Am citit "Destroy me" in format electronic, si ma bucur ca i-am dat o sansa. "Spulbera-ma", volumul unu, mi-a placut la nebunie, iar "Destroy me", o carticica intermediara volumului 1 si 2 - care urmeaza sa apara in 2013 - prezinta continuarea din perspectiva lui Warner.

 Am descoperit cu placere ca diferenta dintre perspectiva lui Warner si cea a lui Juliette nu este colosala( este, se sesizeaza ca este o diferenta), insa e si o asemanare, pe care eu am interpretat-o inspre bine. Warner a fost impuscat de Juliette si acum incearca din rasputeri sa o aduca inapoi - ea a evadat cu Adam- . Problema e ca Warner, in varsta de 19 ani, este total si iremediabil indragostit de Juliette. Au fost tot felul de momente romantice intre el si Julie, si pur si simplu romanul mi-a ajuns la inima. Au fost cateva capitole care nu mi-au placut deloc - m-au plictisit, insa si altele pe care le-am recitit de 4-5 ori.

   Nu am de gand sa va povestesc pas cu pas ce s-a intamplat, ci doar sa va spun in mare: tema este constituita de cautarile aiduue ale lui Warner de a o regasi pe Juliette, de a mai vorbi cu ea o data, etc. Sentimentul predominant a fost iubirea, care se imbina cu melancolia.
    Ce pot spune ? Abia astept sa apara "Unravel me", volumul 2 !

Nota: 4/5

Cu parere de rau, in fiecare an avem niste regrete in privinta cartilor - pacat ca le-am cumparat, sau ca ne-am irosit timpul cu ele, nu ? Ei bine, am sa va expun lista mea de : Nu ti-o recomand in niciun caz.

1. Distopii nereusite

Un amestec de razboi, moarte, lupte, durere, actiune slaba, multe multe multe personaje decedate si ... ma durea sa mai citesc, stiind ca ala o sa moara sau ca nu se petrece nimic, doar conspiratii oarbe.







Nu am mai citit niciodata o carte asa de proasta ca Legaminte. OMG ! Nu actiune, nu personaje bune, nu originalitate, nu nimic ! Nici macar 1.5 nu merita !







2. Cele mai proaste carti fantasy de anul asta :
Nu va recomand Vampirii Sudului sub nicio forma. Pur si simplu mie nu mi-au placut.






Chimie Perfecta a fost cartea pe care, sincer, am urat-o. Nu originalitate, nu personaje unice, nu suspans . Zici ca ma uitam la telenovela bunicii ! Omg, Nu !
Si cam asta e tot. Care este topul vostru?

 A venit vremea si pentru catalogul meu intitulat "Cele mai bune carti ale anului 2012 " ! Sa va scriu, asadar, preferintele mele:

1. Cea mai buna distopie de anul acesta:

Fara niciun dubiu, "Spulbera-ma" a depasit, in opinia mea, chiar si celebrele "Jocuri ale foamei" - de care mi s-a acrit dupa ce am terminat cu "Revolta". "Spulbera-ma" este o carte incredibila - avand la baza o poveste de iubire superba, o protagonista indrazneata, dar totusi inchisa in sine, cu o putere supra-naturala nemaipomenita si cu actiune din plin.

2.Cele mai bune 5 carti de Fantasy ale lui 2012 :

Numarul 5
  "Fantoma" m-a lasat fara cuvinte. A fost, in definitiv, cea mai buna care din seria JV, deoarece actiunea a evoluat intr-atat incat am ajuns sa cunosc personajele la fel de bine cum imi cunosc colega de banca de la scoala.

Numarul 4
Desi povestea nu este originala 100 %, actiunea, personajele, dialogul si comicul m-au facut sa o ador.
Numarul 3
Volumul 7 din Micutele mincinoase a fost de departe cel mai bun din serie. Atat de multe dezvaluiri si intrigi !
Numarul 2

Casa de sticla de Rachel Caine este o amintire placuta - o carte atat de buna !
Numarul 1
Atmosfera de Londra victoriana, steampunk profesionist, o poveste de dragoste  reusita ... ce sa mai ceri ? Asta e universul Cassandrei Clare , intotdeauna atat de minunat !