Image and video hosting by TinyPic

 Tocmai am terminat de citit "Fantoma" de Aubrey Clark, asa ca m-am decis sa postez primele 100 de cuvinte din ea:

"Elena Gilbert pasi pe o potiune neteda de iarba, firele elastice lasandu-se sub talpile ei. Palcuri de trandafiri stacojii si nemtisori violet ieseau din pamant, iar deasupra capului Elenei atarna o cupola uriasa, pe care sclipeau felinare stralucitoare. Pe terasa din fata ei se arcuiau doua fantani albe de marmura, care aruncau in aer jeturi de apa. Totul era frumos, elegant si cumva familiar.
  Asta e palatul lui Bloddeuwedd, spuse o voca in capul ei. Dar ultima oara cand se aflase aici, peluza fusese plina de invitati vedeli care dansau. Acum disparusera cu totii, desi ramasesera urme ale prezentei lor:.."

 Am primit "Fantoma" de la libraria online Libris ( de unde se pot comanda carti, online, in limba romana, dar si carti in engleza ) spre a-i scrie recenzia.
Continuarea mult asteptata a seriei "Jurnalele vampirilor" este marcata prin "Fantoma", cartea a opta. In ordina, volumele au aparut astfel: Trezirea, Lupta, Furia , Reuniunea, urmate de  Caderea noptii, Suflete umbra, Miez de noapte si Fantoma, care va mai avea continuari inca doua volume, scrise un ghost writer, in vreme ce primele 7 o au pe L.J.Smith ca autoare.


"M-am ridicat din pat si am luat din birou un cutit de argint de deschis scrisori pentru a salta scandura  secreta din podeaua dulapului meu de haine, vechea mea ascunzatoare si am gasit jurnalul asta, chiar acolo unde l-am ascuns cu atatea luni in urma. Ultima insemnare este cea pe care am scris-o inainte de Ziua Orasului, in noiembrie, iinainte sa...mor. Inainte sa plec de acasa si sa nu ma mai intorc niciodata. Pana acum."

 Tot Fell`s Church-ul a renascut. Totul este derutant, lucrurile asezanfu-se parca perfect. Elena si Stefan inca sufera pierderea lui Damon, Meredith il revede pe Alaric, Bonnie e mai plina de viata ca oricand.
  Gelozie. Invidie. Cu aceste sentimente pot descrie primele 100 de pagini, Alaric vine in Fell`s Church cu dr. Celia si Meredith este teribil de geloasa. Bonnie e invidioasa, Matt inca mai e indragostit de Elena. Stefan resimte dorul fata de Damon, dar si e gelos pentru iubirea Elenei fata de fratele sau.

   Am uitat ceva? Da! O noua amenintare...numele Celiei apare scris cu sange si ea este la un pas de moarte. La fel si Meredith, Bonnie, Damon.
    Un moment EPIC: Damon revine, fiind in viata, se teleporteaza in dormitorul Elenei, un moment romantic, emotionant
   Chinuita de dor si durere fata de Damon, Elena e ingrijorata pentru Stefan: se poarta ciudat, mai violent, mai furios, chiar il ataca pe Caleb Smalwood(noul gradinar al familiei Gilbert). Asemanatoare cu "Zece negrii mititei" de Agatha Christie, "Fantoma" este chiar mai reusita.

   "Apoi, vederea i se limpezi. Si la picioarele patului ei, cu o umbra de suras pe fata lui ca sulptata in piatra, cu o expresie prudenta in ochii lui intunecati, ca si cum nu ar fi fost sigur cat de bine-venit era, statea imbracat din cap pana-n picioare in negru. 
    Era Damon."

 Elena este rugata de catre Damon sa parteze secretul invierii lui. Inamicul din cartea asta este regina Geloziei, un fel de femeie de gheata si foc, o fantoma care se hranea cu emotiile oamenilor. Tin minte vorbele ei :"Gelozia poate arde mai tare din focul si poate fi mai rece decat gheata."
   Cu ajutorul Celiei si al doamnei Flowers, descopera un ritual care poate alunga si ucide fantoma, dar pentru asta participantii trebuie sa fie complet onesti in legatura cu cele mai ascunse secrete si...invidii.

  Cu un punct culminant foarte, chiar foarte bun, "Fantoma" devine cartea mea preferata.De ce ? Cu o oarecare parere de rau, recunosc ca Aubrey Clark scrie mult mai bine decat L.J.Smith. Personajele, actiunile, dialogurile, par mult mai reale. Plus peisajele sunt descrise ireprosabil.
  Se nareaza la persoana a treia, si este foarte interesant cum privitorul alterneaza cadrul si persoana urmarita, luand parca fiecare personaj si bagansu-l sub lupa.  Damon, intunecat, rau, renaste in lumina. Se schimba. Si totusi, oare pe cine va alege Elena?
    Onesti, protagonistii trebuie sa fie mai uniti ca niciodata, sa lupta, sa tina pietp amenintarii. Parca lovindu-i pe rand, dupa ce Gelozia ii tine captivi pe Elena, Bonnie, Matt si Damon , ea aprope il ucide pe Damon. Am adorat sentimentele lui Damon fata de "ingerul lui alb: si :pasaruica roscata"/

  Cu toate acestea, ritualul da roade oarecul si gelozia ramane captiva la randul ei si acum este momentul marturisirilor...dar Stefan si Damon se lupta, intaratati de Gelozie.
   Vor fi oare din nou uniti?

NOTA : 7/5-STIU. E peste nota maxima doar ca trebuie sa recunosc ca  aceasta carte este fenomenala. Un amestec de romantism, sentimente profunde, momente inedite, o regina ciufuta, protagonistii preferati...se sa mai? Autorul a reusit!
 Singurul lucru care mi s-a parut mai nelalocul lui a fost batalia dintre Stefan si Damon iscata de Gelozia.

Anul aparitiei(R): 2012
Nr pag: 440
Nr. capitole: 37
Titlu original: Huners: Phantom