Am facut rost de carte in urma unui imprumut. Oh frate. Aveam niste asteptari mari, insa nu m-a prins deloc. Sunt receptiva, si anumite carti precum Zece
lucruri pe care le-am facut si pe care nu ar fi trebuit sa fac si mi-au placut, fiind genul ala de roman dulce si romantic, insa "Anna si sarutul frantuzesc" nu se incadreaza nici macar in categoria aia, din pacate.

    Anna merge in Paris pentru ultimul ei an de liceu. Si oau, cat planset, cata drama ! Nu pot sa cred. Eu as fi sarit de bucurie. Poate ca trebuie sa-si abandoneze parintii si prietenii, si se simte total singura insa pentru numele lui Dumnezeu, studiezi in Paris !!!

    Din prima zi, ei ii pica cu tronc un baiat pe nume Etienne St.Clair, si este atat de impresionata de parul lui, incat devine motivul principal(cel putin la inceput) al atractiei. Dar ce pacat: Etienne era luat, ca avea iubita, iar ea se pastra fidela fata de Christian. Si vai, de aici incepe dute- vino - ul cu : te iubesc, nu te iubesc, sunt mult prea timida pentru a-mi exprima sentimentele, insa ma imbat crita si atunci sunt atat de directa incat vomit pe tine. Si asta se aplica atat in cazul lui Etienne, cat si al Annei.


     Sa vedem ce nu mi-a placut: 
- incapacitatea protagonistei de a ingaima / invata / retine cateva cuvinte in franceza. Care e o limba ataaaat de dificila ! Serios, este atat de usor nivelul care i se cere incat trebuie sa fii dezinteresat sau prost in asa fel incat sa nu te prinzi de un minim de cunostinta ?

- faptul ca il iubeste mai mult pentru aspect decat personalitate, la inceput


- ca este o fata atat de rasfatata si incapabila sa accepte eforturile parintilor de a o trimite in strainatate pentru studii. Multi ar ravni pentru asta, dar ea nu, trebuie sa il crititce pe tasu in asemenea hal pentru romanele pe care le scrie. Ultima data cand am verificat, datorita lor manca ceva. SI in plus, de unde atata ura pentru tati ? Atat Saint Claire, cat si fata asta au ceva cu uratul tatilor, si poate ca baiatul are motiv, insa protagonista e pe dinafara rau.
-De unde atata timidate ? Sunt ultimul an de liceu si nu e chiar atat de greu sa-ti admiti sentimentele, daaa ?

 Atmosfera din Paris si toata treaba cu muzeele ar fi trebuit sa ma prinda sau sa ma incante ? Pentru ca nu a reusit. Ba chiar m-a plictisit. Si toata treaba cu filmele si povestea de dragoste care se "infiripa" intre St. Claire si Anna decurge atat de lent si e atat de evidenta.
   Plus ca singurele momente cu adevarat dragute au fost atunci cand Anna se culca cu St. Claire - doar dormea, atat - cu el. Era romantic. Restul a fost cam cliseu. Cum Christopher ala de care era ea indragostita a lasat-o pentru prietena cea mai buna si asa mai departe. LAME !!! CE carte slaba. NU m-a emotionat deloc. OMG, m-a plictisit rau si NU merita banii.



    Asta e exact genul de carte superficiala. Exista autori care scriu in profunzime si din aia superficiali, cum e Stephanie Perkins. DISLIKE !

Nota: 2.5 /5












 Am tras la sorti si ... castigatoarea este:

Nume: Mitrutoiu Alexandra
Mail: alexamitruman@yahoo.com



  Felicitari ! Astept datele tale la adresa: madison97madi@yahoo.com - cat mai repede posibil(maine dau o fuga pana la posta ... asa ca ar fi foarte bine daca mi-ai da adresa azi ? )