A fost...ok. Nu are un punct culminant prea rasarit, nici macar nu este ideea dezvoltata...Pff.

  Pana acum nu mi-am luat nicio carte din seria "Micutele mincinoase si secretele lor", desi pe celelalte din seria de baza le-am citit, si am zis sa incerc, sa vad cum sunt. Aria  pleaca in vacanta cu tatal sau si cu Mike in Pocono. Tot entuziasmul si potentiala fericire se evapora deoarece Meredith isi face aparitia, fiind gravida in luna a treia si ruinandu-le tot cheful.

   Aria nu mai suporta si pleaca acasa, in Rosewood. Casa pustie, Craciun singuratic? Nu pentru mult timp. Hallbjourn, primul ei iubit vine la ea. La inceput, confuza, incalcitata in sentimente, Aria nu stie cum sa reactioneze, insa pana la urma se indragosteste lulea de baiat. Suficient incat sa faca orice pentru el? Da! El era defapt cautat de politie. Maniac in legatura cu ecologia, si cu toate celelalte defecte, Aria il accepta si il iubeste. Cei doi pleaca intr-un alt oras pentru a se casatori. De ce atata graba? Pentru ca il cauta politia si nu mai putea sta prea mult prin Rosewood, insa daca se maritau, situatia se schimba.

   Momente epice, pline de exuberanta si fericire urmeaza, Aria fiind in culmea fericirii, fiind sigura ca a facut ceea ce trebuie. Inainte de a oficia nunta, merg la un spectacol de magie cu lei, insa seara este oarecum stricata de obsesia vechiului ei iubit islandez pentru saracele animale chinuite. Credeti ca s-a terminat? Dupa ce se casatoria este oficiata, Halbjourn ii arata Ariei animalele in custi, gasindu-le si planuind sa le elibereze. Fata refuza, gandindu-se ca faptele facute ar provoca isterie si panica in randul locuitorilor.

  Ziua urmatoare, bucuria si toata euforia se estompeaza, cosmarul pe care il are protagonista devenind realitate. Hallbjourn a eliberat animalele pe cont prpriu. In Atlantic City este isterie totala. El a folosit-o, nicicand nu a iubit-o cu adevarat. Anuland casatoria, chestia salvatoare fiind semnatura falsificata a mamei ei. Ajunsa din nou acasa, se reintalneste cu Mike, Byron si Meredith, momentul intoarcerii personajelor suprapunandu-se. La televizor afla ca defapt fostul ei sot incercase sa arunce in aer o institutie si realizeaza ca era complet nebun.

  O poveste distopica, trista, cu un final straniu. NU mi-a placut prea mult. Slaaab.
   La punctare insa trebuie sa luam in considerare si urmatoarele argumente pro:

-pasaje descrise foarte fumos
-momente frumoase,care sunt induse cu mare usurinta de autoare
-dialoguri naturale
-situatii plauzibile

Nota: 2.8/5

2 comentarii:

Hmmm....
Nici macar nu am avut timp s-o deschid:)

Pe mine m-a cam dezamagit finalul. Restul e buna!