De curiozitate, m-am apucat de o carte scoasa de editura Epica. De citit, am citit-o in engleza, si pot spune ca romanul este scris intr-un stil simplu,usor, si asta e un punct bun pentru cartile in engleza, dar pentru cele in romana nu dovedeste ca autoarea a avut un limbaj dezvoltat.

Aceasta poveste romantica, juvenila, incepe cu o problema: tatal lui April, o fata in varsta de 16 ani, si protagonista cartii a primit o slujba mai buna intr-un alt oras, asa ca trebuie sa se mute. Fata nu este deloc de aord, ba din contra, reuseste, printr-un talen uimitor sa ii convinga pe parinti sa o lase sa locuiasca impreuna cu Vi, o colega cu 2 ani mai mare.

  Nu este o idee uimitoare ? Sa locuiesti cu o fata si mama ei pentru tot restul semestrului ? Dar ... e o problema. Mama lui Vi pleaca in turneu cu teatrul. Deci au ramas doar April si Vi. De capul lor. Asta e super !

2 fete + 3 băieţi + o casă - părinţi = 10 lucruri pe care April şi prietenii ei le-au făcut dar (cu siguranţă, poate, probabil), nu ar fi trebuit.


 Si sa va povestesc putin despre April. Parintii ei au divortat, din cauza ca mama a inselat tatal. Ok, si acum mama ei locuieste in Paris, iar tatal s-a recasatorit cu Penny. Nu este tocmai usor, avand in vedere faptul ca April locuieste cu tatal si fratele ei cu mama. 
   Cartea a fost o lectura usoara. Romantica. Totusi, a avut si puncte in minus, care trebuie mentionate :


   1. April este absolut obsedata de noaptea ei pentrecuta cu iubitul. Si are 16 ani ! Mi se pare foarte tanara si... proasta. Daca vine vorba asa, la 16 ani sa te preocupe astfel de chestii... 
2. Nu am nicio idee cum de poate sa fie iubita lui Noah. Trebuie sa aleaga intre banalul, stersul, plictisitorul, monotonul si idiotul Noah si frumusetea de Hudson, cu ochi frumosi, bogat, inteligent, care o iubeste si ii da 3 000 de dolari ca sa-si salveze pisica si nu o insala !!! 
Oare pe cine ai alege ? 

    Inca o chestie: daca ar sti ca mama lui Vi nu sta cu ele, atunci tatal lui April nu ar fi lasat-o in veci cu ea. Per total, romanul a fost dulce si simpatic, cu tot cu punctele minus. Fetele fac tot felul de nebunii, si este interesant. Insa la final, punctul culminant a fost destul de slab. Altceva decat sa se certe cu toti nu se putea ?
    Iar Vi, ea este un amestec intre ordine si nebunie totala. O antiteza evidenta. Caracterul lui April nu este bine definit, ea avand un comportament schimbator mai tot timpul. 

   Nu  vreau sa dau spoilere, dar va zic ca merita. Nu se compara cu cartile Cassandrei Clare sau alte capodopere, dar merge pentru cei tineri. 

Nota: 3/5 (Apropo, Hudson face toata cartea)

2 comentarii:

Drăguţă recenzia:D
Am o lepşică pentru tine: http://bianca-s-thoughts.blogspot.ro/2013/03/leapsa-blogul-blogurilor.html !:D
Sper să-ţi faci timp să o completezi :D
P.S:Nu există un termen limită :D

Mi-am comandat si eu carticica de la Epica. Mersi pentru recenzie!