A book that you've read more than 3 times


Aici voi discuta despre "Spulbera-ma" de Tahereh Mafi. 

Cartea asta a fost absolut geniala. Mi-a placut la nebunie. Atat de socanta in felul ei si diferita ! Am citit-o de atat de multe ori deoarece am vrut sa-mi intiparesc in minte, in suflet si in reflexe stilul socant de frumos in care scrie Tahereh Mafi. 

Va las cateva citate dintre preferatele mele:

"-Nu vreau sa ma atingi, il mint. 
  -N-ai de ales. 
Nu vrea sa se uite la mine.
  -Intotdeauna am de ales."

"-Iubire, nu confunda curajul cu prostia. Sti ca n-ai mancat nimic de multe zile. 
Ceva se frange in rabdarea mea,
  -Mai degraba as muri decat sa mananc din mancarea ta si sa te aud spunandu-mi iubire, ii zic eu, apoi imi inclestez maxilarul. 
 Adam isi scapa furculita din mana."(Warner si Juliette) :D

"Corpul lui se apropie din ce in ce mai tare si imi dau seama ca sunt atenta doar la papadiile care sufla dorinte in plamanii mei, Imi deschid ochii, iar el isi linge buzainferioara timp de o fractiune de secunda, si ceva in creierul meu explodeaza. 
  Ma sufoc. Ma sufoc. Ma sufoc. "


"-Juliette
Vocea lui imbratiseaza literele numelui meu cu atata blandete, ca mor de 5 ori in acea secunda. Fata lui e o mare de seninatate. "


"Trag cu ochiul la trasaturile lui, la zambetul stramb pe care vreau sa-l savurez, la culoarea din ochii sai pe care as folosi-o ca sa pictez un milion de tablouri/ Urmaresc linia maxilarului sau coborand pe gat pana in varful claviculei; memorez dealurile si vaile sculptate ale bratelor lui, perfectiunea trunchiului."


"Paseste mai aproape. Isi inclina capul. Se uita lung la buzele mele, analizandu-ma intr-un fel cu totul nou. 
  -Promisiunile mele nu valoreaza prea mult, iubire, sopteste el. Sau ai uitat?
  7 centimentri in fata. Mana lui pe talia mea. Repiratia lui calda si dulce pe gatul meu. 
  -Sunt un mincinos desavarsit."

"Ii soptesc numele. 
  Si el respira mai tare decat mine si deoadata buzele lui sunt pe gatul meu si ma sufoc si mor si ma agat de bratele lui si ma atinge ma atinge ma atinge si eu sunt tunet si fulger si ma intreb cand naiba o sa ma trezesc.
   O data, de doua ori, de o suta de ori buzele lui imi gusta ceafa si intreb daca e posibil sa mor de extaz. Imi intalneste privirea doar ca sa-mi cuprinda fata in mainile lui, iar eu rosesc de placere si durere si imposibilitate.
  -Voiam sa te sarut de atat de multa vreme"

"-De ce, Adam? De ce-ti pasa? De ce vrei sa m-ajuti? Nu inteleg...nu stiu de e ai dori sa-ti risti viata...
   Dar apoi ma cuprinde cu bratele si ma trage spre el atat de aproape, si buzele ii sunt langa urechea mea si imi rosteste numele o data, de doua ori, si habar n-avea ca pot sa ma aprind atat de repede. Gura ii zambeste lipita de pielea mea."



"Imi ating obrajii si examinez suprafata reflectorizanta, privind imaginea unei fete  care imi este straina si deopotriva familiara. Fata imi este mai trasa si mai palida, pometii mai inalti decat imi aminteam, sprancenele asezate deasupra a 2 ochi mari, nici albastri, nici verzi, ci o combinatie intre cele doua culori. Pielea mi-e inrosita de caldura si de ceva numit Adam.Buzele imi sunt prea roz. "

"Fratele lui. 
   Incerc sa nu par prea agitata. Incerc sa-i zambesc baiatului care imi studiaza fata si jalnicele buzati de material care de-abia imi mai acopera trupul. (...)
  -Ma bucur sa te cunosc, reusesc sa ingaim.
James isi inclina capul intr-o parte.
  -Deci, asa te imbraci tu mereu?
  As vrea sa mor putin."