UPDATE: castigatoarea este BLACK ANGEL. Felicitari! Astept un email de la tine(la madison97madi@yahoo.com) in decurs de 3 zile cu adresa completa, si ti-l voi trimite prin posta.



 Da, da, da! De cand nu am mai organizat unul dintr-astea! Premiul este total diferit: un album de la CORA, hipercolectia(fara abtipilde) dar care mie mi-a placut mult. Starea lui este foarte buna!

Poza e luata de pe net(a mea nu a iesit bine).

Primul comentariu cu orice ia cartea, lasati si adresa de mail.

START!

 De aceasta data debutam cu un nou concurs, sponsorizat tot de mine. Ce premii pun la bataie?

Un exemplar din Dracula de Bram Stoker.

Recunosc, Dracula este ceva mai vechi, dar daca nu va deranjeaza..nu-i nicio problema

Ce trebuie sa faceti? Nimic solicitant, avand in vedere faptul ca nu este un premiu atat de...deosebit, dupa parerea mea.

Obligatoriu: numele vostru si adresa de email

FACULTATIV

-Postati undeva despre concurs, fiecare post va aduce 2 intrari(fb, blog, twitter), unde doriti voi.-lasati link-ul
-inscrieti-va la Networked Blog, si pe GFC( 2 intrari)-lasati nick-ul
-dati G+ la postare- 1 intrari
-urmariti prin email - 1 intrari
-LASATI COMENTARII LA POSTARI, INCEPAND CU CEA DE ASTAZI-3 INTRARI/ COMENTARIU maxim 2 comm.

Puteti lasa toate informatiile intr-un comentariu sau la adresa de email madison97madi@yahoo.com
 Durata: 22 iunie-14 iulie2012
Modalitate de ales castigatorul: biletele, conform intrarilor.

  SUCCES!

 Daca tot vine vorba de premii scolare, de data aceasta am primit cel mai frumos premiu, oferit de scoala de pana acum. Vreti sa stiti ce? Seria "Jocurile foamei" de Suzanne Collins si "Mandrie si prejudecata".





"Invocarea" este primul volum al seriei "Fortele raului absolut" de Kelley Armstrong, aparuta in editie de chiosc cu revista Bravo in 2011, si care azi poate fi achizitionata cu 6 lei din diverse promotii.
   Chloe Saunders este eleva la un liceu de arta. Tatal ei este mareu plecat cu afaceri, mama sa a murit si sta cu menajera Anette si are sofer personal. Marele ei vis este sa devina regizor.


   Ultima zi petrecuta de Chloe la liceu nu poate fi mai ciudata, sau mai groaznica: are un vis bizar despre o pivnita cu fantome, i se pare ca vede persoane inexistente, ii vine ciclul. Mai mult? Un ingrijitor fantoma care ii cere ajutorul ii da biletul spre sanatoriu. Facand o criza nervoasa, Chloe este internata la sanatoriul Lyle, pentru copii cu probleme psihice.
    Se nareaza la persoana I, fiind una dintre putinele carti la care mi-a placut acest aspect.

   Chloe este diagnosticata schizofrenica. Copii de la sanatoriu par aparent normali: amabilul Simon, bizarul Derek, draguta Rae, Liz cea binevoitoare si Tori ce afurisita.
    Liz arunca cu un creion si aproape ii scoate ochii unei profesoare, apoi este mutata intr-un alt spital. Chloe imparte acum camera cu Rachelle. Mi-a placut semnificativ faptul ca, fiind narat la persoana I se vede cat de profesionist scrie autoarea, in profunzimea gandurilor, mult mai bine decat la "Chimie perfecta" sau "Naluca si naucul" .

    Rae ii devine foarte buna prietena lui Chloe, discuta despre tot felul de lucruri; Prima zi a lui Chloe nu a fost atat de placuta deoarece Tori le-a spus tuturor ca ea vede fantome. De atunci, Liz i-a cerut ajutorul, dar sesiunea de spiritism a esuat, Liz fiind transferata.


"Visasem. 
  Nu, nu visasem. Nu-mi inchipuisem lucruri. Halucinasem. 
   Dr Gill avea dreptate. Aveam schizofrenie.
   Dar daca nu era asa? Daca Rae avea dreptate si eu chiar vedeam stafii?"

Peter(un alt copil) pleaca, parintii lui luandu-l, in sanatoriu ramanand Rae,Chloe,Derek,Simon,Tori.Atmosfera este foarte normala!
   Ce o face pe Chloe sa realizeze ca este necromanta? Un mic indiciu primit de la Derek.

"-Da,mediumurile,spiritualistii si paranormalii sunt oameni care cred ca pot vorbi cu mortii.Dar necromantii pot. E ereditar. Imi zambi.Ca parul blond. Poti sa-l acoperi cu suvite rosii, dar dedesubt e tot blond. Si poti ignora stafiile, dar ele tot vin. Pentru ca stiu ca tu le poti vedea."

  Chloe este atacata de Tori si inchisa in spatiul de interventii(un fel de pod), insa lucrurile nu sunt chiar atat de roz, deoarece Chloe invie mortii. Care morti? Persoanele ucise candva de dr Lyle, persoana care a construit sanatoriul.
   Incepusem sa ma intreb cand vor evada...
    Derek o salveaza pe Chloe din pod si abia acum ei realizeaza in ce pericol se afla. Simon, Chloe si Rae(care le afla planul) se decid sa evadeze din sanatoriu. Planul nu decurge prea bine, si Derek, care cu toate ca nu voia sa participe li se alatura. \

"Mi-a luat mana si a strans-o intr-a lui. Sunt convinsa ca m-am facut la fel de rosie ca si cum m-ar fi luat in brate sa ma sarute."

   Chloe ramane in sanatoriu pentru a-l cauta pe Derek, sa vada dava e bine, in vreme ce disparuse, iar Simon si Rae pleaca.
     Derek se transforma..in lup. Acestia fug, nu mai inainte ca sa afle tot sanatoriul ca au evadat si sa-i urmareasca politia. Protagonistii se despart din nou, dupa ce se reintalnesc, Chloe si Rae plecand spre o alta ascunzatoare.Bratul lui Chloe necesita copci, si pleca cu Rachella la matusa Lauren, care le duce la spital.

    Desi este primul roman pentru adolescenti al autoarei, este foarte bun! Scrisul este cursiv, momentele subiectului foarte bine conturate-o intriga si un puct culminant deosebite- personaje reusite. Ideea este originala, desi, analizand evadarea nu este un lucru atat de surprinzator.

Continuare: Revelatia
Nr pag: 330
Editura: LEDA
Titlu original: The Summoning

NOTA: 5.5