" Cei frumosi si blestemati" este o carte frumoasa. A durat cam o saptamana pana am citit-o si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult.  Surpinde in mod frumos atmosfera aia din trecut si pur si simplu e frumoasa.
   Anthony este un tanar proaspat absolvent, care are tot viitorul inainte, unul care dupa toate premisele ar fi fost luminos. Unchiul lui Anthony este o persoana foarte influenta cu multi foarte multi bani si deci personajul ar fi avut veniturile necesare. Insa asta nu e genul ala de poveste in care personajele sunt in ascensine si ajung fericiti pentru totdeauna .
     Anthony are doi  prieteni foarte buni, si intr-o zi face cunostinta cu verisoara lui Richard Caramel, unul dintre prieteni. Gloria este foarte frumoasa, foarte impozanta si fermecatoare si Anthony se indragosteste insantaneu de ea.
 
    Nu voi descrie atat de detaliat actiunea pentru ca nu mai are acelasi impact ca atunci cand citesti pentru prima data si tocmai de  aceea voi vorbi in mare :
     Poveste de dragoste dintre Gloaria si Anthony este una tragica, deopotriva clasica si frumoasa atat de emotionanta si minunata si imi place foarte mult stilul in care scrie Fitzgerald.
  
      Problema majora a acestui cuplu sunt banii. Ajung sa traiasca de pe o zi pe alta, pentru ca pur si simplu nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca potrivit.
       Pe de alta parte, la un moment dat era foarte slow si m-a cam pmictiait insa asa se intampla la aproape fiecare carte si avand in vedere ca nu au fost decat lasaje scurte din partea mea merge. Mi-a mai placut faptul ca toata povestea este imbracata intr-o metafora, intr-o poveste care e aproape un blestem si mi se pare atat de tragic si frumos in acelasi timp pentru ca reflecta viata .