Serialul Jurnalele Vampirilor- Cateva poze


Elena Gilbert jucata de Nina Dobrev







Dupa parerea mea, seria JURNALELE VAMPIRILOR este una foarte reusita, avand scriitoarea romanului pe Lisa Jane Smith, iar serialul fiind realizat de Julie Plec si Kevin Williamson. Voi face si recenzia cartilor in urmatoarele postari




Pentru fanii LA-LA-BAND, dar si pentru altii: melodie SORE- LOVE IS MUSIC

SI o melodie de Craciun: Mariah Carey- All I want for Christmas is you

 Morti pana la apus De CHARLAINE HARRIS

Cartea asta a fost laudata de multa lume si, ca la toate cartile fantasy a primit titlul de BESTSELLER. Aceasta face parte din seria "VAMPIRII SUDULUI", o serie nonconformista si diferita de restul cartilor fantasy.
Un aspect evident al acesteia este limbajul dezghetat pe care autoarea alege sa il utilizeze. E, asta da farmec cartii. In aceasta este vorba despre telepata Sookie Stackhause, o blonda draguta, barmanita. Aceasta il intalneste pe Bill Compton, un vampir cu care ajunge sa fie impreuna. Un alt aspect al scrierilor lui Charlaine Harris este acela al povestii construita deosebit de celelalte SF-uri:ideea consta in faptul ca vampirii sunt oficial acceptati in lume si au iesit din intuneric, de cand japonezii au creat sangele sintetic. Insa dupa aparitia lui Bill in oras iau nastere numeroase crime si lumea da vina pe el..Abia atunci suspansul incepe sa apara si te tine ca pe ace. Sincer, pe mine m-a captivat si mi-a placut, mai ales stilul asemanator la finaluri cu Cassandra Clare: totul este neasteptat!
   Este totodata aparuta de destul de multa vreme cu revista BRAVO! la editia de la chisc, la 10.99 in loc de 39.99.
  Nota mea este de 8/10





NU PLANGE SUB CLAR DE LUNA de HEATHER DAVIS
 REVISTA BRAVO - la pretul de 10,99 poti cumpara cartea:

Eu am primit de curand editia cartonata si am citit cam jumatate. Editia de la bravo este un format mai mic si scrisul din ea este mai mic, insa tot aceeasi carte e. Din ce am citit eu pana acum mi se pare OK, am citit altele mai frumoase, insa e prea devreme sa ma decid daca este o carte care merita banii deoarece nu am terminat-o inca...
 Mai multe detalii gasiti aici:

http://www.ledabooks.ro/Nu_plange_sub_clar_de_luna_Bravo/







 As vrea sa va prezint azi pe scurt cartea "Amurg" de Stephenie Mayer





In aceasta carte este vorba despre o fata pe nume Issabela Swan, care se muta din insoritul oras Pheonix in orasul Forks pentru a locui cu tatal sau, Charlie, pentru a o lasa pe mama ei sa calatoreasca cu tatal sau vitreg, Phil. Ajunsa acolo, ea se crede urata, si nepopulara, contrar atentiei oferite la scoala si a gastii de prieteni pe care si-o face. Insa, Bella se indragosteste de Edward Cullen,( pe care autoarea il compara adesea cu Adonis).Misterios si incredibil de frumos, Edward ii atrage atentia mai mult decat oricare alt coleg. Mereu distant si petrecand tot timpul impreuna cu familia lui, nu ii da ocazia Bellei sa se apropie de el.

Cand acestia sunt pusi impreuna in banca la ora de biologie, lucrurile se schimba-credea Bella-. Edward nu vorbeste cu ea, ba chiar se poarta de parca ar fi scarbit de ea.Abandonand orice incercare de a comunica cu el, Bella se retrage oarecum i lumea ei, pentru ca ea eera genul de fata singuratica-timida-incredibil de frumoasa.Totusi, cei doi ajung sa fie impreuna atunci cand Edward o salveaza de la moarte.Era iarna, si camionul unui coleg aproape era sa o omoare. Bella il intreaba cum de a reusit asta, vrea amanunte, iar cand nu ii sunt oferite se hotaraste sa ia treaba in propriile-i maine.

Se duce in La Push, de unde afla de la Jacob un lucru socant: familia Cullen este una de vampiri, iar cea a lui Jcob de varcolaci.Jacob este un vechi prieten de familie, in care putea avea incredere oricand, indragostit de ea Pentru a afla asta, fata isi foloseste "farmecele" si  il pacaleste. Intre Edward si Bella este o relatie ciudata, deoarece el rezista cu greu tentatiei de a nu-i bea sangele si intrebarea pe care ne-o punem cu totii este daca va invinge iubirea sau instinctul? In oras apare un nou clan de vampiri, din care James vrea sa o ucida pe Bella. Atmosfera este tensionata, iar suspansul consta in salvarea Bellei. Iar finalul presupun ca il stiti cu totii, la cat de celebru a fost si este filmul! Edward isi infrange setea si lupta pentru Bella, incearca sa o salveze de la o moarte sigura...insa ceva se intampla si planul esueaza. Oare ce se va intampla?

Cartile Twillight au fost primele carti fantasy citite de mine si mi-au placut foarte mult, insa acum am descoperit unele mult mai reusite. Inca o data, cartile sunt foarte bune, merita toti banii. Mult mai bune decat "Ingerul noptii" sau "Damnare"
                                                                       Data publicării 5 octombrie 2005
                                                                         Număr de pagini 498
                                                                           Pret: 39.99


Nota mea pentru acest roman este 7.5/10 deoarece, desi subiectul nu este unul complex, autoarea reuseste sa faca povestea sa ne captiveze, cu toate ca daca ar fi sa comparam filmul cu cartea... o diferenta enorma




De astazi am hotarat sa-mi fac un blog... Am multe idei, dar in mareparte voi scrie atat recenzii carti fantasy, cat si cateva dintre creatiile mele.
 Asadar... Sper sa va placa!