Abia am terminat "Academia vampirilor" ca m-am si apucat de "Initierea", deoarece eram curioasa sa aflu cum va evolua relatia dintre Dimitri si Rose, Cristian si Lissa, ce atacuri va mai nascoci Mia si ce alte probleme se vor mai ivi pe parcurs. Imaginatia lui Mead este cuceritor de intriganta.
    De data asta atmosfera este una de iarna. Cartea m-a invaluit in tot ceea ce inseamna temperaturi scazute, un bun ragaz pentru vremea caniculara de afara. Rose si Dimitri, in calitate de elev-profesor pleaca la resedinta unor vampiri celebri, pentru ca Rose sa dea un test de aptitudini pentru a stabili daca este sau nu buna de gardian pentru Lissa.

    Cand ajung...surpriza este de proportii. Intriga consta in gasirea intregii familii de moroi ucisa: cadavre, sange, oribil.
     Daca tot se apropia Craciunul, traditia era ca parintii si copii sa petreaca ceva timp impreuna. Auzind de masacru si simtindu-se in pericol, este decisa organizarea unei excursii la un hotel de lux. Sentimentele si fanteziile lui Rose in privinta lui Dimitri persista si ei bine..este trist ca nu pot fi impreuna. Lissa si Christian sunt acum un cuplu fericit.
  
    Pe de alta parte, Mason, un alt baiat de la Academia este indragostit de Rose, iar cei doi ajung sa iasa impreuna, desi fata il iubeste pe Dimitri.
     La Sf.Vladimir mai multi gardieni le fac vizite la ore elevilor, printre care si Jeanine Hathaway, mama lui Rose. Dezamagita de fiica ei si rece ca intotdeauna, Jeanine se poata urat cu Rose iar ea o acuza ca a parasit-o pentru munca.
    Antrenamentele cu Dimitri decurg tot mai bine. Mda, ei bine, un antrenament il face cu Jeanine, care ii invineteste ochiul.
  
     Trecand peste asta, si ajungand in excursie lucrurile par minunate. Zapada, distractie, Mason...Cand niste informatii de la Jeanine o dau peste cap pe Rose, lucrurile se complica. Era vorba despre matusa lui Christian, Tasha, care cica se va casatori cu Dimitri, vor avea copii, si el ii va deveni gardian!
      Vacanta de iarna, de fapt Craciunul, decurge OK. Mai are loc un atac al vampirilor, un nou caracter: Adrian Ivashkov, un moroi bogat nebun dupa Rose.

    M-a enervat cat a lalait-o cu  "cine ce sa faca"....bla bla bla...."magie".... "strigoi, panica, etc". A fost OK la inceput, dar apoi a devenit o porcarie. Desi mai aveam destul de putin de citit, nu m-am prins despre ce "Initiere" este vorba, ceea ce ma calca pe nervi,  si m-am saturat de punctele culminante de o pagina jumate. Ele fac ca restul cartii sa fie vorba lunga si degeaba. Si in plus, sunt multe idei neincheiate! E o particica dintr-o ditamai partea.
  
     Rose primeste niste informatii de la Dimitri, cu locul unde ar putea fi gasiti moroii si i le dezvaluie lui Mason care apoi, de destept ce e, fuge cu Mia si inca un baiat dupa strigoi, cica pentru a-i ucide. Mda, si acum Rose-salvatoarea-, ca intotdeauna, pleaca dupa ei cu Christian, ii gaseste, sunt capturati de moroi si vine punctul culminant. M-a cam dezamagit.

   Despre personaje:

  Rose mi se pare cu mult prea multe fete! Ea este o fata care flirteaza, iubita de toti prietenii, urata de unii, o amica la nevoie, prea super eroina, si totusi...Mi se pare ca autoarea a creionata prea "Femeia minune". Ea mereu se baga in bucluc, si hop apare cineva sa o salveze. Tipic. Nu inteleg cum de poate fi o catea(scuzati expresia) uneori alta data o cu totul si cu totul alta persoana. Poate nu am inteles-o eu.

    Dimitri m-a enervat. Serios, mai, o iubeste pe Rose si nu e cu ea de teama a ceea ce s-ar putea intampla. Nu asta e ideea cand iubesti pe cineva, sa faci totul pentru iubirea asta, nu asa se face? De ce pune atributiile pe primul loc si lasa iubirea la o parte? Ok, o fi el frumos de pica, si tot restul...dar chiar asa?

   Lissa cea sensibila din romanul trecut nu s-a schimbat cu nimic. Mi s-a parut cam absenta acest roman si inafara de Christian ea nu mai stie altceva.

   Miei i-a murit mama in atacul vampirilor, si e tot o catea :(.

Cam asta e tot. Imi pare rau, dar acest roman m-a cam dezamgit. Excuse me, but I dislike.

    NOTA: 3/5

1 comentarii:

CONCURS!VREI SA FACI PARTE DINTR-O LUME DISTOPICA? INTRA AICI http://anotherbooksworld.wordpress.com/2012/07/28/vrei-sa-faci-parte-din-divergent/