Dupa cum am si spus anterior, prima carte de sf, fantasy, YA, a fost "Amurg" de Stephenie Meyer, Recenzia mea a fost una foarte scurta, ceea ce nu se face atunci cand relatezi o carte-trebuie sa cumprinda deopotriva parerile tale si actiunea, personajele cu punctul culminant discutate-.

  In primul rand, cand am citit eu "Amurg" se intampla cred ca la 3-4 ani de la aparitia ei in Romania. Era vara anului trecut. Am facut recenzia, chiar si asa, suficient de incompleta, cu toate cele, si am postat-o. Am asteptat, am asteptat, si totusi nimic! Nicio afisare,niciun comentariu, nimic! Era ca si cum "Dark Angel", cum era numit la vremea lui, fusese sters de pe fata pamantului, adica imposibil de gasit de altii!

   Eram nervoasa. Ma gandeam ca eu munces si nimeni nu apreciaza prin nimic. Ei, bine, m-am lasat de blogger-it, tocmai pentru ca timpul sa treaca si mai tarziu, in aprilie sa reincep. Inainte de asta urmaream constant anumite bloguri si priveam asa din exsterior munca lor: a unora mai buna, a altora mai slaba. De asemenea, nu puteam sa sufar cand aveau rubrica "Citesc" sau "I`m reading" o poza a unei carti pe care a citit-o de o mie de ani si ii e lene sa o mai modifice, sau cand pagina de recenzii de incompleta tot din cauza lenii.

  Ce sa zic, lenea asta! Ce m-a facut sa renunt? Lenea. Imi parea rau ca nu aveam pe nimeni, si a fost greu sa ma ridic cat de cat, desi daca te uiti cu atentie pe blog nu e cine stie ce popularitate, nu este unul dupa care moare lumea, este unul vizitat de cativa cititori fideli, pe care ii rasplatesc pe cat pot eu cu concursuri si postari interesante. Mi-as dori, nu neg, sa am un blog super-vizitat-comentat, etc, dar asta nu se face intr-o zi, ci in timp, uneori niciodata, dar am invatat sa apreciez ce am si asta fac.

   Revenind, nu cred ca o recenzie, mai ales cea de debut are sa defineasca blogul. Nu are de ce. Timpul schimba tot, e imposibil(sau poate ca nu) sa evoluezi, sa se schimbe totul in bine.
     Nu am asteptarea ca in viitor, anul viitoar pe vremea asta sa ploua cu cititori cu cu comentarii pe blog. Astept ca timpul sa ma surprinda pe mine cu o multime de comentatori si cititori la postarile de pe blog(de bine, desigur).

Cam asta e pe ziua de azi. Sper ca v-a placut!

2 comentarii:

Mie, personal, imi place mult blogul tau, si ma bucur ca esti sincera.Cred ca cel mai important e ca totusi l-ai reluat, ca nu te-ai dat batuta, pentru ca stiu cat de greu e sa te faci cunoscut :)

Sinceritatea este foarte importanta! Si eu ma bucur ca l-am reluat: imi place ceea ce fac si ceea ce fac e o placere :)