Imi place foarte mult rubrica asta! Eu voi posta de aceasta data cuvintele din romanul "Spulbera-ma" de Tahereh Mafi, pe care l-am castigat pe blogul Bibliophile Mystery, blog care mie imi place foarte mult.

 "Sunt inchisa de 264 de zile 
     Nu am nimic altceva in afara de un caiet de notite si un stilou spart si numerele din minte ca sa-mi tina companie. 1 fereastra. 4 pereti. 13 metri patrati de spatiu. 26 de litere intr-un alfabet pe care nu l-am mai vorbit de 264 de zile de izolare. 
    6.336 de ore de cand n-am mai atins o alta fiinta umana.
-O sa ai un nou coleg de celula camera, mi-au spus ei.
-Speram sa putrezesti aici Fiindca te-ai purtat frumos, mi-au spus ei.
-Alt psihopat ca tine Gata cu izolarea, mi-au spus ei."

 Recunosc ca am depasit 100 deoarece nu m-am putut abtine, caci altfel nu ati fi inteles nimic.

 "Sovaire" este volumul doi al seriei "Shiver", imaginata de Maggie Stiefvater. Imi vine sa arunc cu ceva (asa se manifesta furia in cazul meu) in persoanele care stabilesc coperta, deoarece nu au pastrat-o pe cea originala. Si aceasta e SU-PER-BA, insa e o diferenta.

   Ce m-a atras la cartile lui Maggie Stiefvater? Ideea de dragoste unde imposibilul devine posibil, stilul ei,usurinta cu care jongleaza si cum fiecare fraza prinde un farmec aparte.  Suspansul si un imbold m-a facut sa-mi doresc dinadins sa continui cu romanul urmator. Eu am achizitionat-o de pe elefant.ro.

  Totusi, ceva ce mi-a cam displacut: aspectul lui Sam, iubitul lui Grace: un fel de Beatles, cu parul cret si tot restul, ceea ce nu ma prea...atrage deloc.
  Grace si Sam s-au regasit. Iubirea lor arde ca o faclie eterna a dragostei. Naratorul povesteste din perspectiva tuturor personajelor, adica a lui Sam, Grace, Cole, Isabellei

"Nu stiam cat timp fusesem lup de data aceasta. Cateva minute? Ore? Sau zile? Dimineata era pe sfarsite. Nu ma simteam om, dar nici lup, Oscilam undeva intre aceastea doua, mintea alergand cand in amintire, cand in prezent, si inapoi in amintire, eram constient atat de prezent ,cat si de trecut, cu aceeasi luciditate. "(Cole)

   Inca o data, aceasta serie ma incanta cu fiecare rand citit, cu fiecare cuvant sau intriga. Cole a fost un rocker numit NARKOTIKA, ce a murit datorita unui drog. Sau cel putin, asta am crezut initial. De fapt, e altfel: frumos, intunecat si misterios, Cole a fost un cantaret celebru, care a ales sa devina lup pentru a-si uita trecutul dureros.
    Nu stiu de ce, doar ca naturaletea cu care evolueaza povestirea e induiosatoare si fascinant de dulce.

 "-Stii, cand ti-am spus sa ma suni in weekend nu intentionam sa umblam prin padure pe temperaturile astea subpolare, spuse Isabel. 
   S-a incruntat la mine cu o fata palida si intr-un mod ciudat, parea ca se simte acasa in padurile acestea reci de primavara, purtand un hanorac alb cu gluga cu blanita pe margine, care ii inconjura fata alba si delicata si ochii glaciali, ca o printesa nordica pierduta." (Grace)


  "Pasind in camera intunecata spre veioza, mi-am lovit tibia de una din cutiile psihologului. Am injurat incet, am aprns intrrupatorul si pentru prima data am contemplat ceea ce faceam: scormoneam prin lucrurile fratelui meu mortpentru a gasi imbracaminte pentru un varcolac sexy de iti vine sa lesini, dar nesimtit, care statea in baia mea, dupa ce ii spusesem maica-mii ca ma culcasem cu el. 
    Poare ca avea dreptate si eu chiar aveam nevoie de consiliere."


   Prima data, Cole isi face aparitia ca om in casa Isabellei gol-pusca. El este un lup tanar. Grace se simte din ce in ce mai ciudat, mai bolnava, prezentand simptomele unei raceli obisnuite.
    Cum era de asteptat, parintii lui Grace il gasesc pe Sam in camera ei, cand dormeau impreuna. Cum? Fata este pe punctul de a se transforma in lup si tipa. Pam-pam, apar super parintii. Dupa ce este dat afara, Sam se duce la vechea lui casa, unde se intalneste cu noul lup Cole si Isabel. Momentele romantice dintre Cole si Isabel sunt delicioase :) M-au emotionat pe bune.

 "Nu mai spune! Sfanta Grace e pedepsita. 
-Ce-ai facut?
  Am auzit zgomotul unei usi inchizandu-se la celalalt capat  al firului. Nu era chiar zgomotul unei usi trantite, dar era mai sfidator decat m-as fi asteptat dinpartea lui Grace. 
-Am fost prinsa in timp ce domeam cu Sam, 
 Fata mea, reflectata in oglinda de la baie era surprinsa, cu sprancenele ridicate spre linia fruntii si negrul creionului dermatograf din jurul ochilor facandu-i sa arate si mai mari si mai rotunzi 
decat erau in realitate.
-Ce veste minunata! Faceati sex?"(Isabel)

 Parintii lui Grace se trezesc si ei deodata sa se bage in viata fetei lor.
 Punctul culminant este OK, mi-a placut, dar nu ma apuc sa vi-l spun deoarece va stric surpriza. Sfarsitul este trist, dar totusi fericit.

  M-a impresionat prietenia dintre Grace si Isabel. Am adorat relatia fierbite si dulce dintre Isabel si Cole, care apropo a devenit cuplul meu preferat.
  Cu toate ca acesta poate fi numit un roman de dragoste nu este genul siropos si nicidecum scarbos, ba dincontra: atasamentul este iremediabil  fata de tot ceea ce inseamna seria "Fior" .


 NOTA: 5.5
Anul aparitiei(R): 2012
Continuare: Forever
Nr Pagini: 347