Am facut rost de "Destine la limita" in urma unui imprumut. Am avut vaga senzatie ca aceasta imi va placea, pentru ca pur si simplu parea interesanta. Si asa a si fost.

    Mi-a placut stilul autoarei. A narat la persoana intai, alternand perspectivele intre Noah si Echo, protagnonistii. Povestea cartii este una romantica, frumoasa, care parca a fost predestinata.

     Echo Emmerson  a fost o fata populara, cu un iubit ravnit de toate "prietenele" sale, o familie mai mult sau mai putin fericita, un frate pe nume Aires pe care il iubea foarte mult, etc. Si cum ar fi ca toate astea sa-ti fie luate? Sa pierzi totul ? Ei bine, Echo este o fata foarte, foarte puternica.

     Am apreciat la aceasta carte numarul de pagini.Desi de obicei cu cat e mai lunga, cu atat bate campii mai mult, in "Destine la limita" nu se intampla asa.Pe la pagina 200 se incheie un episod important, insa romanul continua. De aceea, cartea "Destine la limita" este independenta, are un final, si nu mai are continuari.
        Problema e ca mama lui Echo este bipolara(nebuna) . Nu va voi divulga prea multe, insa bratele lui Echo sunt acoperite de cicatrice dureroase. Ea nu-si aminteste ce s-a petrecut in noaptea in care a capatat cicatricele, iar persoanele care stiu(parintii) nu vor sa divulge acest secret. 

         Asa ca viata e grea. De la popularitate, prieteni, Echo nu mai are nimic. Ranita de barfe si de vesnicele priviri infricosate sau dezgustate ale colegilor ei, ea devine o persoana retrasa. Toate pana cand are un nou psiholog(o femeie), care o incurajeaza(forteaza) sa reinnoade  vechile prietenii. 



   Vechea prietena a lui Echo, Lila( un nume care imi place foarte mult) ii este alaturi. Cu toate astea, am simtit din prima o dezaprobare fata de incercarile disperate ale lui Echo de a-si recastiga vechile prietene, care erau niste bitches autentice, inafara Lilei. 
     Tatal lui Echo a divortat de mama sa, si acum se va recasatori cu Ashley, o persoana(nu folosesc cuvinte urate, nu?) care are vreo 20 ani si ... joaca rolul de mama vitrega rea gravida obsedata de a atrage atentia asupra ei.
     

     Cu toate astea, Echo isi doreste cu adevarat sa afle adevarul despre ceea ce s-a intamplat in seara aia. 

 NOAH este un baiat in varsta de 18 ani, ca Echo, care la randul lui trece printr-o perioada dificila. Parintii lui au murit intr-un incendiu, iar el a trecut prin multe familii adoptive. Dintr-o problema anume, el si-a pierdut fratii mai mici, care acum sunt in grija altei familii adoptive.
Noah are acelasi psiholog ca Echo, si coincidenta face ca Echo sa fie nevoita sa-i dea meditatii lui Noah. Treptat, cei doi comploteaza impreuna. 

Fiecare cu interesul sau: Noah isi vrea fratii inapoi(sa castige tutela lor) si Echo sa afle adevarul despre cicatrice. 

Treptat, intre Noah si Echo se naste o poveste de dragoste superba plina de momente tensionate, unice. 

Lumea lui Katie McGarry este una foarte realista. Evidentiaza pericolele drogurilor, ale iubirii, ale adolescentei. Limbajul este unul facil, care denota faptul ca personajele sunt adolescenti :)

Mi-a placut foarte mult. Romantica, palpitanta, draguta, amuzanta. 

NOTA : 5/5

Am extras cateva citate din 'Divergent' de Veronica Roth, care mie mi-au placut foarte mult. 


"-Beatrice,imi spune,privindu-ma necrutator in ochi.Trebuie sa ne gandim la familia noastra.Dar,continua el.Dar trebuie sa ne gandim si la noi insine.

Sunt egoista.Sunt curajoasa.
Prefer sa mor,decat sa fiu pustie pe dinauntru,ca toti cei ramasi in afara factiunilor."



