Stiti ca eu nu prea ma dau in vant dupa asteptatul cartilor in limba romana, asa ca m-am apucat de volumul 3 din seria Maximum Ride si l-am terminat destul de repede. Oricum ar fi, volumul este foarte unic.

   Max are probleme destul de mari. Acum treaba cu salvatul lumii este luata din ce in ce mai in serios, si mi-a placut mult de tot cum in acest roman au fost multe revelatii. Am aflat cine este Vocea ! Iar voi, cei care ati citit celelalte volume veti fi foarte surprinsi.
   Max isi afla adevaratii parinti. Si de aceasta data, am fost uimita, intr-adevar. Actiunea consta in incercarea personajelor de a ajunge la fabricile Itex si sa le distruga pentru ca fabricile astea ciudate vor sa elimine jumatate din populatia Terrei. Wow.

   Acum, ca veni vorba, ghici cine se alatura gastii de copii cu superputeri ? Ari ! Da, Ari ! Max il iar sub aripa sa, la figurat, pentru ca, atunci cand sunt capturati, el ii ajuta sa evadeze. Dar sa o luam mai intai cronologic: Max si Fang vor sa gaseasca un adapost pentru copii, asa ca pornesc in cautarea lui. Intre timp, trec pe la Dr Martinez, si cipul lui Max este scos din brat. In acest timp, cand era sub anestezie, Max ii spune lui Fang ca il iubeste. Roooomantic :)

  Pe de alta parte, Eliminatorii nu mai exista. Au fost exterminati, si acum sunt niste roboti super evoluati. Cealalta parte a stolului este capturata de noii Eliminatori. Si am ajung la Itex, unde se dovedeste ca Angel a fost marea tradatoare. Dar sa fie oare adevarat ?

   Firma asta enorma are un plan diabolic. Distrugerea planetei. Hmmm.... ce obiective inalte !
Revenind la momentul in care Ari li se alatura: Fang ii da ultimatum lui Max: ori el, ori Ari. Nu ca intre Max si Ari ar fi ceva, dar el nu poate sa-l sufere.
  Max il alege pe Ari si stolul se imparte in doua, si fiecare parte porneste pe drumul ei.

  Fang, Iggy si Gazzy pornesc spre California, iar Angel, Total, Max, Ari si Nudge prin Europa: Paris, Italia, etc.
   Din punct de vedere al actiunii, a fost buna. Acum, ca este foarte fictiune si ca nu prea este credibil, asta este un alt aspect. Nu inteleg de ce relatia dintre Fang si Max trebuie sa fie atat de spionoasa: de ce nu admit ca sunt indragostiti unul de celalalt ?
  
   Mai departe, gasca lui Max incearca sa distruga Itex si planul esueaza, ei fiind captivi, iar de aceasta data incepe o lupta pe viata  sipe moarte intre savantii criminali si copiii-pasari.

   A fost un roman bun. Mi-a placut. LIke, like, like !!!

Nota: 4/5

1 comentarii:

TREBUIE sa citesc cartea asta. Efectiv mor dupa serie. James Patterson e un geniu :X