Sara Shepard este una dintre scriitoarele mele preferate, daca nu chiar prima din top. Trebuie sa recunosc ca "Micutele mincinoase" nu a fost lectura la prima vedere, deoarece am mai citit-o prin februarie a anului acesta, insa am decis ca trebuie sa o recitesc!


   Stilul Sarei Shepard este simplu, insa are o gandire ce abunda in complexitate. Nu tu descrieri pompoase, nu tu elogii in locul unor dialoguri. Am intalnit in operele lui Chloe Neill si Rachel Hawkins dialoguri in care personajele spuneau replici de jumatate de pagini si ma gandeam: "-Ma, da vorbaret mai esti tu! "Am devorat nerabdatoare fiecare capitol, al carui titlu era de nota 10, fiind un spoiler de cate 5 cuvinte.
     Apoi, daca e sa te gandesti, alternanta, ca mod utilizat da foarte bine, iar autoarea, am observat ca nu are vreo problema in a schimba perspectivele personajelor, pastrandu-le unicitatea.

    Voi incepe cu Aria. Creativa, fata care  a incercat mii de versiuni Aria, in continua schimbare, mi-a placut enorm. Secretul ei este...secretul pe care il tine in legatura cu tatal ei. Byron o inselase pe mama ei, iar Aria ii prinsese. De asemenea, viata ei se complica care il intalneste pe Ezra, se indragosteste de el, si afla ca este noul ei profesor de engleza.

    Spencer este tipa super desteapta si extrem de frumoasa.. Din punctul de vedere al gandirii si al dedicarii, m-am regasit in Spencer. Sota ei, Melissa, este o afurisita, iar noul ei iubit, Wren, se indragosteste de Spence. Ghici ce se va intampla?

    Emily este o inotatoare geniala, talentata, care se indragosteste de Maya, fata care se muta in casa lui Alison. Hanna este bantuita de trebut. Inainte, fusese mai plinuta, insa acum, impreuna cu noua ei prietena, Mona Vanderwaal, s-a reinventat, devenind una dintre cele mai frumoase fete din Rosewood. Hanna are un hobby destul de interesant, pe care va las sa-l aflati singur.
     Problemele se agraveaza semnificativ cand cele 4 fete incep sa primeasca sms-uri amenintatoare de la cineva semnat A. A pare sa stie toate secretele, insclusiv "Chestia cu Jenna", o alta amintire teribila. Cele 4 fete redevin treptat prietene, unite de secrete. Altceva? OMG, Alison!

      Dintre toti oamenii perfecti din Rosewood, Ali iesea in evidenta cu ochii ei mari, albastrii, parul blond si atitudinea sa.  Da, Ali le aducea popularitate celor 4 fete, insa le si inspaimanta. Venea cu cele mai ciudate idei, care le bagau inbelele, si mai mult, le cunostea prea bine, detinand fiecare secret al lor.
Cartea a fost geniala, plina de suspans, mister si actiune. Exact pe gustul meu!

NOTA: 5.5