Stiti, e vara, e vacanta si trebuie sa radem mereu, ca doar rasul te face mai sanatos. O data pe saptamana voi posta in cadrul acestei rubrici cate o melodie care pe mine ma face sa rad. Mai intai ascultati-o si apoi ziceti ca este...ciudata.

Cu ce incep? Cu Casa Loco, ale caror melodii mi-au placut dintotdeauna. "Iarna la mare", please.

Suntem la mare
Am schiuri in picioare
Am venit cu trenu'
L-am luat dintr-o parcare
Ce bine imi pare
S-a scumpit biletu'
Soarele-i fierbinte
Zapada de un metru
Mos craciun si reni
Fac plaja pe faleza
Haha Mihaela Radulescu a luat un 2 in teza
Paranteza patrata
Mare, piperata
Ministerul turismului da cassa loco in judecata
Noaptea ma bronzez
Nu pot sa ma cazez
Si kebab, shaorma
Mancare tot visez
Dimineata cand adorm
Am cel mai mic-dejun
Femeia de servici ma bate c-un furtun
Am intrat in apa
Vrau sa ma scufund
Paru-mi intra-n ochi
Ma duc sa ma mai tund
In poiana cu alune
Isi faci vila doi turisti
Inainte de 89'
erau 3 comunisti

Ref: Hey... oh
La mare inaltime
Yo...Yo..
Ma plimb prin multime
Hey... oh
La mare adancime
Yo...yo
Hai cu toti pe patine

In discoteca vad o blonda naturala
40 de mii o apa minerala?!?!
Nota mea de plata
Este cam umflata
O baba ciudata
Vinde inghetzata
Doi rechini inoata
Printre conifere
--- si Bryan iti trimit vedere
Fac poze din mers
Cu gorila camila
Doi copii in delta
Numarau o bila de bila
Mintal cu capu' oval
Azi pe litoral
Canta un grup coral
La tambal canta Jennifer Lopez
Salvamar ajutor, sunt blocata intre nameti
Vreau ciorba de burta
Am insolatie
Turisti straini coboara in statie
La Mamaia mananci cei mai buni papanasi
Iarna la mare poti sa te ingrasi
Avem echipa,
Avem valoare,
Avem si bonuri de mancare,
N-avem cazare
Stam in picioare
Vream garnïtura la gretare

Ref: Hey ...oh
Yo...yo
Hey...oh
Yo...yo...
............

The Fantasy: Giveaway Time!:  Am schimbat și designul blogului, a venit și vacanța, (în forță - pentru unii dintre noi) și mă gândeam că nu aveam cum să sărbătorim ...

Daca tot am reusit sa mai strang mai multe carti, m-am si decis sa fac poze in mod special la "Raftul fantasy". Nu uitati ca toate cartile din fotografii sunt la vanzare si de asemenea la schimb, asa ca, daca sunteti interesati, dati-mi un mail la adresa: madison97madi@yahoo.com cu subiectul "schimb de carti".
Cum e la voi in biblioteca? Eu am un numar OK de carti, dupa parerea mea(de fictiune, deoarece de clasici e plin si nu-i citeste nimeni).

- Kelley Armstrong, Revelatia - 35 lei
- Rachel Caine, Casa de sticla - 30 lei
- Rachel Caine, Balul fetelor moarte - 30 lei
- Richelle Mead, Tristeti de sucub - 35 lei
- Richelle Mead, Juramant de sange - 35 lei
- Melissa de la Cruz, Sange albastrum vol. 1 - 35 lei 
- L.J. Smith, Jurnalele vampirilor. Intoarcerea: Caderea noptii - 35 lei








 Am aici:
-Sovaire de Maggie Stiefvater
-Fantoma de Aubrey Clark
-Incredibil de Sara Shepard
-Adevar sau provocare de Sara Shepard
-Jocul minciunii de Sara Shepard
-Nascuta la miezul noptii de C.C.Hunter
-Aleea intunericului de Rachel Caine
-Revolta de Suzanne Collins
-Sfidarea de Suzanne Collins
-Jocurile foamei de Suzanne Collins
Ultima mea achizitie



 Iar aici:
-Invocarea, Revelatia, Rafuiala de Kelley Armstrong
-Nesatul, Sete de sange de L.J.Smith
-Secretul Ariei de Sara Shepard
-Revolta de Suzanne Collins
-Nu plange sub clar de luna de Hether Davis(care are un defect la cotor, insa o dau cu pret redus)
-Naluca si naucul de Stacey Kade
-Zori de zi de Stephenie Meyer
 Mai ofer niste enciclopedii foarte interesante, pline de ilustratii si care cantaresc foarte mult





Asadar, va intereseaza ceva? Maine trebuie sa soseasca "Spulbera-ma", dar dupa ce o voi citi o voi adauga pe lista,

Cartea a treia, "Revolta", incheie trilogia de mare succes numita "Jocurile Foamei", care abordeaza fictiunea, fiind o distopie reusita. Tema cartilor este dupa parerea mea, spus in mai multe cuvinte, dorinta de a reusi sa invingi anumite persoane care au facut si fac mult rau.


