Suna cunoscut? Poate ca da. Cei care au frecventat acest blog stiu ca eu am mai postat candva o astfel de recenzie, insa parca mi se pare cam nereusita...ba ca limbajul e cam nesigur, exprimarea cam neclara...asa ca m-am hotarat sa fac una noua. De preferat, mai buna!


De mult timp am vrut sa citesc aceasta carte deoarece am auzit numai pareri bune despre ea, insa pana acum nu am avut de unde si parca nu merita 40 de lei... Debutul seriei "Hush, hush" este marcat prin volumul "Ingerul noptii" de Becca Fitzpatrick. Usor asemanatoare, pe ici pe colo cu seria Twillight, acest nou univers creat infatisaza o poveste nemuritoare de dragoste.

  Naratorul relateaza la persoana I, autoarea exprimandu-si direct gandurile. Protagonista, Nora Grey pare o adolescenta obisnuita, creionata deosebit, cu parul cret, care nu are in plan iubirea. Debutand printr-un cliseu, anume noul coleg de banca la ora de biologie, misteriosul Patch, pe care autoarea il face o persoana misterioasa, bizara. Obligate sa nu mai stea in aceeasi banca la biologie, din purul motiv de a cunoaste persoane noi, Vee si Nora trebuie sa infrunte situatia, care nu le face deloc pe plac.

  Nenumaratele incercari ale Norei de a scapa de Patch esueaza, si fata inca nu stie ce sentimente nutreste fata de el: sa fie atractie sau teama? Inca din prima ora petrecuta impreuna,abilitatile remarcabile ale lui Patch ies la iveala, acesta parca cunoscand-o pe protagonista mai bine ca oricine. In timp ce el afla o multime de informatii despre noua lui colega, Nora constata ca ea nu stie nimic despre el. Din teama de a pica la biologie, fata se duce dupa Patch la o sala de jocuri, unde unica informatie obtinuta este despre locul lui de munca la Borderline.

   Fiind din ce in ce mai prudenta dupa ce e atacata de un barbat mascat, suspiciunile Norei se indrapta spre Patch. In aceeasi zi, Nora si Vee fac cunostinta cu doi baieti deosebiti: Eliott si Jules, cu care merg impreuna la Delphic Seaport, unde se intalnesc cu Patch. Nora nu rezista tentatiei si se urca in Arhanghel, un carusel teribil de periculos unde are sentimuntul ciudat de real ca va cadea din el-vazuse cu ochii ei cum centura ei era desfacuta-. In secunda urmatoare cursa ia sfarsit si ea este in regula. Bizar.

   Vizitele la psiholoaga scolii o mai linistesc pe Nora, doamna Greene fiind unica persoana careia ii poate dezvalui ceea ce se petrece in viata ei. Vee este atacata de un necunoscut si protagonista are senzatia ca ea trebuia sa fie in locul lui Vee. Aproape-sarutul cu Patch si sentimentele ei tot mai profunde o fac pe Nora mai confuza ca niciodata. Hotarand sa-i suspecteze si pe Eliott si Jules, fata descopera acuzatiile asupra lui Eliott in legatura cu o crima. Suspectii merg mana-n mana, si suspansul creste. Aparitia Dabriei, fosta iubita a lui Patch complica lucrurile, plus ca atacatorul este mai aproape ca oricand. Natura adevarata a lui Patch-inger-iese la iveala.  Cand amenintarea este mai aproape ca niciodata, Nora trebuie sa-si apere spatele...

Cartea are o multime de replici funny, super dragute, romantice care te fac sa razi si scenele dintre Nora si Patch sunt superbe.
Nota: 4.5/5
Nr pag. 271
Editura: Litera

Puteti citi vechea recenzie aici

 Da, este o idee noua. Unele persoane comenteaza la postari, facand asta din bunul plac, si merita rasplatite. Pentru inceput, adica cred ca in 1 sapt jumate, cam asa, voi da startul acestei competitii, castigatorul primind un ebook sau doua, in orice caz voi incerca sa fac premiul cat mai...hmm...atractiv!

  Fiti pe faza si...succes !


Surrounded by enemies, the once-great nation of Ravka has been torn in two by the Shadow Fold, a swath of near impenetrable darkness crawling with monsters who feast on human flesh. Now its fate may rest on the shoulders of one lonely refugee.

Alina Starkov has never been good at anything. But when her regiment is attacked on the Fold and her best friend is brutally injured, Alina reveals a dormant power that saves his life—a power that could be the key to setting her war-ravaged country free. Wrenched from everything she knows, Alina is whisked away to the royal court to be trained as a member of the Grisha, the magical elite led by the mysterious Darkling.

Yet nothing in this lavish world is what it seems. With darkness looming and an entire kingdom depending on her untamed power, Alina will have to confront the secrets of the Grisha…and the secrets of her heart.


 Shadow and Bone (The Grisha Trilogy, #1)

 Am vazut aceasta Leapsa pe blogul BM si mi s--a parut extraordinara! Program de vacanta:

 1.Ne indragostim de Daniel Grigori(fetele)








2.Ne salveaza Patch in timp ce ne dam in carusel









3.Mergem in Shadow Falls cu Kylie










4. Ne plimbam cu Elena, Damon, Sefan prin Fell`s Church









5. Mergem cu Bella la o ora de sport...s-o inveselim










6. Ne imprietenim cu Bill si Sookie.

Restul cartilor intrate in C.C. nu le-am pus deoarece nu le-am citit