90. Name a person you love?
Cartea asta a fost unica. Si mi-a placut foarte mult. Finalul ( adica ultimele 10 procente din carte) nu mi-a placut, dar nu asta a fost baza cartii, accentul, pentru ca restul de pagini sunt aur curat. In ultima vreme am avut parte de carti bune : "Looking for Alaska" , " Everyday", si m-am apucat de "Urzeala tronurilor", primul volum, si e chiar interesanta
Nu am mai citit nicio carte de la David Levithan. Scriitorul asta e bun - stie sa dozeze metaforele, limbajul, drama, suspansul, si am gasit o gramada de citate interesante si foarte cute. Protagonistul nostru este A. Nu este o fata, nu este un baiat. Este un suflet. Care e povestea lui A ? De cand se stie, nu a avut o familie, un corp numai ai lui. Ideea e ca zilnic, la miezul noptii, sufletul lui trecea dintr-un corp in altul. Si zilnic acest A a avut un alt corp.
Imi imaginez cat de dureros poate fi sa nu ai prietenii tai, familia ta, dar totusi sa scapi de apasarea problemelor pe care le ai pentru ca atunci cand schimbi trupul, schimbi si viata, persoanele, "prietenii".
Intriga povestii consta in clipa in care protagonistul poseda trupul tanarului Justin, iubitul lui Rhiannon. Dupa o intalnire romantica, A realizeaza ca tocmai s-a indragostit. Si de aici incepe toata lupta pentru Rhiannon, lupta cu viata lui. Mi-a placut foarte mult cum am trecut prin caruselul relatiilor, al iubirii si al tipologiei oamenilor. In opera lui David Levithan nu intalnesc o singura viata care cuprinde cateva personaje. Nu. Aici zilnic dai peste o viata noua, privita prin ochii lui A. Si nu, nu este derutant. Initial de asta m-am temut, doar ca autorul este bun - suficient de bun - incat sa iti arate farmecul povestii.
Iubirea dintre A si Rhiannon este unica pe de-o parte, dar pe de alta avem de-a face iarasi cu tipul iubitului nerecunoscator si nesimtit si tipul fetei timide, care nu poate sa se desparta de el de teama de a fi singura.
M-a captivat. Mi-a placut. A avut multe momente emotionante. Ideea e ca nu pot sa zic prea multe in recenzie, pentru ca v-ati facut o idee despre subiectul ei, si nu pot sa povesteste asa fiecare zi a lui A. Mi-ar fi placut, totusi, sa fi avut mai multa actiune, dar a fost bine si asa. Sunt multumita de acest volum, per total. Vi-l recomand. Este destul de unic, remarcabil.
NOTA: 4.4 / 5
Am dat de seria "Starters" initial pe Goodreads. Stiti siteul acela, nu ? Cine nu il stie- e plin de recomandari si raitinguri, recenzii interesante. In fine, mereu am fost uimita cum de cartile Lissei Price - si aici ma refer la Starters si Enders, cum de au niste note atat de mici comparativ cu cat de mult merita. De exemplu, Enders are 3.75 si eu i-as da 4.75. Okay, si sa va spun de ce.
In primul rand, cartea este foarte dinamica. In adevaratul sens al cuvantului. E plin de rasturnari de situatie. Apoi, personajele: mi-au placut. M-am atasat de ele. Sunt bine construite, pline de carisma, sunt inteligente si se schimba pe parcursul cartilor.
Mi-a placut Looking for Alaska foarte mult. Si eram foarte incantata de "Paper towns", pentru ca promitea. Va amintiti cand v-am zis ca nu mi-a placut TFIOS. Well, Paper towns e chiar mai rau. Singurul lucru care mi-a placut in intreaga carte a fost inceputul.
In primul rand, am adormit de 3 ori. Oh,da. Am adormit de 3 ori diferite in timp ce citeam cartea asta. Avem de-a face cu un protagonist timid, Quentin, care a descoperit la varsta de 10 ani cadavrul unui om in parc, impreuna cu prietena lui, Margo.
Mi-a placut cartea asta. Si inca foarte mult. Initial, nu am vrut sa o citesc, pentru ca nu mi-a placut "Sub aceeasi stea" (The fault in our stars) de la John Green si am zis ca si Looking for Alaska va fi la fel de siropoasa, dar m-am inselat.
Cautand-o pe Alaska este un roman complet, pentru o carte Young Adult.
Personajul principal este tanarul Miles, care, satul de viata sa, da dovada de suficient curaj pentru a
Pentru ca tocmai am terminat Looking for Alaska de John Green am facut o plansa cu citatele cele ai expresive si mai frumoase si m-am indragostit de cartea asta, mi se pare superba. O sa fac o recenzie zilele astea ( cred ca maine sau asta-seara) si o sa explic precis de ce mi-a placut atat de mult.
