Mi-am cumparat "Magie de doi bani" de curand, si am terminant-o intr-un timp record. A fost o carte foarte captivanta, interesanta, dar totodata amuzanta.
   Paige Witerbourne este protagonista romanului. In varsta de doar 22 de ani, ea trebuie sa aiba grija de Savannah, o tanara adolescenta de 13 ani

, sa fie conducatoarea Sabatului de vrajitoare si sa duca o viata aparent normala, lucrand ca programatoare.
    Vrajitoarele din Sabat sunt niste scorpii adevarate. Pure scorpii. Nu am mai intalnit personaje atat de afurisite. Oricum, toate bune si frumoase, pana cand Paige este chemata de catre
Leah, o scorpie dubla pentru ca doreste sa ia tutela asupra lui Savannah.
   Sa fie asta din cauza ca o iubeste atat de mult ? Nu. Leah a ucis-o pe mama Savannei si pe mama lui Paige, asa ca nu o face din remuscari sau iubire. Credeti-ma pe cuvant.

   Nevoita sa se duca la tribunal, Paige refuza vehement acordarea tutelei lui Savannah, iar Leah o ameninta cu dezvaluirea secretului ei : ca este vrajitoare. Posesoare a darului telechineziei, Leah este vicleana si inteligenta. Desi Paige refuza sa creada ca este posibil ca in ziua de azi oamenii sa mai creada in vrajitorie, se insala amarnic.
  
   De ce? Pentru ca totul ii este inscenat. Incepe cu un altar cu pisici moarte, un apel anonim de la politie in care se spune ca se aud tipete de la casa Winterbourne, urmata de politie si totul incepe sa explodeze. Pe parcursul cartii am observat cat de stresanti pot si reporterii care isi baga nasul peste tot. Absolut tot.
    Si ca veni vorba despre personaje, pot spune ca Paige este foarte matura pentru varsta ei. Nu ma asteptam sa fie in stare sa aibe grija de Savannah si sa fie atat de ingaduitoare cu ea. Uneori prea ingaduitoare. Despre partea cu vrajile,    
Paige Winterbourne
nu pot spune mare lucru, decat ca titlul cartii, si anume "Magie de doi bani" este atat o metafora ce evidentiaza credibilitatea absoluta a oamenilor in lucruri de nimic, teama lor absurda, dar si vrajile simple, iluziile care chiar sunt magie de doi bani.

  Stilul lecturii a fost unul foarte alert, iar pasajele de descriere a sentimentelor si a comportamentului si a gandirii au fost bine proportionate si nu au fost lasate de izbeliste.

  Salvarea lui Paige vine din partea unui avocat. OK, primul avocat pe care l-a avut a fost Cary Jr., un om de nimic, care ii tot facea avansuri, per total un ratat. Acest ratat ii accidenteaza masina, iar in cand Paige se duce sa se certe cu el isi face aparitia si Leah care il ucide. Si ghici pe cine cade vina ? Pe PAIGE. Nu era atat de greu de ghicit. Mda ... pana la urma se dovedeste ca nu a fost vina ei. Asa ca, urmatoarea salvare - cea adevarata- vine de la Lucas Cortez, un vrajitor. La inceput l-a respins imediat (Paige) dar dupa multe capitole, pana la urma l-a acceptat ca avocat.

    Talentat si inteligent, Cortez nu numai ca ii confirma adesea neviinovatia lui Paige, insa este si viitorul ei iubit. In continuare pot spune ca ceea ce v-am povestit eu este doar o parte minuscula din carte, si anume intriga, poate chiar cea mai importanta, insa actiunile care urmeaza m-au tinut tot timpul ca pe ace si m-au facut sa ador cartea asta. Mi-a placut intr-adevar. Dialogurile pline de umor, suspans si actiune peste tot, si a fost o pauza, o gura de aer de la vampiri si adolescenti protagonisti. O minte mai matura. Asta m-a facut sa ma simt bine si sa-mi placa.
Va recomand, in definitiv cartea.

NOTA: 4 / 5