29/04/2012
"Damnare" am imprumutat-o de la o colega. I love the cover! Este o fata supla, frumoasa care o ilustreaza pe Luce. Lucinda Price este o fata frumoasa,cu par lung negru, care ajunge la scoala de corectie "Sword&cross". Va intrebati de ce? Ascunde un secret...ca toata lumea din acea scoala: a fost acuzata de uciderea lui Trevor, iubitul ei, lucru absurd. Un alt detaliu asupra vietii fetei: vede umbre. Luce este nevoita sa stea in bizarul si infricosatorul Internat Pauline, a carui "populatie" era compusa din doar 80 de elevi.

  Luce, putem spune ca se imprieteneste cu blonda Arriane. Ceva dubios de familiar o intriga pe protagonista in legatura cu Daniel Grigori. Luce deja din prima ei zi pune ochii pe binevoitorul Cam, dar si pe bizarul Daniel. Internatul este intr-o stare oribila, iar orele de curs trec tare greu. Deja isi face o inamica, pe tipa goth Molly careia Arriane ii invineteste ochiul stang. Dupa acest incident fetele primesc detentie, iar Luce isi ia in cap o farfurie de chiftele. Ajutata de binevoitoarea Pennyweather Van Syckle-Lockwood-lung nume-se curata. Penn ii devine foarte buna prietena.

Lui Luce ii este foarte dor de vechea ei viata, abia asteapta sa scape din scoala. Sentimentele ei iau o turnura ciudata in legatura cu Daniel Grigori - se simte in siguranta langa el si este si iindragostita-. Autoarea nareaza la persoana a 3a, lucru care mie imi place. Povesteste bine, stie sa induca cititorilor starile pe care le traieste Luce, emotiile, locurile sunt creionate extraordinar, insa la inceput nu am reusit sa retin toate personajele, lucru care dupa ce mai citesti dispare.
Luce este din ce in ce mai fascinata de frumosul Cam, in timp ce se teme de ura pe care crede ca o resimte Daniel pentru ea. La petrecerea organizata de Cam-da, se organizeaza si petreceri, doar sunt adolescenti, bineinteles pe ascuns, -Luce incepe sa creada ca Gabbe-o blonda nesuferita- si Daniel sunt impreuna.
30/04/2012
Va mai urma un moment foarte dragut si romantic intre Luce si Cam. Lucinda si Penn merg in "vizuina secreta" a lui Penn pentru a gasi dosarul lui Daniel. D.si Luce urmeaza sa petreaca iun timp superb impreuna, pana cand baiatul ii spune ca a fost ranit de o fata si nu este pregatit de o relatie.  Cat timp se aflau la biblioteca Penn si Luce are loc o explozie, iar un student moare,fusese ucis de umbre.

1/04/2012
La scoala-internat se petrec lucruri banale: vizita parintilor-ok, acum chiar ca nu mai am rabdare. Penn si Luce merg la biblioteca pentru a afla lucruri noi despre familia Grigori care era una de ingeri cazuti.  Lucinda se ssaruta in sfarsit cu Daniel.  Abia acum incepe o situati emai complicataL Cam isi da arama de pe fata si o obliga pe Luce sa-l sarute, atunci cei doi fiind intrerupti de Gabbe si Daniel. Fata afla ca ea moare mereu dupa fiecare sarut cu Daniel si ca reapare odadta la 17ani.

Penn ii strecoara in camera fetei o carte care a apartinut strabunicului lui Daniel. Luce gaseste in carte o poza cu ea si cu Daniel si se decida sa-l creda.Se duce la biblioteca, ii povesteste totul doamnei Sophhia si pleaca in cautarea lui Daniel. Cei doi se regasesc si Lucinda afla ca umbrele pe care le tot vedea ea sunt defapt "vestitori"-inofensive, ca o gasca de fete de liceu din ziua de azi.

Dar o noua amenintare apare la internat, si personajele bune se dovedesc a fi tradatoari....dar oare dragostea dintre cei doi va triumfa?

NOTA: 2.5

CUI AS RECOMANDA-O:
-fata/baiat : -sensibil/a
                 -foarte rabdator/oare
                  -romantic/a
Concluzii:
Este o carte destul de slaba din pricina actiunii care este practic inexistenta. Mi-a placut foarte mult actiunea descrise , intamplarile petrecute la internat, dar cand a pornit pe partea siropoasa...