Uite mai jos poze cu munca mea: abia astept sa le pun pe undeva prin camera
Lalala, nu stiu de ce scriu asta. Ba da, de fapt stiu. Vreau sa imi expun opinia. De obicei nu ma apuca sa tin cu dintii in asa hal de un subiect, dar asta m-a intrigat si stii ceva de ce nu ? E o noua zi, obiective noi.
Okay, am tot gasit postari despre carti catalogate "bune" si carti catalogate "proaste,cliseice,banale,etc", si nu am nimic impotriva lor. Mi se par interesante pentru expun lucruri reale(unele), dar sunt de parere ca se si dramatizeaza.
In primul rand:
O carte poate fi numita "proasta" sau "buna" doar de catre cititor. Nu e o eticheta, e ca si cum te plimbi prin scoala si prezinti oamenii, ala e prost, ala e prost,ala e bun. Mi se pare superficial, mi se pare exact genul batjocoritor, in sensul ca e ok sa critici si sa spui ce crezi, dar nu cred ca e bine sa ii convingi pe altii de dezamagirea profunda pe care o resimti, in speranta de a ameninta viitori cititori cu teama de a pierde timpul, banii, placerea de a citi .
La urma urmei, e ca si cum e acel tip, sau tipa, depinde de voi. El e foarte, foarte genul tau. Sau cel putin pare. Si ai intr-o parte oamenii care te incurajeaza si iti zic: du-te, incearca sa iti urmezi inima, sa iesi impreuna cu el. Si tu chiar il iubesti, pentru ca desi pare a fi o aparenta, o iluzie temporara, aceasta persista. Si in cealalta parte sunt antibasistii(sorry about that), dar chiar mi se pare amuzanta comparatia, care spun ca nu te place, te barfeste, face misto de tine, e naspa, e o alegere proasta, te va insela, Nu Fa Asta.
Stii ce as zice eu ?
Ia deciziile tale. Nu te baza pe ceea ce spun altii. Ar trebui sa fie doar orientativ, sau daca iti este de folos, daca iti urmaresti interesele pe baza lor. Ai de gand sa iti petreci intreaga viata urmand opiniile altora ? Fiindu-ti teama ca ceea ce esti, ceea ce vrei, ceea ce iti place nu urmareste gusturile celorlalti ? Eu una te sfatuiesc sa fii tu insuti. Iti place cartea aia, citeste-o de o mie de ori. Iti place tipul ala ? Petrece mai mult timp cu el. Nu te iubeste la modul romantic ? Asta e , treci peste.
Categorii de carti considerate cliseice (dupa parerea mea):
* o mica paranteza: si daca e cliseica, ce ? Nu cred ca prin acel motiv sau acea tema regasita in multiple romane imediat ajungi la concluzia ca e un cliseu, ca urmeaza un tipic evident, prea usor de descris *
Mie personal, de aici nu tine cont de voi, e strict opinia mea, sunt categoriile mele, scopul nu e de a va descuraja, e doar de a sustine ceea ce cred:
1)Carti "romance pentru adolescenti" care se vand foarte bine
Epica , editura, o scos cateva carti bune, cu adevarat bune, ca Mare Tranquillitatis, dar au fost si cateva dezamaditoare cu acelasi fir narativ, de genul:
ANNA SI SARUTUL FRANTUZESC SI PROBABILITATEA STATISTICA DE A TE INDRAGOSTI LA PRIMA VEDERE
absolut geniala |
Am gasit aceasta leapsa pe blogul Lissei si mi s-a parut geniala. E sweet si abia am asteptat sa o fac.
Check it out
Dacă eram un anotimp... eram vara(pentru ca e eterna in libertate)
Dacă eram o lună... eram luna octombrie(mereu am iubit luna asta)
Dacă eram o zi a săptămânii... eram marti
Dacă eram o parte a zilei... eram lasarea intunericului, mai mult decat lasarea, noaptea propriu-zisa(stiu ca nu e teoretic o parte a zilei, dar totusi)
Dacă eram un animal marin... eram un cal de mare sunt atat de draguti.
Dacă eram un animal de uscat... eram ok aici m-am blocat nu stiu .
Dacă eram o virtute... eram neinfricarea .
Dacă eram o planetă... eram Luna.
Dacă eram un lichid... eram .ciocolata calda
Dacă eram o piatră... eram onyx
Dacă eram un metal... eram argint.
