLOOD, dar cu cel putin un deceniu inaintea amandurora, o serie electrizanta despre o iubire adolescentina in Florenta secolului cincisprezece. Elena Gilbert s-a intors din Lumea Cea lalta si trebuie sa invete din nou cum sa traiasca printre oameni. Este aju tata de iubirea vietii ei– vampirul Stefan Salvatore– si bunii sai prieteni– Bonnie, Meredith si Matt. Dar puterile raului se aduna din nou in Fell’s Church, atrase de darurile acordate Elenei in Viata de Apoi si de sangele ei, care pulseaza cu o forta unica ce o face irezistibila pentru orice vampir.Stefan este luat de langa Elena, chiar atunci cand are cel mai mult nevoie de el, si ea trebuie sa se intoarca spre fratele acestuia, Damon, pentru ajutor. Insa Damon, intotdeauna vanator, este acum cel vanat…”

Nu sunt deloc de acord cu plasarea acestui roman intre Amurg si TRUEBLOOD. Dupa parerea mea,este de multe ori mai bun!Caderea Noptii este un roman si mai voluminos-fapt care mi-a placut, iar actiunea este si mult mai elaborata,mai deosebita si personajele evolueaza extraordinar de mult.Elena apare din nou in carte, dupa ce mai intai devine vampir,apoi moare,revine pe Pamant.Acum,ea trebuie sa revina la toate obiceiurile, mai ales ca  saruta pe toata lumea(chiar si pe Damon) pentru a-i recunoaste. Caroline, care incerca sa fie cat de cat prietenoasa, isi da arama pe fata si toata lumea vede cat de rea si cat de diabolica poate fi aceasta fata. Se poarta ca o nesuferita si o insulta pe Elena. Si toata lumea credea ca s-a schimbat- ei bine, eu nu eram de aceeasi parere.

Nu as recomanda acest roman unui baiat. De ce? Sunt multe parti romantice, calme, cand Elena incearca sa se acomodeze cu noua ei viata, si cum sangele sau este dumnezeiesc pentru vampiri, dandu-le o putere extraordinara.Nu le recomand primele 100 de pagini, pentru ca dupa aceea actiunea incepe in adevaratul sens al cuvantului.
In Fell`s Church isi fac aparitia doua "personalitati" negative, care planuiesc sa-l ia in stapanire: Shinichi si Misao. Acesti gemeni vulpe, numiti kitsune, au numeroase puteri, si, cu ajutorul malachilor poseda trupuri de oameni sau vampiri sau orice alta fiinta. Nici Caroline nu se lasa mai prejos, crezand ca ea defapt vorbea cu Shinichi, Misao isi batea joc de ea. Vorbea este un termen prost ales, pentru ca ea il voia drept sot. Cum, nu stiati? Caroline a ramas insarcinata cu Tyler.

In Fell`s Church, nimic nu e mai bine, avand in vedere ca trei fete ajung sa fie posedate de malachi. Pot spune ca acest roman mi s-a parut sinistru, foarte multa drama, iar fiecare pagina era ca un film prost horror. Un exemplu: Jim Bryce si-a mancat degetele si buzele, nepoata bunicii Isobel isi face piercinguri peste tot, si toate aceste fete sunt indragostite de Matt.

Intr-o noapte, cand Matt, Meredith si Bonnie se intorceau de acasa de la Elena sunt ataci de copaci, si aproape omorati, insa Damon ii salveaza, la chemarea insistenta a lui Bonnie, iar apoi vin si Elena si Stefan si ii salveaza pe ceilalti doi.Acum urmeaza un moment destul de romantic Bonnie-inconstienta, Damon, care scoate veninul , doar nu credeati ca acei copaci sunt infoensivi, nu? Clipa nu dureaza prea mult, deoarece sunt intrerupti si Damon este dat afara din casa

Tot in noaptea aceea,Damon ii vede pe Elena si Stefan schimband sange, stiu , suna ciudat(asa poti spune ca fac ei sex), il cuprinde gelozia. Tocmai atunci apare Shinichi, el este fratele-vulpe, si face un targ cu Damon, dar va spun o singura parte: Stefan va fi dus in inchisoare, in Dimensiunea Intunecata.Aceea a fost seara cand Damon a inceput sa fie posedat de malachi(spirite rele)

Acum, protagonistii au de-a face cu multe pericole, ajutorul doamnei Flowers,care aflam ca este o vrajitoare de magie alba, si atat de multe lucruri, ca daca as vrea sa fac o recenzie pe buna, nu cred ca as mai termina, dar sper ca din ceea ce am scris mai sus sa va convingeti daca veti citi acest roman. Este per total o carte buna. Acum, totate au ceva care le mai scade din punctaj, dar merita! Imi place stilul autoarei, mult mai bun fata de altele.

Nota: 4.3/5



Cateva poze din ultimul episod din Vampire Diaries: