Am destul de multe lucruri de comentat la adresa acestei carti. Nu neaparat de rau. Ambele.

 " Intimidare " spune povestea unei prietenii pierdute, frante, pe care timpul a distus-o. Ideea e ca nu numai ca a distrus-o, dar a facut ca cei mai buni prieteni sa ajunga sa fie bataus - victima. Nu bataus in sensul ca se bateau, dar intelegeti voi, de aceea se numeste " Intimidare ".

 De la cei mai buni prieteni in copilarie, Jared Trent si Tatum Brandt, Tate, au ajuns necunoscuti. Nu chiar, mai mult de atat. Zi de zi, Tate a fost victima farselor, glumelor, batjocurilor intregii scoli conduse de Jared si prietenul lui Madoc.

   In penultimul an de scoala, Tate pleaca in Franta, avand un an de liniste, departe de Jared si Madoc .
    Revenim asadar la ultimul an de liceu. Revenirea lui Tate nu este una ostila, ba din contra: este considerata foarte frumoasa de colegi, este populara, cat de cat, si reactioneaza la incercarile de intimidare ale lui Jared. Lupta impotriva lui.

   K.C. este prietena cea mai buna a lui Tate. Nu am prea multe lucruri de spus despre ea, dar nu mi-a placut . Nu se compara cu protagonista. Si, in sfarsit, in sfarsit am gasit o protagonista prea buna : inteligenta. Alegerile pe care le face sunt complet plauzibile, la fel ca situatiile. Nu este o fata prostuta indragostita sau intimidata de un nesuferit. Este mai mult de atat. Imi place felul in care vorbeste, alegerile pe care le face sunt exact ceea ce as fi facut si eu siimi place sa ma identific cu un personaj intr-un fel in care nu am mai facut pana acum.

   Si o sa va intrebati cum exact o " intimideaza" Jared avand in vedere ca fata a capatat indrazneala, in sfarsit ? Incearca sa ii fure prietena cea mai buna. Ideea e ca Tate este atat de desteapta incat sa actioneze exact cum trebuie incat sa il infranga pe Jared, pana la un moment in care mai castiga si el.


 " On sunny days, as a girl, I could still wake up to that thrilled feeling. You made me giddy with expectation, just like a symphonic rainstorm. You were a tempest in the sun, the thunder in a boring, cloudless sky. "

  Pe parcurs, relatia dintre ei se amelioreaza, devine chiar una de iubire. Dar pana atunci, lucrurile sunt destul de interesante. Mi-a placut sa vad cum de la asemenea dezastru poti ajunge la iubire. Si mi-a placut ce am vazut. 

" Once my gaze met his, it was impossible to look away. His eyes were like the cover of a book - giving you hints but not the whole story. And I wanted to know the whole story. If I searched his eyes long and hard enough, maybe what I crave would seep out ."

 Am inteles de asemenea motivatia lui Jared ,  pentru care a facut tot ce a facut, dar nu m-a convins cu adevarat. Ultima parte din carte nu m-a emotionat asa mult. A fost ok, dar cam plictisitoare( adica ultimele 15 % )

"Yesterday lasts forever, Tomorrow comes never. " - Tatuajul lui Jared


" Yesteday is gone. My mom's favourite quote. She would tell me that mistakes would be made in life. It was unavoidable. But I needed to take a deep breath, put my shoulders back and move forward."


 Nota mea este de 4.3  din 5. V-o recomand. E amuzanta si interesanta. Si spune o poveste draguta.