Volumul sase din seria "Vampirii din Morganville" aduce cu sine continuarea luptelor dintre Bishop si Amelie, dar si mult asteptatul deznodamant. Din nou, am fost surprinsa sa vad evoluia personajelor.Cresc, se schimba, devin fie mai bune, fie mai rele, si asta m-a facut sa ma simt bine, ca privitoare la toate aceste schimbari.
   Ma credeti ca, cu toate ca am terminat cartea acum cat, cinci minute sa fie?, nu-mi amintesc nimic, atat de bulversant a fost, atat de captivant, si de neasteptat.

   Daca va aduceti aminte de sfarsitul volumului cinci, atunci va vine in minte clipa in care Bishop lasa un tatuaj complex pe incheietura mainii lui Claire, care o obliga sa se supuna cererilor lui, ori de cate ori o cheama, devenind un pion. Din acel moment, in vreme ce Shane si tatal sau, Frank, sunt la inchisoare, Michael este aparent de partea lui Bishop iar Eve, vesnica adepta a genului goth se revolta impotriva prietenilor ei, va dati seama ca gasca lor s-a cam spart.

    Myrnin a fost un personaj foarte interesant. Intre nebunie si semiluciditate, el este un amestec de inteligenta, sclipire, dar si de cruzime, pe de-o parte. Shane a fost superb, ca de obicei. De la prima pagina pana la ultima m-am indragostit iremediabil de el, si de cat de simpatic poate fi.
     Aparent, Amelie a pierdut puterea, insa in realitate ea si cu Oliver, dar si alaturi de Sam Glass, bunicul lui Michael pandesc din umbra, in speranta de a castiga lupta finala pentru puterea de a stapani Morganville-ul. Oana la urma aflati si identitatea criminalului care a ucis fetele din romanele precedente. Pemtu mine nu a fost o mare surpriza, deoarece banuiam aceca persoana. Monica a fost, ei bine, destul de ciudata. Pe de-o parte afurisita, ca de obicei, insa pe de alta o adolescenta care si-a pierdut tatal, a carei mama este pe duca in privinta sanatatii mintale, cu un frate curajor pe care risca sa-l piarda. Greu, nu?

In "Carpe corpus" a mai aparut un pesonaj, si anume Ada, robotul vampir creat de Myrnin, care, ca spirit, era o tanara din epoca victoria, in forma bidimensionala. Mi-a fost destul de greu sa mi-o imaginez. Ce pot afirma clar despre stilul general al lui Rachel Caine este ca te tine ca pe ace. De suspans, e suspans. Idei originale? Bineinteles! Este  fenomenala ca scriitoare. Eu va recomand seria "Vampirii din Morganville". Acum, ca va place, ca ma luati in serios, ca nu, voi decideti, insa va indemn cu toata inima sa incercati. N-aveti ce pierde, nu?

Nota mea este 4.5 / 5