Seria Fortele Raului Absolut mi-a placut faorte mult, mai ales si periada in care le-am citit.Cartile le-am cumparat de la Bravo! si Bravo girl! vara trecuta, insa nu le-am facut nicio recenzie, asa ca o fac astazi, incepand cu primul volum. Oricine are chef de ceva bun de citit va adora trilogia "Fortele raului absolut": oo combinatie de horror, romance, paranormal, fantasy

   Pot spune ca se nareaza la persoana 1, ceea ce este o treaba extrem de migaloasa, avand in vedere ca autoarea descrie foarte frumos totul, iar actiunea este foarte interesanta

    Chloe Saunders, o fata obisnuita, incepe sa vada fantome.Chloe este pasionata de cinematografie, visand sa ajunga regizoare. Incepe sa tipe, facand un atac de panica, si este dusa la un sanatoriu, tatal sau promitandu-i ca trebuie sa stea doar doua saptamani, pentru ca altfel ar avea probleme mai departe in legatura cu scoala. Ajunsa in sanatoriu, ii intalneste pe Liz(fata cu care imparte camera, si cu care devine foarte buna prietena), Tori(o persoana impusiva, rea, ingamfata), Derek, Simon,Peter, Rae. Oamenii de la sanatoriul Lyle par dubios de prietenosi, purtand conversatii dragute, si aparent parand niste oameni normali.
 
   Ceilalti "pacienti" aveau si ei puteri supranaturale: Rae avea o afinitate pentru foc, Liz muta lucruri cu puterea mintii, Simon si Tori sunt vrajitori, iar Derek varcolac. Chloe  discuta problema "vederii" cu Liz, care sustine ca si ea este posedata de un spirit. Atunci fata realizeaza ca nu este bolnava, ci ca este intr-adevar un necromant care poate comunica cu oamenii morti. Fie că vede stafii sau este doar bolnavă, Chloe este dispusă să-şi ia medicamentele, pentru a se putea întoarce cât mai repede la viaţa ei dintotdeauna.

   Chloe coboara in pivnita pentru a spala niste rufe, si vede din nou oameni morti. In urma unei noi conversatii cu psihologii de la sanatoriu, fata este diagnosticata ca fiind schizofrenica.De atunci, fata primeste niste pastile, care ar trebui sa o ajute sa nu mai vada fantome.

   Din acel moment, Chloe isi da seama ca vrea si ca trebuie sa iasa cat mai repede din sanatoriu asa ca planuieste sa evadeze.

   Liz este mutata la un alt sanatoriu, iar Chloe,Rae, Simon, Derek planuiesc sa evadeze. Problema este cand evadeaza ca oamenii de la sanatoriu stiau deja, si au pornit pe urmele lor, asta insemnand ca cineva i-a tradat...dar oare cine?

Sinopsis:

Chloe Saunders vede persoane de mult moarte. Da, exact la fel ca în filme. Problema e că, în viaţa de fiecare zi, dacă spui că vezi fantome ajungi imediat la balamuc. Şi la 15 ani, tot ceea ce vrea Chloe e să aibă prieteni la şcoală şi un băiat să o remarce. Dar atunci când o fantomă deosebit de violentă o bântuie, Chloe se face remarcată din cu totul alte motive. Purtarea ei aparent bizară o duce la Casa Lyle, un centru pentru ,,adolescenţi tulburaţi”. La început, Chloe este hotărâtă să stea retrasă. Dar apoi colega ei de cameră dispare, după ce mărturiseşte că are un poltergeist, iar câţiva alţi pacienţi încep şi ei să aibă o purtare paranormală. Poate fi aceasta o coincidenţă? Sau Casa Lyle nu este ceea ce pare? Chloe îşi dă seama că, dacă nu descoperă adevărul, ar putea rămâne toată viaţa în această clinică psihiatrică. Dar poate ea să aibă încredere în colegii săi, şi îndrăzneşte oare să-şi mărturisească secretul întunecat?
„Veţi aştepta cu disperare urmarea.” – Melissa Marr, autoarea bestsellerului New York Times WICKED LOVELY

Orasul de sticla



La care voi reveni cu o recenzie :x

Voi posta de acum incolo un sondaj cu top 5 carti care imi plac mie:
1.Impecabil #2(Micutele mincinoase-Sara Shepard)



2.Jocul minciunii #1(Sara Shepard)

3.Orasul de sticla #3(Cassandra Clare)

4.Miez de noapte #7(L.J.Smith)


5.Printul mecanic #2(Cassandra Clare)


    Am citit aceasta carte prin intermediul unei colege, care mi-a dat-o de tot,si multumita ei am facut cunostinta cu niste personaje si intamplari uluitoare.

    Romanul o infatisaza pe Shelby, o adolescenta, care are de-a face cu o mama rea, Priscilla, si un tata savant. Shelby este atat o fata nonconformista,cat si una romantica, care este uneori ascultatoare. Cand Shelby este prinsa sarutandu-se cu un baiat,ca reactie exagerata din partea mamei sale, care asteapta sa scape de ea, este trimisa intr-o tabara de vara, dar sa nu va ganditi ca este de distractie, unde trebuie sa infrunte diverse probleme.Shely este dezamagita, deoarece toate planurile ei sunt anulate,si revoltata pentru ca tot ceea ce se intampla este pe nedrept.

    De aici actiunea incepe sa se deruleze rapid, cand autocarul face o pana si copii trebuie sa astepte repararea acestuia.Atunci, Charles, un baiat teribil de enervant, al caruia tata lucra in presa, fura rucsacul lui  Austin.Austin fuge in padure dupa Charles, iar Shelby, se duce dupa ei. Cei trei sunt gasiti de catre directorul taberei si sunt trimisi inapoi si parintii lui Shelby sunt anuntati si fata este amenintata cu mutarea ei in tabara Canionul Rosu, unde totul e urat acolo si este teribil de arid.

    Oamenii din tabara sunt foarte rigurosi, si cauta prin toate bagajele pentru a confisca lucruri( ca sutienele  cu push-up, dulciuri, mp4, telefoane), si bineinteles cauta si in rucsacul lui Austin si gasesc niste seringi.Atunci, toata lumea crede ca Austin se drogheaza si ca, bineinteles, de aceea a fugit dupa Charles cand i-a furat rucsacul.

    Austin incearca din rasputeri sa faca rost de seringi, insa fara succes, si ii marturiseste lui Shelby ca este un varcolac. Baiatul gaseste o cale de evadare, iar Shelby ramane si ea prinsa cu el, si, cand se intorc, mama lui Shelby o trimite in Canionul Rosu

   Pot spune ca finalul este unul neasteptat, pe care eu nu credeam ca il va avea. Cel mai mult mi-a placut fumoasa poveste de dragoste dintre Shelby si Austin.

  


O care super!
Nota: 4/5


Dark Angel: Schimb de carti: Hey!! Tocmai am terminat al doilea volum din Micutele Mincinoase, si sunt interesata sa fac schimb cu cine e interesat pentru al treilea vol...