Stiu ca v-am innebunit cu aspectul blogului, dar conteaza si el foarte mult...cu noul aspect e mai bine?

11/05.2012

 Aceasta carte am imprumutat-o, carte pe care am vrut de mult sa o citesc. Naratorul povesteste de la persoana 1, alternand perspectiva, o data a lui Brittany si alta data a lui Alex. Brittany Ellis este o fata care pare "perfecta" dar care nu e nici pe departe. Cand acesta aprope loveste cu BMV-ul ei motoreta lui Alejandro Fuentes, lucrurile se complica, pentru ca baiatul o ia la ochi. Alex este exemplul unui adolescent de strada, dar care totusi isi iubeste familie si le vrea binele.

La chimie, Brit este pusa in banca cu Alex-mare cliseu. Am intalnit asta in atat de multe carti, incat m-am plictisit. Alt lucru ciudat este ca aproape fiecare pagina are cuvinte in spaniola cu traducerea in josul paginii. Enervant-citesc cartea in romana sau invat spaniola?  Alex face un pariu, cum ca in doua luni va reusi sa o cucereasca pe Brittany si se va culca cu ea.

12/05/2012
 Nu stiu de ce, dar nu am reusit sa-mi imaginez asa bine actiunea. Carmen, fost iubita a lui Alex ii face zile fripte lui Brittany. Cartea incepe deja sa adune bile negre:
1.Stilul in care scrie autoarea
2.Povestea, pana acum nimic original, totul e un cliseu. Cititorul anticipeaza si exact asta se intampla, nimic surprinzator. Plus, aici intervine subiectivitatea mea:
-cand scrii, trebuie sa-l faci pe cititor sa se indragosteasca de personaje, sa vrea sa fie la fel ca ele, si daca aici scrie ca Alex e golan din Latino Blood si Brittany o aparenta perfecta...plus ca protagonistii sunt in antiteza-un alt cliseu..
-pariul pus de Alex...nimic iesit din comun, Frate, incep sa ma enervez, Nu gasesc nimic bun si ma enerveaza actiunea de "banda" rea si tot restul-nu vreu, nu-mi place sa citesc despre asta.
-cartea e plina de cuvinte in spaniola cu traducerea in josul paginii. Ajung sa ma intreb: citesc cartea in romana sau invat spaniola? Ma enerveaza la culme...

Brittany si Alex fac un pariu si fata il pierde, datorandu-i un sarut. Dupa ce il loveste accidental pe Alex si i se desfac copcile, stabilesc o intalnire de studiu sambata dimineata. OK, de pe la pagina 200 lucrurile se schimba.
-Brit se doveste a fi o fata exceptionala cu o familie dificila.
-Alex este un adolescent care face parte dintr-o banda pentru a-si proteja familia, si tatal sau a fost ucis. Brittany are o sora handicapata pe care o iubeste foarte mult. Fata se desparte de Collin, iubitul ei care o tot presa sa faca sex. Cei doi(Alex si Brit) sunt sunt meniti sa fie impreuna. Cartea are si numeroase lectii de viata.

Este o poveste emotionanta, desi nu se compara cu "Nascuta la miezul noptii:" de C.C.Hunter sau "Jocul minciunii" si "Micutele mincinoase" de Sara Shepard. De acum cuvintele in spaniola chiar se potrivesc cu cartea. Un punct slab este subiectul care se rezuma doar la dragoste-nu ca as avea ceva impotriva- dar as vrea si ceva mai multa actiune.

Alex ajunge la inchisoare pentru posesie ilegala de arme si este scos pe cautiune de Hector. Intre timp, Brittany si Alex incep sa se indragosteasca unul de celalalt si scenele dintre ei sunt memorabile. Inca nu gasesc suspansul prea puternic, si am ajuns deja la pagina 224. Am intalnit pasaje unde autoarea a "uitat" sa descrie locul si mi-e imposibil sa-mi imaginez ceva. Cartea, totusi, te tine cu sufletul la gura, adica eu am dat paginile una dupa alta din pura curiozitate-ok, suspans e, dar nu genul acela de suspans de punct culminant cand totul se deruleaza ingrijorator si mor de nerabdare. Astept sa ma surprinda. Vreau sa se intample ceva care sa dea povestii o turnura diferita. Dovada:( inainte sa citesc):
Anticipatia mea: Dupa ce Alex va reusi sa faca sex cu Brittany, fata va afla si cei doi se vor desparti, dar totusi se vor impaca.

 Sa vedem daca am dreptate. Dupa cum am mai zis: vreau ceva deosebit!!! Relatia dintre cei doi devine periculoasa: seful bandei, Hector ii cere lui Alex o favoare ca schimb ca l-a scos pe cautiune din inchisoare: sa faca un transport de droguri- treaba ilegala.

13/05/2012
Paco, cel mai bun prieten a lui Alex incearca sa-l opreasca sa faca greseala vietii lui-acel transport de droguri. Nu reuseste, asa ca apeleaza la Brittany.

Acum... oare il vor salva, sa nu aibe aceeasi soarta ca tatal sau? Si cine il ucisese pana la urma? Brittany va fi impreuna cu el? Alex va castiga pariul? Tote astea se afla in carte...

Personaje:
Pe parcursul cartii, Brittany isi face o noua prietena, pe Isa, o fata indragostita de Paco, membra a bandei, dar care nu reuseste sa-i mai spune ce simte pentru el deoarece este ucis. Cuplul B+A este mereu in centrul atentiei cartii, dar imi aduce parecum aminte si de alte carti. Cu parere de rau, dar coloana vertebrala este un cliseu! Cartea are si lucruri schimbate, desigur. Putem observa ca si pvestile lui Shepard isi au originea intr-un cliseu, dar ea rastalmaceste totul dandu-i uicitate.

Anul aparitiei(r):2012
Nr pagini:415
Editura: Leda
Melodie asociata: Velvet-perfect chemistry
NOTA: 2.5/5