 "-N-ai cum sa ma faci frumoasa,sa stii ,ii atrag atentia.
-Cui ii pasa de frumusete? Eu aleg remarcabilul.
Fata pe care o vedeam pe furis in oglinda era Beatrice, cea care tacea la masa de seara.Aici e cineva cu o privire care mi-o sustine pe-a mea, nevrand s-o mai lase: e Tris.
Poate ca exista o anumita doza de Abnegatie in fiecare,chiar daca unii n-o stiu.
Ma rog,in fiecare,cu exceptia lui Peter."

"-N-ai mai mancat hamburger pana acum? ma intreaba Christina,facand ochii mari.
-Nu,ii raspund.Asa se numeste?
-Batosii se hranesc cu mancaruri simple,ii explica Four,clatinand din cap spre ea.
-De ce? Se mira Christina.
Ridic din umeri.
-Extravaganta este considerata o dovada de slabiciune inutila.
-Nu ma mir ca i-ai parasit,comenteaza ea,cu un zambet compatimitor.
-Mda, zic ,dandu-mi ochii peste cap.Numai din cauza mancarii a fost."


"Daca Eric e de parere ca am facut bine ceva, inseamna ca sigur am gresit."


     " -Am crezut c-o sa am probleme numai cu cei din Candoare, pentru ca pun prea multe intrebari, replica el, cu raceala.  Acum am batai de cap si cu Batosii?
       -Sigur e din cauza ca esti atat de abordabil,ii zic , pe un ton hotarat. Stii cum. Ca un pat cu cuie."


"-Ce-ti face capul?
-Bine,ii raspund.
-Si coastele? Se intereseaza,cu vocea scazuta.
-Ma dor numai cand respir.
-Aici nu prea e mare lucru de facut.
-Peter probabil c-ar da mare petrecere dac-as inceta sa respir.
-Ei bine, imi zice, eu nu m-as duce decat dac-ar avea si tort."






"-Tu crezi ca primul meu instinct e sa te protejez.Pentru ca esti micuta, sau ca esti fata ,sau Batoasa.Dar te inseli. Primul meu instinct e sa te presez pana cedezi, doar ca sa vad cat de tare trebuie sa presez, imi zice, strangandu-ma la cuvantul “presezi”
-De ce…De ce e asta primul tau instinct?
-Pentru ca frica nu te decupleaza: te trezeste.Am vazut asta.E ceva fascinant."


   "-Poate ca toti ar trebui sa facem mai multe,zice el ,dar suntem doar nevoiti sa lasam ca vinovatia sa ne aminteasca mereu ca trebuie sa ne comportam mai bine data viitoare."


"-Stii ceva,cei mai multi dintre baieti s-ar bucura sa fie inchisi cu o fata intr-un spatiu atat de stramt,ii atrag atentia,dandu-mi ochii peste cap.
-Nu si cei care sufera de claustrofobie,Tris!"

*

"-Poti sa fii fata pentru cateva secunde?
-Sunt fata tot timpul,ii raspund, incruntandu-ma.
Stii la ce ma refer.Ca o fata prostuta,enervanta.
Imi rasucesc o suvita de par pe deget.
-Mhi."

"-Molii,repeta Will.Tie ti-e frica de molii?
-Ingrozitor,zice Will, cu o seriozitate prefacuta.Asta-i fata mea.Dura ca un cocolos de vata."



“Undeva,in interiorul meu,exista o persoana miloasa,iertatoare.Undeva,exista o fata care incearca sa inteleaga prin ce trec oamenii,care e constienta ca oamenii fac fapte rele si ca disperarea ii mana spre locuri mai intunecate decat si-au imaginat vreodata.Jur ca ea exista, si sufera pentru baiatul macinat de remuscari din fata mea. Dar dac-ar fi s-o vad,n-as recunoaste-o.”






Mai intai -- nu stiu cati mai bantuiti pe aici, insa voi organiza de curand un concurs. Sper sa va inscrieti cati mai multi(de curand asta seara sau maine). Ok, pe de alta parte,  vreau sa va anunt de doua concursuri interesante, unul aici si altul aici.

Acum e randul lepsei:


 Am furat aceasta leapsa de pe Walking-on-letters. Mi s-a parut o leapsa foarte interesanta si deosebita.

Reguli: 
- Preia imaginea Summer Tag în postare; 
- Răspunde la cele 12 întrebări (pozele de la unele sunt doar opţionale); 
- Dă mai departe.