  Katniss Everdeen, in varsta de 17 ani a trecut prin mai multe intamplari decat orice alta adolescenta de aceasta varsta: avea o viata acceptabila, dar care a fost distrusa in momentul in care s-a oferit sa participe la Jocurile Foamei in locul surorii ei. Le castiga, impreuna cu celalalt tribut din Districtul 12, Peeta, cu care insala locuitorii Panemului, mimand o relatie de iubire emotionanta. Isi continua viata, totul se schimba radical, acum locuind in Cartierul Invingatorilor.Puterea suprema, Capitoliul le planuieste iadul, deci tot nu ii poate lasa in pace. Cand revoltele incep, Jubileul Pacificarii debuteaza si totul se dovedeste a fi planul rebelilor de a sabota jocurile. Peeta este rapit de conducatori.

  "Revolta" nu mi s-a parut chiar asa reusita. Primele 15 capitole m-au plictisit de moarte. Nu stiu cum a dat autoarea cu povestea, insa m-a cam deceptionat. Katniss, mama ei, Prim, si Gale locuiesc acum in Districtul subteran 13, un imens sector. Locuitorii lui sunt punctuali si in acelasi timp amabili, dar seriosi. Katniss are, la fel ca si restul, un orar tatual pe mana cu orarul fiecarei zile. Trista, melancolica, fata trebuie sa suporte pierdeera momentana a lui Peeta, care a ajuns in mainile presedintelui Snow si de asemea Districtul 12 a fost ras de pe fata pamantului.

   Filmari, incercari, nimic consistent in urmatoarele capitole. In "Revolta", dupa cum sugereaza si titlul s-a pus accentul foarte puternic pe razboi si pe tot ceea ce inseamna el: atmosfera, strategii, pierderi iremediabile, decese. Apoi, filmarile, toate momentele triste m-au plictisit in continuare. Nu mi-a placut cum a evoluat actiunea. Schimbarile princ are trec personajele, evolutia lor, se observa doar ca...parca i-a lipsit ceva.

"-Toata lumea are sarcina sa te pastreze in viata. 
 -De asta ma urasti? o intreb.
 -In parte, recunoaste ea. Invidia e cu siguranta inclusa. Cred ca esti si mai greu de acceptat. Cu drama ta siropos de romantica si cu rolul tau de aparare-a-neajutoratilor. Numai ca nu e un rol, ceea ce te face si mai insuportabila. Te rog, nu te sfii, ia asta la modul personal."
Katniss isi asuma rolul de Gaita Zeflemitoare, simbolul rebeliunii.
Peeta  este (intr-un final) salvat de cativa dintre oamenii Districtului 13, si este foarte schimbat, deoarece a fost viespechestrat. Adica? L-au sechestrat cu venin de viespoi-copoi. Prima reactie pe care o are cand o reintalneste pe Katniss care, apropo, isi daduse seama ca il iubeste nu este nicidecum incurajatoare. De ce? Pentru ca are intentia clara, pe care aproape ca o pune in aplicare, si anume de a o ucide. Invinuita pentru  distrugerea districtului 12 si ranita datorita lui Peeta, Katniss devine prietena cu artagoasa Johanne, o alta concurenta de la Jubileul Pacificarii, salvata odata cu Peta. Impreuna, fetele lupta contra temerilor si furiilor interioare.

 Interesanta este prima victorie a Johannei la JF. Mai intai prefacandu-se o persoana slaba de inger, care plangea tot timpul si apoi, cand mai ramasesera putini participanti, si-a data arama de pe fata, devenind deodata o foarte buna luptatoare.
  Doctorii de elita incearca sa-l readuca pe Peeta la normal, insa nu reusesc mare lucru.  Zilele traac,  paginile zboara si Katniss ajunge initr-o periculoasa misiune de a-l ucide pe Snow, alaturi de inca7 tintasi de elita, printre care si Gale si Peeta.(Chiar asa dezechilibrat mintal). Misiunea a fost, dupa parerea mea, termibil de...trista/.Nu, nu asta e cuvantul, ci dezastruoasa. Mor superbul si carismaticul Finnick, care abia se casatorise cu Annie, iubirea lui, si multi altii care se sacrifica pentru atingerea obiectivului de a-l ucide pe Snow.

  Nu mi-a placut deloc partea asta. De fapt, intreaga carte mi-a cam displacut. Mi-a parut atat de rau cand a murit Finnick! Nu cumva sa nu fi adorat personajele, stilul autoarei, dialogurile carismatice, ci urmarile razboiului. Observam, in acest paragraf cum autoarea a reusit sa transmita ce inseamna razboiul.
  Cand intr-un final, mai raman Katniss, Gale si Peeta, si apoi doar Katniss se intampla ceva mai socant decat moartea lui Finnick. Mii de copii sunt bombardati si ucisi, si printre ei se afla si micuta Primrose.
  Ce se va intampla, va las pe voi sa descoperiti.

NOTA: 3/5