Dacă eram o pasăre... eram un porumbel
Dacă eram o stare a vremii... eram serile tarzii de vara, cand caldura se domoleste si pluteste in aer amintirea arsitei, linistea, sunetul greierilor
Dacă eram un instrument muzical... eram un acordeon de ce nu
Dacă eram un sentiment... eram dorinta sau pasiunea
Dacă eram un sunet... eram ropotele ploii noaptea tarziu
Dacă eram un cântec... eram Bring me to life sau Exodus de la Evanescence
Dacă eram un film... eram Perks of being a wallflower
Dacă eram un serial... eram Teen Wolf
Dacă eram un oraș... eram Brasov
Dacă eram un gust... eram dulce-acrisor.
Dacă eram o aromă... eram capsuni.
Dacă eram o culoare... eram violet, mov.
Dacă eram un material... eram matase.
Dacă eram o parte a corpului... eram arterele.
Dacă eram un drog... eram ecstasy
Dacă eram un accesoriu... eram un un cercel.
Dacă eram o expresie a feței... eram un zambet.
Dacă eram o materie... literatura.
Dacă eram un personaj din desene animate... eram Samruai Jack sau Fecioara de fier din Regele Saman.
Dacă eram un număr... eram 27.
Dacă eram o mașină... eram Ferrari
Cine vrea leapsa, e a voasta
La inceput am fost sceptica in legatura cu aceasta carte,dar am zis de ce nu. Am crezut ca va fi o carte slaba, superficiala din cauza subiectului: un concurs gen "Burlacul" in care 35 de fete se lupta pentru "inima" printului. Serios, chiar e vorba de un print, nu e metafora. Ideea e ca m-am inselat, si va voi spune si de ce.
Mi-a placut foarte mult volumul precedent, l-am citit foarte repede, asa ca am zis de ce sa nu ma apuc si de al doilea. Oricum ar fi, mai am vreo 10 de carti noi in biblioteca si pe Kindle inca pe atat, asa ca e o senzatie placuta sa stii ca nu trebuie sa cauti asa in continuu carti noi; le ai deja.
Din punct de vedere al actiunii, volumul acesta este mai bun decat primul. Intriga e mult mai bine dezvoltata; la fel si personajele. Suspansul este rezent in continuu si a fost destul de captivanta - suprinzator - pentru o carte cu aspect cliseeic. Recunosc, finalul mi s-a parut cam tras de par. Nu stiu de ce. Pur si simplu nu a fost genul meu, insa pana la final mi-a placut foarte mult.
Yaay, nu pot sa cred, de 15 minute s-au facut deja doi ani. Doi ani de cand blogul asta a trecut prin prea multe schimbari, prin concursuri, recenzii,si mai presus de atat, timp.
As vrea sa spun ca, vorbind profesional, blogul a evoluat, dar adevarul e ca, de fapt, am scazut, a devenit mai putin popular, pentru ca postez alandala, doar cand am timp, uneori grabit si fara esenta, dar adevarul e ca nu ma deranjeaza. Pentru ca tot ceea ce fac, nu este din obligatie, e din placere. E un fel de jurnal pe care il tin electronic de-a lungul timpului.
Am fost azi la Diverta, si eram atat de fericita pentru ca era deschis ( de obicei deschidea la ora 11) si in 4 ore si ceva am terminat cartea "Cand esti vrajitoare". Oricum era pustiu, inafara de mine si inca vreo cateva persoane, si linistea aia deplina era perfecta pentru a citi o carte. Plus ca fotoliile lor sunt foarte comode.
Okay deci fiti atenti: Sunt deschisa spre schimburi de carti. Trimit cartile ramburs prin posta, cu taxele de transport 7 lei. Cartile sunt in stare foarte buna.
Fara speranta de Colleen - 17 lei
Vara primei iubiri - 4 lei
Draga viata de Alice Munro - 17 lei
Uratii de Scott Westerfeld - 15 lei
M-am apucat de aceasta carte pentru ca aveam nevoie de o analiza asupra vietii. Din ce in ce mai des, caut romane care sa evidentieze psihologia vietii, intelesurile ei ascunse, scopul fiintei umane, caut doar un motiv pentru a trai.
Alice Munro scrie frumos. Surprinde viata in mod inedit, frumos, spectaculos.
Romanul este structurat sub forma unor povestiri care descriu episoade importante din viata unor oameni, momente decisive in vietile lor, care urmeaza sa schimbe totul. Tocmai asta m-a atras la "Draga viata". Felul in care ceva, un artificiu, ne poate schimba viata radical. Ultimele patru povesti sunt autobiografice, surprinzatoare.
Exista totusi o povestioara care mi-a ramas adanc intiparita in minte, pe care o voi descrie succint.