Am cumparat la reducere " Magazinul magic cu jucarii" si mi-a placut foarte mult. Nu e o carte perfecta, dar e interesanta si deosebita si o lectura foarte rapida.
    Melanie este un copil, o adolescenta de fapt. O persoana aflata in evolutie, un caracter care abia acum este in formare. Melanie are o familie numeroasa, un frate de 10-12 ani si o surioara de 5 ani. Intr-o seara, Melanie ia rochiar mamei sale de nunta, o rochie enorma, superba si ramane blocata pe dinafara si, neintentionat, distruge rochia atunci cand urca cu ea in copac pentru a se reintoarce in camera ei. 

    Protagonista ramane cu ideea ca din cauza ca o distrus rochia, parintii ei au murit. 

    In dimineata urmtoare, Melanie primeste vestea devastatoare a mortii subite a parintilor ei, intr-un accident nefericit. Asa ca Melanie, fratiorul sau pasionat de barci si surioara ei nestiutoare, infantila, pleaca intr-o dimineata mohorata spre unchiul lor despre care nu stiu aproape nimic. Londra si toata atmosfera de la noua locuinta nu le priesc copiilor . De ce ?
   
      Din cauza unchiului sau tiranic , zgarcit , uracios, o persoana oribila si ingrozitoare. Fac cunostibta cu matusa Maggie, si fratii ei.
       " Magazinul magic cu jucarii " este o poveste frumoasa care scoate in evidenta felul diferit si interesant in care iubirea iese la iveala, puterea de a lua lucrurile in maini, si de asemenea de a lupta pentru ceea ce iti doresti .

       Mi-a placut modul in care surprinde viata si aduce in discutie subiecte cum ar fi incestul, si alte secrete. Nu am apreciat deloc  scenetele unchiului tiranic, povestea de dragoste nu mi-a placut in mod deosebit, cea dintre Finn si Melanie. M-a surprins adeseori si a fost totusi o carte buna, chiar daca nu este tocmai genul meu de roman. 

       Problema cu Finn a fost ca nu am gasit ce e frumos la el. Asta era. Am tot cautat ceva bun - cu adevarat bun - in el si am descoperit asta, abia pe la finalul cartii. De aia ma declar multumita. 

 NOTA: 3.5 / 5