Yay, am terminat si primul volum din "Urzeala tronurilor"
Acum vad cum a ajuns Nemira o editura atat de celebra. Mi-a placut, per total cartea, insa am anumite chestii de comentat la ea. 

  Subiectul este unul destul de simplu. Avem doua familii, mereu rivale, familia Stark si familia Lannister. Stark sunt in nord, unde este mereu ger, frig, zapada. Lannisterii sunt "la caldura". 
    Regele ii propune lui Ned Stark, regele din nord, sa ii devina Mana. Mai mult silit sa accepte acest titlu, Ned pleaca cu jumate din familie, se muta in sud. 

   George Martin creioneaza foarte frumos si complex personajele. Nu avem de-a face cu schite de personaj. Fiecare este exploatat. 
Caitlyn este sotia lui Ned ; puternica, mandra, niciodata nu l-a acceptat pe tanarul Jon, bastardul regelui. 
  Mai sunt surorile Sansa si Arya ( vorbim de familia Stark ), in antiteza. Personajul meu preferat, de care m-am atasat cel mai mult, pe langa Jon este Bran, micutul Bran, a carui pasiune este catararile pe cladiri inalte. 
   Din partea familiei Lannister il cunoastem pe piticul Tyrion, recunoscut pentru indrazneala si carisma sa. 
   Pe de alta parte, cartea mai aduce in vedere si pe Daenerys si Viserys ( astia sunt neamul dragonilor) si problemele lor. 
Daenerys
  Si voi o sa va intrebati : ce poate fi ataaat de interesant la niste familii rivale. Nu pot sa traiasca pur si simplu in pace, fara nicio problema ? 
  Se pare ca nu. Nu atunci cand ascund atat de multe secrete. 
M-a prins destul de mult cartea. Mi-a placut partea in care descopera un lup stravechi mort, si langa el puiutii care urmeaza sa fie pazitorii copiilor Stark . In roman sunt multe intrigi despre crima, incest, adulter, comploturi. Lordul Eddard călătorește spre sud, către capitala regatului, Debarcaderul Regelui, însoțind anturajul regelui și luând-și împreună cu el fetele, pe Sansa și pe Arya. Sansa, care are 14 ani, vrea să devină o adevărată doamnă, promițându-i-se că va deveni soția fiului de doisprezece ani al regelui, Joffrey. Însă tânăra Arya este băiețoasă și preferă compania servitorilor și a gardienilor
E o carte captivanta, o serie captivanta. LIKE, LIKE, LIKE.


  Casatoria este un subiect adesea abordat de George Martin, casatoria dintre Daenerys si Drogo, declansatoarea practic a tuturor problelor cu dragoni. Plus ca mai sunt si niste creaturi ciudate pe taramul zapezilor care omoara oameni. Ati vazut serialul ? Merita ?
 
Ce nu mi-a placut: George Martin are un stil frumos, dar greoi uneori. Mi-ar fi placut sa fie putin mai usoara de citit, dar na, sunt multumita si asa. Si cand ma gandesc ca asta e abia primul volum, imagineaza-ti cum o sa fie celelalte;

NOTA: 4.5 / 5