Recunosc inca de la inceput ca am fost foarte curioasa sa citesc "Jurnalul unui pusti" deoarece parea o carte draguta...si chiar asta si e!

„În primul rând, să ne lămurim: Acesta este un jurnal, nu un jurnal intim. Ştiu că aşa s-ar putea crede după copertă, dar când Mami s-a dus să-l cumpere, i-am spus expres să-mi ia unul care să nu arate ca un  „jurnal intim”. Grozav! Tot ce-mi trebuie acum e să mă prindă vreun fraier cu agenda la mine şi să-şi facă o idee greşită. Celălalt lucru pe care vreau să-l lămuresc este că a fost ideea lui Mami, nu a mea. Dar dacă ea are impresia că eu o să-mi scriu aici „sentimentele” sau ceva de genul ăsta, e nebună. Nu vă aşteptaţi să o ţin una şi bună cu „Dragă jurnalule” aşa, „Dragă jurnalule” pe dincolo”.

 Romanul il infatiseaza pe Greg, un baiat prins in tot ceea ce inseamna "scoala generala". Greu...e greu!
   Pe tot parcursul cartii va veti amuza(da, chiar asa) cu problemele, care uneori pot fi considerate infantile, insa la varsta aceea sunt chiar foarte reale pentru persoanele pe care le traiesc. Pe scurt, asta e un "jurnal" care ii prezinta viata de scolar.

    Scrisul, povestea in sine nu este deloc dificila si o recomand oricarei categorii de varste. Recunosc(din nou) ca mi s-a parut putintel cam infantile unele intamplari, dar per total merita! De ce? Pentru ca realizam ca nimicurile acelea de zi cu zi, pe care unii dintre noi le-au depasit, sau le asteapta, sau chiar le traiesc merita tinute minte! Pentru ca intr-o zi poate ca te vei apuca sa le citesti si sa vezi ce viata amuzanta aveai!

    Desenele sunt superbe! Nu la modul ca "sta mâţa in coada" ci pur si simplu te fac sa realizezi cum vad unii lumea. De exemplu, Greg are un frate mai mare, care are o trupa numita "SKUTEK PLYN". Serios, cum sa nu razi la numele asta? E genial!
     Apoi, mai are un frate, doar ca mai mic pe nume Manny si desenele cu el sunt ireprosabile! Carisma pana la ultima animatie.

     Acum, legat de actiune. Greg trece prin toate fazele prin care trec si adolescentii din orice zi! Sarbatoreste Halloween-ul(se intampla ceva iesit din comun, normal), probleme cu cadourile, familia, etc.
    Sunt amintite niste faze super tari din clasele 1-4, de exemplu cum fetele erau topite dupa baiatul care alerga cel mai repede, insa acum si-au schimbat pretentiile...de.

    Poate ca unii o vor considera infantila, dar mie nu mi s-a parut. Se trece prin toate etapele in mod natural, de pilda: probleme cu ora de sport(echimpa de wrestliing, ce mai idee!), nu stiu ce piesa in care il sileste mama lui sa participe tot felul de traznai care te poarte in trecut, si ajungi sa te vezi pe tina in locul lui Greg.
    Spoiler:
Va mai spun o faza la care am ras cu lacimi, una singura: il pedepsisera pe Greg parintii ca se juca prea mult timp jocuri video, si il pun sa iasa pe afara, iar el se duce la prietenul sau cel mai bun, ca sa se joace acolo. Cand se intoarce, parintii asteptandu-l de la fotbal, cica, el trece prin aspersoare si asa ii pacaleste! I mean, really, that means LOL.
 END OF SPOILER.
  Nu stiu de ce, dar recomand acest roman mai ales vara, nostalgicilor care abia asteapta sa inceapa anul scolar(nu eu, in mod clar :) , desi in timpul scolii chiar iti da idei! Mai mult nu mai lungesc recenzia, pentru ca nu vreau sa va stric surpriza.

  Mi s-a parut ca vad viata unui scolar in decursul a 200 si ceva de pagini. Se trece prin atatea aventuri, si nimicuri, si chestii pe care paote le-ai trait si tu odata, si este un loc plin de amintiri. Chiar este  un jurnal si chiar merita!

   Nota: 4/5

  

4 comentarii:

Ador cartea asta :) Şi filmele sunt geniale!

am citit primele 3 volume din aceasta seria si mi-a placut foarte mult

Hm, ciar nu stiam ca s-au facut filme!

Super! Eu am citit Însemnările unei puştoaice,şi mi-a plăcut enorm, deci cert e că-mi va plăcea şi Jurnalul unui puşti. :))