1. Care este cea mai ieftină şi cea mai scumpă carte din biblioteca ta?
Cea mai scumpa carte este enciclopedia "Ultimele taine ale lumii", care cantareste vreo 2 kg si costa cam 1 milion jumate(carte castigata). Cea mai ieftina este "Insula de corali", o care nu mi-a placut. Nu degeaba e ieftina. 

2. Ce carte e o „plăcere nevinovată” pentru tine, şi ai reciti-o cu drag?
In momentul de fata citesc "Nopti de patima" de J.R.Ward, si da, este o placere vinovata. As reciti-o oricand. :) 

3. Ce calităţi şi trăsături fizice ar trebui să aibă un personaj ca să te cucerească? Şi care personaj s-a apropiat până acum de „perfecţiune”?
Mereu am fost genul persoanelor care aleg, in contextul unui triunghi amoros baiatul intunecat,misterios,periculos. Spre exemplu in Jurnalele Vampirilor: Damon este,evident,alegerea perfecta in opinia mea. 
De altfel, imi place foarte mult personajul masculin care este sensibil, iubeste cu adevarat. Care,desi la inceput este o "jigodie", se
schimba doar pentru ca iubeste pe cineva cu adevarat. Persoana care da totul din inima, cu o personalitate dinamica, "o iubire care te consuma" Puternic. Misterios. Periculos. Sensibil.  
4. Ce carte ai tot amânat să o citeşti din cauza lipsei timpului sau a lenei? (+poză, opţional)

"Blestemul focului" de Chloe Neill. Am inceput primul volum si am citit putin din el, insa nu m-a convins deloc. Voi ce parere aveti despre el ?

5. Cu care autor ai o relaţie de iubire-ură şi de ce? 

Sa vedem...  O ador pe Sara Shepard. Are un stil dinamic, exploziv, intrigant si savuros. Micutele mincinoase este o serie reusita, care imi place foarte mult(sunt la cartea 10), insa ce este cu "Micutele mincinoase si secretele lor" ? Mini-seria asta m-a dezamagit complet. M-a facut sa regret ca am cumparat "Secretul Hannei". Nu stiu ce sa zic... 

6. Ce carte te-a cucerit în timp ce o citeai, dar după o vreme de când ai terminat-o ai realizat că nu e aşa minunată? Şi ce anume ţi-a schimbat părerea despre ea? 

"Revolta", volumul trei din Jocurile foamei. La inceput a parut interesanta, mai ales ca primele doua volume m-au impresionat, insa la final, dupa atatea crime si atatea personaje decedate, am ramas cu un gust amar si un sentiment de tristete si dezamagire.

7. Stilul cărui autor e unic pentru tine şi de ce?


Tahereh Mafi, autoarea cărții ”Spulberă-mă”. Am citit cartea de vreo 5  ori. E minunata. Are un loc special in inima mea


8. Care e cea mai subţire şi cea mai groasă carte din biblioteca ta? (+poză, opţional)
Cea mai groasa carte este Biblia, cred si cea mai subtire vesica Insula de corali despre care am mai vorbit mai devreme. 


9. Ce preferi într-o carte: un triunghi amoros sau o iubire interzisă, şi de ce?Imi plac amandoua. Totusi, prefer triunghiul amoros. La iubire interzisa mi se pare mult prea cliseu(Ce am citit pana acum). 
10. Alege 5 cărţi (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi) 


Destine la limita - intensa
Nopti de patima - surprinzatoare
Spulbera-ma de Tahereh Mafi - unica
Micutele mincinoase de Sara Shepard - captivanta
Divergent de Veronica Roth - deosebita

11. Alege 5 personaje (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi)
Damon Salvatore din JV - superb
Warner din Atingerea lui Juliette - neinteles
Claire Denvers din Vampirii din Morganville - geniala & altruista
Shane din Vdin M - genul-de-baiat-perfect(e un cuvant :) )
Aria din PLL - inventiva

12. Scrie un citat sau câteva fraze din începutul cărţii pe care o citeşti acum.
Acum citesc "Seven minutes in heaven" de Sara Shepard, ultima carte din Jocul minciunii. 

"Ever since I died, I'd been invisible. But somehow I still lingered among the living, attached through forces I didn't understand to the long-lost sisted I never had the chance to know."

Aproape am terminat cartea. Am aflat cine a omorat-o pe Sutton. OH, FUCK. Nasoala treaba. 


Daca vreti sa faceti leapsa, sunteti invitatii mei. :)