Primul roman nu m-a impresionat atat de mult..iar acesta are niste dimensiuni atat de skinny, precum blugii mulati de la Bershka. Eu ce sa zic? Nu stiu ce sa cred. Mi se pare ca acesta este mult mai reusit. E mai romantic si autoarea dse vede ca are un scris mai evoluat, desi incadrez aceasta serie in categoria medie: nici superbe, dar nici ingrozitoare.



Shelby a fost trimisa intr-o scoala-internat de fete intr-o pustietate, din dorinta clare a parintilor de a scapa de ea(sau mai mult a mamei sale vitrege afurisite,alintata Iepurasul). Colega ei de camera, o adolescenta frantuzoaica este de treaba, draguta si nicidecum infricosatoare. Sheby este ingrijorata...nu a mai primit o veste de la Austin de ceva timp si cand vede intr-o revista un poster cu el si printesa pop a momentului, plus un articol cum ca Austin ar fi iubitul vedetei lucrurile se complica. Atmosfera din scoala internat este cea cu care ne-am obisnuit in orice scoala in care actiunea se petrece acolo: mancarea este oribila, diirectoarea o afurisita.

Shelby incepe sa simta oarecum prezenta lui Austin: biletele semnate cu A, iar in textul lor este scris "Nu va mai dura mult" , i se pare ca vede umbre si crede ca este el... Plus mai este semnul in forma de semiluna de pe umarul ei care la lumina lunii simte ca o arde. Iese din scoala, intr-o noapte, pentru a-l gasi pe Austin, pentru ca daca el era acolo, in mod clar trebuia sa-l gaseasca. Ajunge la o casuta luminata unde gaseste blocul lui de desen cu un portret cu ea. Romantic... In acelas moment, Marie Rose(nu sunt sigura, am uitat cum o chama pe prietena ei :) ) vine sa o avertizeze ca directoarea vine sa verifice camerele, iar Shelby refuza sa vina. Trebuia sa-l astepte pe Austin.


 Aparitia baiatului este plina de emotie, care surprinde. Toate semnalele pe care parca le simtise Shelby ca erau de Austin se dovedesc a fi false. Vestile socante pe care le primeste o demoralizeaza: mama ei vitrega, Priscilla este insarcinata, va deveni varcolac, si mai e si la un pas de moarte. Academia a apartinut unui om senil care fusese ca un fel de braconier, doar ca el omora si vana varcolacii. Semnele transformarii fetei apar: este somnambula si mananca carne cruda(in somn), are vederea, auzul, viteza mai ascutite, si luna plina se apropie cu brio. Tot ce poate spera Shelby este ca Austin sa aiba la el serul necesar, pentru a nu se transforma.

  In plus, colega ei de camera, Marie-Rose, o urmareste tot timpul, si desi ea nu vrea sa ii spuna de ce, ii divulga macar faptul sa o protejeaza. Sa fie oare adevarat? Ce se va intampla mai departe?

Imi pare rau pentru ca recenzia mea este atat de scurta, insa nu vreau sa va stic surpriza, avand in vedere nr redus de pagini.

Nr pag: 159
Aparitie in R: 2012

Nota: 4.8/5

În perioada târgurilor KILIPIRIM şi BOOKFEST, adică de azi pănă pe 3 iunie, seria Academia Vampirilor poate fi achiziţionată la superpreţul de 99,90 lei, atât de la standurile noastre, cât şi online. La comenzile online beneficiaţi şi de transport gratuit. Grăbiţi-vă, oferta este limitată în funcţie de stoc