Am citit cartea in engleza, dar am fost surprinsa cand aceasta a aparut si la noi, la editura Trei ( editura mea preferata ) .
    Recomand aceasta carte oricui este fascinat de complexitatea bolilor mintale si de drame de familie.


    Protagonistul este destul de instabil din toate punctele de vedere si greu de inteles. Povestea nu este cine stie ce - Matthew este traumatizat de un incident din copilarie, in urma caruia fratele sau a murit. De asemenea, Matthew sufera de schizofrenie, si are adesea impresia ca fratele sau mort nu este de fapt mort. Mi-a placut felul in care este redata boala lui, insa imi displace complet felul de a fi a protagonistului. Atitudinea lui este oribila, la fel ca felul in care trateaza celelalte personaje.
     Matt ajunge intr-un spital pentru persoane cu probleme mintale si starea lui se agraveaza. Nu mi-a placut in mod deosebit felul in care spitalul este prezentat, mi s-a parut ca autorul ar fi putut sa scoata mult mai mult dintr-un loc atat de fascinant si plin de intrigi.
      Intregul suspans consta in a afla ce s-a intamplat de fapt in noaptea in care fratele sau a murit.
     Mi-a placut in mod deosebit de mult felul in care, pe masura de starea psihica a lui Matthew se deterioreaza, naratorul isi pierde si el din coerenta. Desi pare ca nu este cine stie ce, povestea este destul de captivanta si mi se pare ca merita citita. Pe mine, cel putin, m-a intrigat.
    Plus ca in carte, nu prea gasesti un personaj care sa fie sanatos psihic complet. Fiecare are ceva special si chiar m-a surprins asta. De asemenea, felul in care schizofrenia este ilustrata, de la inceputuri pana cand preia controlul aproape integral asupra perceptiei protagonistului este unul unic si foarte credibil. 

Nota: 4 / 5