Pentru ca au fost reduceri masive la Libris in urma cu cateva saptamani mi-am cumparat cartea "Vara primei iubiri" de Edith Wharton pentru ca era ieftina si am zis de ce nu. Asta a fost cea mai plictisitoare si mai inutila carte pe care am citit-o vreodata, efectiv cea mai dezamagitoare.

   In primul rand: pagini peste pagini de descriere inutila si monotona. Nu am nimic impotriva paginilor fara dialog; uneori chiar sunt interesante, insa autoarea e atat de plictisitoare incat nu exista nimic pe planeta asta care sa te captiveze mai putin decat modul in care scrie.
    Ca si cand nu ar fi suficient de sec, povestea are loc intr-un sat numit North Dorner, unde portagonista este captiva. Ghici ce se intampla in North Dormer. NIMIC. Oaaa.


    Si ce sa va zic de personaje: protagonista, Charity(un nume care prezice apoteotic comportamentul prostesc si negandit pe care il dovedeste in relatia cu celelalte personaje) si acum ar trebui sa spun ce face aceasta Charity, dar nu prea face nimic. Mama ei a abandonat-o; tatal ei vitreg nu a adoptat-o, el e teoretic un tutore, dar nu sunt rude de sange, fapt care il face sa o ceara in casatorie. Personajele sunt ca o zi torida de vara, in care nu poti respira de cat de cald e, si de plictisitor, si de sec.
Tatal/tutorele ii tot repeta faptul ca ea e cea mai finuta si mai draguta, dar fata ii vorbeste urat,se comporta ca ultima jigodie. E drept ca si tipul era alcoolic.
  
    Nu inteleg care e scopul personajelor. Da, bine, Charity se indragosteste de altcineva, ramane insarcinata, tipul ala vrea sa se reintoarca la logodnica. Nu a fost un spoiler(scrie asta si in sinopsisul cartii).

   Poate ca nu am avut cea mai mare rabdare, insa romanul nu mi-a placut absolut deloc). Dezamagitor, Plictisitor. Fara niciun mesaj, fara emotie, fara un scop.

NOTA: 1/5

4 comentarii:

Si cand te gandesti ca genul asta de carti primesc premii.

Deci trebuie sa ma gandesc serios sa nu o cumpar

Deci trebuie sa ma gandesc serios sa nu umpar aceasta carte

Mie mi-a plăcut.