Am fost azi sa vad filmul "Marele si puternicul Oz", in 3D. Ce pot spune ? Dupa o perioada plina de filme slabe, proaste, lipsite de subiect, acesta a reusit sa iaasa in evidenta !!! OMG, a fost genial !

  Acum, sa o luam pe rand :


1)Mai intai, 3D-ul a fost foarte reusit. Mult mai bun decat la Piratii din Caraibe, la care abia se observa.

   Povestea incepe astfel: Oz, un magician, de fapt si de drept un escroc, care traia de pe urma banilor obtinuti din trucurile sale mici, isi doreste sa fie un om exceptional. Admirator al fizicii, Oz o considera magia suprema, prin matematica si fizica reusind sa creeze tot felul de lucruri uimitoare. Ei bine, viata lui nu este deloc simpla, deoarece cineva vrea sa il omoare, iar in ultima clipa el scapa, urcandu-se intr-un balon cu aer.

    Situatia nu este insa atat de simpla: un taifun enorm ia balonul intr-un zbor ametitor, si urmeaza niste efecte 3D superbe, cu tot felul de chestii zburatoare, iar Oz ajunge pe un taram cu totul si cu totul nou. Dupa cateva peripetii, Oz o cunoaste pe Theodora, o tanara frumoasa care ii prezinta tot tinutul.

    Dupa inca cateva peripetii ( nu o sa descriu chiar totul), protagonistul realizeaza ca Vrajitoarea cea Rea trebuie invinsa, si nu este persoana care crezuse ca este initial, ci insasi Evanora, sora Theodorei.
     Ranita, Theodora alege partea raului, si devine o vrajitoare rea atunci cand Evanora o pacaleste. Asadar, Oz este acum de partea binelui, si mai exact a  Glindei.
Glinda
Pe parcurs protagonistul isi face prieteni de nadejde: o papusa de portelan si un maimutoi simpatic. Foarte simpatic. Acum, mai este o pro-
blema: Oz este constient de faptul ca el nu este un vrajitor adevarat, ci doar un impostor, si este infrant de cateva ori bune. Totusi, poporul nu iinceteaza sa se increada in el.
  Am apreciat diversitatea decorului si a povestii. Unic, filmul a reusit sa ma surprinda de multe ori , mai ales prin situatiile deosebite si personaje unice.

   Obiectivul lui este sa o alunge de la domnie pe Vrajitoarea cea Rea, "Wicked witch". Am constatat evident ca filmul este un basm mai evoluat, datorita confruntarii dintre bine si rau evidente si a povestii de iubire idilica.

  Urmeaza o pregatire de batalie.  Dar de batalie, ce sa mai spun ? M-a lasat fara cuvinte. Au fost surprinse atatea sentimente, o asemenea incarcatura sentimentala, incat te lasa spechless. Am avut indoiala, tradare, tristete, mandrie, lupta, emotie, si tot felul de altele.
  Am crezut ca Oz i-a tradat pe locuitori. Am crezut ca Evanora va infrange. Inventiile lui Oz fac ca fizica sa para minunata. A creat niste lucruri atat de fascinante !

  Iar partea cu lupta dintre Glenda si Evanora, vrajitoarea rea VS cea buna, cu toate fulgerele si incarcatura de magie... asa da batalie !
   Mi-a placut foarte mult filmul. Imbina iubirea cu prietenia, cu adevarul si minciuna, lupta continua dintre bine si rau, iar ca orice basm are un happy-end, doar ca unul cu totul si cu totul neasteptat. 
  Infricosator si totusi idilic,filmul prezinta o versiune unica si inegalabila a povestii VRajitorul din Oz.
Felicitari !

NOTA: 5/5